GospodarstvoSlovenija

Slovenska industrija sejmov in srečanj ima po 30. letih svojo zbornico

Z včerajšnjim dnem je bila v okviru Gospodarske zbornice Slovenije ustanovljena nova Zbornica industrije sejmov in srečanj (ZISS). Ta je danes Vladi RS posredovala predloge ukrepov za blaženje posledic koronakrize v dejavnosti ter za sproščanje v skladu z vladnim semaforjem.

Pandemija in z njo povezani ukrepi, ki so dejavnost industrije in srečanj dobesedno ustavili, je privedla do tega, da je tudi ta industrija začela iskati rešitve, kako problematiko strniti pod isto streho. Predsednik je postal mag. Iztok Bricl, Gospodarsko razstavišče, podpredsednik je Gorazd Kobi, Kobi interieri in generalni sekretar Toni Laznik, ICM. Direktorica GZS ZISS pa je mag. Marjana Majerič.

Do ustanovitve zbornice ni prišlo zgolj zaradi ukrepov in izredno težke situacije, povezane z epidemijo, ampak tudi zato, da opozori javnost in politiko, kako pomembna je industrija sejmov in srečanj za gospodarstvo in družbo kot celoto.

Med glavnimi nalogami zbornice so zato zastopanje skupnih interesov članov, sprejemanje standardov, kriterijev, predpisov in določil, povezovanje in partnersko sodelovanje na področju zakonodaje z organi oblasti, vzpostavitev mednarodne mreže znanja in partnerstev, spremljanje razvoje stroke, izdelava analitičnih podatkov za posamezne vsebinske dejavnosti, vzpostavitev enotne točke industrije sejmov in srečanj in morda ta trenutek najpomembnejše: ohranitev, zagon in obnovitev dejavnosti med in po pandemiji.

Glede pandemije in nasploh zdravja ljudi želi tudi Zbornica industrije sejmov in srečanj (ZISS) prispevati svoj delež pri reševanju tega zapletenega problema. Pri tem pa upravičeno pričakuje, da bo ta skrb prepoznana tudi v obliki pomoči države, tako kot so jo deležne tudi druge dejavnosti.

Z ukrepi, ki jih sprejemajo vlade po Evropi in svetu, poskušajo to dejavnost ohraniti živo, saj bo po pandemiji še kako pomembno ne samo promovirati gospodarstvo in institucije, temveč tudi nov način obnašanja in skrbi za okolje in planet. Zbornica industrije sejmov in srečanj bo torej poskušala povezati interes članov z interesi posameznih javnosti v dobrobit vseh.

Vir: Pomurski sejem

Mogoče vam bo všeč