foto-PGD Slovenj Gradec
Črna kronikaLokalnoprometV fokusu

Tragično: V sinočnji prometni nesreči izven naselja Sele – Vrhe umrl 85-letni potnik v reševalnem vozilu. Zelo verjetno na poti proti domu!?

Kot poročajo iz PU Celje, je nedeljski  večer  tragično zaznamovala prometna nesreča, ki jo je nekaj čez  22.  uro  povzročil  24-letni  voznik  reševalnega  vozila. V prometni nesreči je umrl 85-letni potnik v reševalnem vozilu.  24-letni voznik ter 21  in  75  let  stara  sopotnika v reševalnem vozilu so se v trčenju lažje poškodovali. Huje  se  je  v  prometni  nesreči poškodoval 26-letni voznik osebnega vozila.

24-letni  voznik  reševalnega vozila je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam.  Izven  naselja Sele-Vrhe je v nepreglednem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je zdrselo na nasprotno smerno vozišče in trčilo v  osebno  vozilo 26-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Po trčenju  je  reševalno vozilo  odbilo v levo izven vozišča, kjer je najprej trčilo  v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok. Da je do tega prišlo, pa ne bi smelo, je med dejavniki, ki so botrovali temu da je prišlo da tako tragičnega izida, je zagotovo vreme, velja pa spomniti da ni samo to. O tem in o vsem ostalim povezanim z nesrečo z smrtjo potnika v reševalnem vozilu, bodo raziskovali in sklepali organi, ki so poklicani in strokovno usposobljeni za to. Eno pa drži, izgubljeno življenje se ne povrne nazaj.

Ogleda kraja prometne nesreče, ki so ga opravili policisti Postaje prometne policije Celje,  sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet.

To je letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje ljudje. Dobršen del prve polovice leta je kazalo na to da bo trend zmanjševanja smrtnih žrtev v prometnih nesrečah ohranil nizke številke. Pa z obžalovanjem ugotovimo, da temu ne bo tako. Žal.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč