LokalnoprometV fokusu

Skupina moških fizično napadla mestna redarja

Včeraj  popoldan  sta  dva  mestna  redarja  iz  mariborskega Medobčinskega redarstva  izvajala  svoje  naloge,  v  bližini  sodnega  Stolpa na Lentu v Mariboru. Na vozila, nepravilno parkirana na pločniku, sta imela namen namestiti  obvestila o storjenem prekršku. Ko sta na prvo od parkiranih vozil namestila prvo obvestilo, je do njiju pristopilo več moških, ki so jima  pričeli  groziti, en od njih pa je enega od mestnih redarjev odrinil. Ko  je še drugi moški istega redarja brcnil v nogo, sta redarja, ki sta se počutila ogroženo, odstopila od izvajanja nadaljnjih nalog in se umaknila v službeno  vozilo.  Skupina moških jima je sledila do vozila, kjer je en od njih istega redarja, sedečega v službenem vozilu, brcnil še v predel reber. Prav tako je  skupina moških redarjema  grozila s smrtjo in od njiju zahtevala, da na omenjenem predelu ne izvajata več svojih nalog.

Takoj po prejetem obvestilu o tem dogodku so policisti nujno intervenirali in  vzpostavili  javni  red  in  mir.  Policisti  obravnavajo  sum storitve kaznivega  dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po členu  299. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Ker predkazenski postopek še ni zaključen, več podrobnosti ne moremo posredovati.

Mariborski  policisti  ob  opisanem primeru poudarjamo ničelno toleranco do kaznivih  dejanj  z  elementi nasilja ali groženj, tudi v bodoče pa se bomo odločno  odzvali  na vsako grožnjo, poskus napada ali napad na predstavnike države ali lokalne skupnosti, ko ti izvajajo zakonite naloge.

Vir: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno