EvropaV fokusuzanimivoŽivljenje

Tiger na trajektu za Hvar, potniki šokirani

Potniki s trajekta za Hvar so bili šokirani, ko so na trajektu zagledali tigra. Nekdo je prevažal to nevarno žival v prikolici, prekrito s ponjavo. Tamkajšnji mediji so naslovili vprašanja na podjetje Jadrolinija, v kakšnih okoliščinah so se na trajekta vkrcali in kakšni so pogoji za to vrsto prevoza.

Iz prevozniškega podjetja so odgovorili, da Jadrolinija ni prijavljena za prevoz živali, temveč le za vozila s prikolico.

Voznik Jadroliniji ni prijavil prevoza živali, ampak le osebno vozilo s prikolico. Člani posadke niso dolžni pregledati vsebine prikolice, če ni prijavljen prevoz nevarnega blaga. Tiger je postal glavna atrakcija in mnogi so ga fotografirali.

Aktivisti so že večkrat poročali o obstoju nezakonitega živalskega vrta na otoku Hvaru, kjer živali zadržujejo na skrajno neprimeren način, vendar so veterinarske inšpekcije in ustrezne službe zoper lastnika, za katerega se zdi, da še naprej dovaža eksotične živali na otok. Lastnik živalskega vrta na vprašanja novinarjev ni odgovoril, ali je tiger njegov.

Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa