Foto: Printscreen
Dogodki in prireditveSlovenijaŠportV fokusu

Šport se vrača na velika vrata: druga etapa kolesarske dirke po Sloveniji s ciljem na Starem gradu v Celju

Pa smo dočakali. Enoletni za prenekaterega prisilni počitek ali odsotnost iz življenja ljudi in športnikov, spet trka na vrata. Organizatorji delajo na veliko, navdušenci se pripravljajo, etape so določene, detajli in motivi ki bodo promovirali našo deželo ob trasah tudi znani.

Kolesarska dirka Po Sloveniji / Tour of Slovenia se po letu premora vrača! Celje in večji del Spodnje Savinjske gosti drugo etapo.

V tej, večji del ravninski drugi etapi bodo morale ekipe odpreti karte in pokazati, po kaj so prišle. Etapa sicer še zdaleč ne bo odločila končnega zmagovalca, bo pa vzpon na Celjski grad močno razredčil favorite. Vsako izgubljeno sekundo bo v nadaljevanju dirke izredno težko nadoknaditi.

Foto: Prinscreen

Po kolesarsko bomo dihali 10. junija ko bo na Starem gradu Celje cilj 2. etape kolesarske dirke Po Sloveniji.

Člani različnih generacij Kolesarskega kluba knežjega mesta Celje in lani Lava Teama so že odpeljali ve ji del trase, po kateri bo speljana druga etapa slovenske pentlje. Tudi na takšen način se promovira ta del športa v Celju, sočasno je to tudi živ napovednik dogodka.

Start druge etape letošnje dirke bo v Žalcu, pri fontani piv, potem po delu hmeljarskega dela Savinjske do Braslovč, preko Šoštanja nazaj v položni del potem mimo Celja na Štore in Šentjur ter z ciljem v Celju, na Starem gradu.

Foto: Prinscreen

Celje središče prenekaterega športa ali vsaj poln upov in kasneje tudi uspešnih posameznikov ali moštev dela na pripravah na vrhunski ravni. Kot znajo in kot je že večkrat potrjeno.

Čez slab mesec bodo tukaj , mi pa ves čas. Da boste zvedeli vse in pravočasno!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč