koronavirusLokalnoZdravje

Smo pred tretjim valom epidemije – Murskosoboška bolnišnica poziva k spoštovanju ukrepov

Od četrtka veljavni strožji omejitveni ukrepi pri organizaciji in opravljanju zdravstvene dejavnosti v bolnišnicah sicer ne prinašajo sprememb oziroma zaostrovanj ukrepov, ker pa epidemiološke razmere zbujajo skrb, pozivajo vse, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe, delujejo odgovorno ter tako zaščitijo sebe in druge.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota izvajajo vse zdravstvene storitve kot so jih v zadnjem času, seveda ob zagotavljanju neodložljivih zdravstvenih storitev in zadostnih zmogljivostih za obravnavo pacientov, obolelih za novim korona virusom.

Število okužb spet narašča, znova se polnijo tudi postelje s covid bolniki. Na današnji dan imajo v tej bolnišnici 41 hospitaliziranih bolnikov s Covid 19 in 3 s sumom na njo. Intenzivno zdravljenje potrebuje 11 bolnikov s to boleznijo.

Po izkušnjah iz prejšnjega obdobja epidemije so v bolnišnici prepričani, da lahko vsak od nas prispeva k izboljšanju razmer tako, da se ravna po osnovnih priporočilih za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom:

  • ohranjajmo varno medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra do drugih oseb,

  • redno in pravilno uporabljajmo masko povsod, kjer ni mogoče vzdrževati varne medsebojne razdalje,

  • bolj pogosto si umivajmo roke, če to ni možno, si jih razkužimo,

  • kašljajmo v rokav ali robec, ki ga nato odvržemo v smeti,

  • z nečistimi rokami se ne dotikajmo obraza,

  • izogibajmo se tesnim stikom z osebami zunaj našega gospodinjstva,

  • ko bomo na vrsti, se odločimo za cepljenje proti covidu-19.

Pomembno je, da ob bolezenskih znakih in simptomih, kot so nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj, ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo z izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila.

Vir: Splošna bolnišnica Murska Sobota – Odnosi z javnostjo

Mogoče vam bo všeč