Foto: Triglav-Slovenia
Črna kronikaSlovenijaV fokusu

Smrtna nesreča pod Triglavom v soboto najverjetneje zaradi zdrsa

Planinec, ki se je v soboto zgodaj popoldne smrtno ponesrečil pri sestopu s Triglava, je najverjetneje sestopal preko Bovške škrbine, kjer mu je preko previsa zdrsnilo. Padel je približno 50 metrov globoko v vznožje Bovške škrbine, nato pa še približno 200 metrov drsel po snežišču.

Ponesrečeni 73-letni planinec, ki je sestopal s Triglava, je poškodbam podlegel na kraju. Našli so ga na nadmorski višini približno 2400 metrov, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Kasneje so na kraju posredovali člani dežurne ekipe Gorske reševalne službe z Brnika s helikopterjem Slovenske vojske in pokojnega z vojaškim helikopterjem prepeljali v Trento, kjer so ga prevzeli gorski reševalci iz Bovca. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Foto: VisitDomzale

Ženski, ki se je ponesrečila v soboto ob približno 18. uri na območju naselja Gorenji Log v bližini Babje jame v občini Tolmin, pa je spodrsnilo na strmi spolzki brežini nad Sočo. Padla je na hrbet in si pri tem poškodovala hrbtenico. Pri reševanju 44-letne poškodovanke na težko dostopnem terenu so sodelovali gorski reševalci iz Tolmina, člani helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika z vojaškim helikopterjem in ekipa nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tolmin. Kasneje so jo s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski univerzitetni klinični center.

Občane in turiste pozivajo, da so v naravnem okolju, kjer teren ni vedno predvidljiv, še posebej pozorni in pazijo na lastno varnost. Več preventivnih nasvetov za pohodnike, planince in gornike pa lahko najdejo na spletni strani policije oz. Planinske zveze Slovenije.

Vir: STA

Mogoče vam bo všeč