Foto: UKC Mb
koronavirusLokalnomednarodni danSlovenijaV fokusuZdravje

So naše roke čiste? Aktivnosti slovenskih bolnišnic ob mednarodnem dnevu higiene rok

V Murski Soboti so zbirali kilometre

Ob današnjem dnevu higiene rok so v Splošni bolnišnici Murska Sobota ponovili lansko uspešno akcijo zbiranja kilometrov. V bolnišnici zbrali in sešteli kilometre, ki so s tekom, kolesarjenjem in hojo posamezniki zbirali v podporo strokovnjakom, bolnikom in varovancem, ki se borijo z novim koronavirusom.  Zbrali so pohvalnih 7.671,6 kilometrov.

Foto: Bolnišnica Murska Sobota

Kot je povedal direktor murskosoboške bolnišnice Daniel Grabar, dan higiene rok izkoriščajo za to, da znova opozori, kako pomembno je, sploh v času epidemije, vložiti vse napore, da se obvarujemo pred širjenjem okužb. Redna higiena rok pa k temu vsekakor pripomore.

»Naše roke so na žalost najpogostejši nosilec klic, ki povzročajo okužbe, zato je tako pomembno, zavedanje o vzdrževanju higiene in s tem čistih rok. V bolnišnici vsak dan opozarjamo na to, saj se moramo vsi zavedati, kaj moramo narediti, da naše roke ne bodo prenašalke okužb,« je poudaril direktor Daniel Grabar.

Foto: Bolnišnica Murska Sobota

 V Ukc Maribor so preverjali higieno rok zaposlenih

Tudi v UKC Maribor, v drugi največji bolnišnici v Sloveniji so obeležili mednarodni dan higiene rok in sicer pod geslom Sekunde rešujejo življenja – razkužimo roke. Osveščanje o higieni rok ima pomembno vlogo pri izboljševanju in osvojitvi najboljših praks preprečevanja in obvladovanja okužb ter preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. Higiena rok v današnjem času, ko se soočamo z epidemijo COVID-19, dobiva še večji pomen. Postala je nepogrešljiv del našega vsakdana, postala je dejanje, ki rešuje življenja.

Foto: UKC Mb

Zaposleni v Enoti za obvladovanje bolnišničnih okužb so pripravili stojnico, na kateri so pod UV lučjo preverjali čistost rok zaposlenih. Delili so zloženke o higieni rok ter razkužila ter čokoladice, ki jih je prijazno doniralo podjetje KIMI.

Foto: UKC Mb

Foto: UKC Mb

Vir: Bolnišnica Murska Sobota, Ukc Maribor

 

Mogoče vam bo všeč