Foto: AFP
koronavirusŠportSvetV fokusu

Stanje ni obetavno. Je morda zaradi koronavirusa ogrožena izvedba olimpijskih iger v Tokiu?

Dva južnoafriška nogometaša sta prva športnika v olimpijski vasi, za katera je bilo potrjeno, da sta zbolela za novim koronavirusom, tik pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu, ki se pričnejo 23. julija. Južnoafriška nogometna zveza je potrdila, da sta Thabiso Monyanea in Kamohel Malatsi pozitivna na COVID-19 ter, da sta bila takoj napotena v karanteno v svojih sobah.

Organizatorji navajajo, da je bilo 21 igralcev južnoafriške ekipe v tesnem stiku z okuženima, zato se tudi opravljajo pogostejši PCR testi. Od 1. julija je okuženih 61 ljudi, povezanih z olimpijskimi igrami. Tudi število okuženih prebivalcev v Tokiu naglo narašča, štiri dni zapored je bilo registriranih več kot tisoč novih primerov.

Ameriška teniška zvezdnica Coco Gauff se je zaradi pozitivnega testa na COVID-19 že bila prisiljena umakniti iz olimpijskih iger. Na tem velikem tekmovanju bo manjkalo tudi več visokih teniških zvezd, med njimi Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Williams, Victoria Azarenka, Angelique Kerber in Bianca Andrescu.

Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč