Foto: Policija
LokalnoV fokusu

Tudi na območju PU Celje povečana aktivnost tihotapljenja migrantov: »Šmarski policisti v Podsredi ustavili kombi z ilegalci«

Šmarski policisti so včeraj nekaj pred 19. uro, v Podsredi, ustavili 23-letnega voznika kombiniranega vozila doma z območja Policijske uprave Kranj, ki je v vozilu prevažal 16 državljanov Pakistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Ni pa jasno ali jih je moral odložiti nekje v Sloveniji ali je imel »pretovor« in morebitno nadaljevanje. O tem za enkrat ni informacij. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ilegalne prebežnike bodo po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom

Vozilo so seveda zasegli, 23-letnemu vozniku pa odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Foto: Policija

Za storjeno dejanje mu grozi zapor od enega do osmih let in denarna kazen

S tem in nekaterimi drugimi primeri pri tihotapljenju ilegalnih migrantov, samo lahko sklepamo da ta »biznis« ni usahnil zaradi epidemije, ampak se je le potuhnil. Ob začetku lepšega vremena in morebitnem izboljšanju stanje z epidemijo se vračajo na stare »tirnice«.Trgovci z človeškimi usodami bodo zelo verjetno hoteli nadomestiti zamujeno..

Bog ne daj!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno