Vir: wikimedia.org
Svet

SKRIVNOSTNA SMRT: Švicarska veleposlanica umrla po padcu iz višine

Glede na policijsko poročilo je druga najvišje uvrščena uslužbenka švicarskega veleposlaništva v Teheranu umrla v torek po padcu iz stavbe, v kateri je živela.

Reuters je s sklicevanjem na poluradno tiskovno agencijo države ISNA poročal, da je bila zaposlena identificirana kot 52-letna ženska, ki je živela v 18. nadstropju stavbe.

Švicarsko veleposlaništvo v ZDA in ministrstvo za zunanje zadeve se na elektronska sporočila Fox News, ki so prišla po nekaj urah, niso takoj odzvali.

Švicarsko zvezno ministrstvo za zunanje zadeve poročil ni potrdilo ali zanikalo, ko se je nanje obrnilo švicarsko tiskovno središče Swissinfo.ch.

Kian Sharifi, novinar BBC Monitoring, je na tvitu zapisal, da so iranske službe za nujne primere potrdile, da je bila žrtev prva sekretarka švicarskega veleposlaništva.

Podrobnosti o okoliščinah poročanega padca je bilo malo in uradniki o njih zaenkrat ne želijo govoriti.

V poročilu je bilo poudarjeno, da Švica v državi skrbi za diplomatska prizadevanja ZDA. Februarja je Reuters s sklicevanjem na iranskega uradnika poročal, da je švicarsko veleposlaništvo igralo osrednjo vlogo pri komunikaciji med Washingtonom in Teheranom glede ameriških državljanov, pridržanih v državi.

Saeed Khatibzadeh, predstavnik zunanjega ministrstva države, se je v nemi odzval na trditev uprave Bidena, da so ZDA v zvezi s priporniki v stiku s Teheranom.

Vir: Fox News

Mogoče vam bo všeč

Več v:Svet