LokalnoV fokusuZdravje

Soboška bolnišnica ima novo strokovno direktorico

Svet javnega zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota je za strokovno direktorico bolnišnice izbral Manuelo Kuhar Makoter, dr. med, specialistko kirurgije, zaposleno v tej soboški bolnišnici. Zanjo je glasovalo vseh osem članov sveta, bila pa je edina kandidatka.

Kot je povedala po potrditvi, bo pri delu na mestu strokovne direktorice z izkušnjami in znanjem  ter  ničelno toleranco do korupcije stremela k nenehnemu razvoju oddelkov ter da bo delo potekalo na visoki strokovni ravni in v skladu s predpisi.

»Velik pomen dajem povezovanju med primarno, sekundarno in terciarno ravnijo zdravstvene oskrbe, ki je ključnega pomena za dobro celostno obravnavo bolnika,« je povedala Kuhar Makoterjeva in dodaja, da so na vseh področjih medicinske obravnave obremenitve kadra vedno večje, kljub temu pa mora biti kakovost zdravstvene oskrbe, ki je temeljna pravica bolnika, na visoki ravni.

Svet zavoda je med drugim potrdil spremembo vira financiranja obnove kletnih prostorov internega oddelka, ki bodo namenjeni ambulantni dejavnosti internistike, histopatološki in znanstveno raziskovani dejavnosti.

Vir: Splošna bolnišnica Murska Sobota

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno