Foto: Pixabay
LokalnoŠportV fokusu

Spektakel na mivki: Ljubljana je od danes do nedelje prizorišče turnirja svetovne serije v odbojki na mivki

Ljubljana je od danes, pa do nedelje prizorišče turnirja svetovne serije v odbojki na mivki, FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana by I feel Slovenia, na katerem se v boj za najvišja mesta v močni konkurenci podaja osem slovenskih dvojic, na čelu s slovenskimi prvaki.

Odbojkarski spektakel, za katerega je vladalo izjemno zanimanje, saj so organizatorji prejeli več kot 120 prijav iz 30 držav, se bo odvijal na dveh prizoriščih, v Športnem parku Ludus in na Pogačarjevem trgu v središču Ljubljane. Na današnjih kvalifikacijah se bo za štiri mesta, ki vodijo v glavni del tekmovanja, pomerilo po 16 moških dvojic iz 12 držav, med drugim iz Brazilije in ZDA ter 16 ženskih parov iz 15 držav, tudi Kanade in Nove Zelandije.

Aktualna slovenska prvaka, Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, ki sta se minuli vikend v Kranju veselila zmage v domači konkurenci, si z dobrimi predstavami želita nadaljevati tudi v Ljubljani.  Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta med slovenskimi dvojicami v mednarodni konkurenci doslej zabeležila največje uspehe, prav tako ciljata na visoka mesta. Po besedah Zemljaka je cilj naših dvojic lahko eno od odličij: »Pričakujem močno konkurenco, saj zaradi majhnega števila turnirjev višje ravni v letošnji sezoni tudi v seriji 1-Star igrajo zares močne ekipe, ki mešajo štrene tudi najboljšim dvojicam v svetovnem merilu. Veseli me, da jih nekaj prihaja tudi v Ljubljano. O rezultatu je vedno težko govoriti, igrati bo potrebno zelo dobro in upati na čim boljši rezultat. Šteje vsaka tekma, vsako je potrebno igrati na visoki ravni in ne vidim razloga, da kateri od slovenskih ekip ne bi uspel dober rezultat, vključno z medaljo. Veselim se že nastopov, zelo zanimiva bo tudi nova kulisa.«

Ob omenjenih dvojicah bodo Slovenijo v moški konkurenci zastopali še Alan Košenina in Rok Bračko ter Tadej Boženk in Jernej Potočnik. Pri ženskah se v ogenj prav tako podajajo štiri naše dvojice. Največja pričakovanja imata zagotovo aktualni državni prvakinji Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, ki sta se pred dnevi izkazali tudi s petim mestom na turnirju svetovne serije v Ruandi.

Poleg obračunov najboljših odbojkarjev in odbojkaric z vseh celin in že tradicionalno tudi vseh finalnih tekem državnega prvenstva za mlade, bodo priložnost za dokazovanje prvič dobili še odbojkarji invalidi z vsega sveta, ki se bodo v sklopu dogodka med seboj pomerili v odbojki na mivki sede in stoje. Tu v konkurenci devetih držav nastopa pet slovenskih ekip.

Več informacij na www.beachvolleyljubljana.com.

Vir: Odbojkarska zveza Slovenije

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno