Foto: Bina Plaznik
GospodarstvoLokalnoV fokusu

Slovensko pivo Kukec se odpravlja v Združene države Amerike

Na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec, ki upravlja Fontano piv Zeleno zlato in blagovno znamko Kukec, savinjsko pivo, so v ZDA odposlali prvo večjo dobavo piva in vrčkov za pivo.

Kot so v sporočilu za medije zapisali na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec, ki upravlja Fontano piv Zeleno zlato in blagovno znamko Kukec, savinjsko pivo, ki ga varijo na žalskem Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, so razmišljali kako navkljub nenaklonjenim časom za potovanje približati slovensko pivo in fontano piv ljudem po svetu. S pomočjo gospodarske diplomacije in slovenske ambasade v ZDA, so v petek, 23. avgusta 2021, odposlali prvo večjo dobavo piva in vrčkov za pivo v ZDA, in sicer v Washington in Cleveland. Zavedamo se, da zaradi epidemiološke situacije ameriški obiskovalci verjetno še nekaj časa ne bodo v gručah drli v Žalec, vendar pa je treba prav zdaj vzpostavljati nove povezave in krepiti blagovno znamko, so še poudarili v ZKŠT Žalec. Fontana piv, ki letos deluje od aprila dalje, je priljubljena točka obiskovalcev iz cele Slovenije. Vrhunska craft piva, ki se mesečno menjujejo, pa so vedno znova dober razlog za degustacijo. Na šestih pipah so tudi nagrajena piva prireditve Naj piva Slovenije 2021, ki je konec junija potekala pri fontani piv.

Letošnja novost je akcija Žalec časti. Z njo nagovarjajo obiskovalce, da obiščejo žalsko »turistično transverzalo« 12 zanimivih turističnih točk in v lični zloženki zberejo vsaj 4 žige. Raziskovanje in zbiranje žigov bo pri fontani piv nagrajeno s steklenico piva Kukec.

Vir: Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec

Mogoče vam bo všeč