Vir: Nova24tv.si
GospodarstvoIntervjuPolitikaSlovenija

SMC napovedal svojo sejo ob 19. uri, “sile iz ozadja” pa že stopnjujejo pritisk

Na seji, na kateri je bil sprejet sedmi protikoronski paket, je s svojim predlogom izstopala Janja Sluga iz SMC – ja, ki je predlagala, da bi na uveljavitev PKP7 vezali tudi izplačilo denarja iz pogodbe med vlado in STA – jem. Ker je predlog pravno neutemeljen, sumimo, da je SMC pod pritiski želel vreči kost “opozicijskim silam”, v smislu, “izvolite, zdaj pa nas pustite pri miru. Pomota. Šakali ne razumejo principa daj – dam.

Da je predlog pravno neutemeljen, je razvidno iz same pogodbe, ki jo je na svojem Twitter profilu objavila stranka SDS. Kot opozorilo naj povemo, da gre za pogodbo med vlado Marjana Šarca in STA – jem, v kateri se je Veselinović strinjal, da bo UKOM predstavnik vlade in da u bo moral posredovati, celo tudi vsebinsko, če bo treba, dokumentacijo, ko bodo oni to zahtevali.

Precej očitno je, da ni razmišljal, da bi lahko prišlo do tega, da bodo dokumentacijo od njega zahtevali “ne njihovi”.

Bojan Požar je na svojem Twitter profilu objavil, da so sile navkljub temu, da je SMC verjel, da se jih bo otresel z “uslugo, imenovano STA”, že pričele vršiti dodatni pritisk na stranko, kakor hitro so izvedele, da so za danes ob 19. uri sklicali sejo:

Predsednik računskega sodišča, ki je v zadnjih dneh bil na tapeti zaradi svoje plače kot “najboljše plačani honorarc” na FIFI, je takoj zatem, za ob 14 – ih, sklical tiskovno konferenco. Domneva se, da bo s to konferenco skušal pritisniti na SMC.

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč