LokalnoprometV fokusu

Še eden avanturist na cesti preizkušal zmogljivosti avta -na avtocesti med Celjem in Dramljami vozil 226 km/h

Skorajda ni dneva, da policisti Postaje prometne policije Celje ne obravnavajo  izstopajočih prometnih dogodkov na avtocesti. Včeraj so o Romunu ki je želel biti in postati slaven na napačen način, ki je bil močno prehiter na treh zaporednih meritvah hitrosti, danes pa poročanje o  vozniku,  ki je v bližini uvoza na avtocesto Celje- vzhod, v smeri proti Mariboru, v večernih urah, vozil 226 kilometrov na uro. Voznik je ves čas vozil po levem – prehitevalnem prometnem pasu, kljub temu, da je bil desni vozni pas prost. Ko je na levem pasu dohitel  skupino vozil, jih je nekaj  prehitel po desnem voznem pasu, nato  pa  ugasnil  luči  in  ostalo  kolono  prehitel po odstavnem pasu, po katerem je nato vozil vse do izvoza Dramlje, kjer je zapustil avtocesto.

Na  izvozu iz avtoceste je kljub neprekinjeni ločilni črti polkrožno obrnil in  z  vožnjo  nadaljeval  nazaj proti avtocesti A1, kjer je v levem ovinku uvoza,  zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal z  vozišča  in  trčil v travnato brežino. Ali s tem ko je »butnil« v travnato brežino prišlo tudi do premika v njegovi glavi o ravno kar neuspešnem preizkusu mejnih vozniških možnosti ter morebitne prihodnje »kaskaderske« kariere, nam za enkrat ni uspelo izvedeti.

Izvedeli pa smo, da so mu zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izrekli 2.300 € globe ter 12 kazenskih točk. Ob izreku tako »mile« kazni se sprašujemo ali bo hitel proti mejnemu številu kazenskih točk, ter morebitnemu deponiranju vozniškega dovoljenje za nekaj časa.

Ali ga bo v tem času pekla vest in srečala pamet, pa lahko samo upamo in pričakujemo.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno