Foto: Nova24TV
prometSlovenijaV fokusu

S pričetkom šolskih počitnic in ob državnem prazniku je pričakovati gnečo na glavnih prometnicah proti morju

Ob začetku šolskih počitnic in današnjem državnem prazniku je pričakovati zastoje na glavnih prometnicah proti morju. V turistični sezoni in ob obstoječih Covidnih kontrolah na mejnih prehodih je tudi ob prečkanju državne meje pričakovati daljše čakalne dobe. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji.

Na Darsu pričakujejo, da bo promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri.

V času turistične sezone, to je od 26. junija do 5. septembra, sicer na avtocestah velja omejitev prometa vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, ob sobotah od 8. do 13. ure in ob nedeljah, praznikih ter dela prostih dnevih pa od 8. do 21. ure.

Na AMZS ljudem svetujejo, da se na počitnice pripravijo. Priprava naj vključuje načrtovanje poti, preverjanje aktualnih informacij o ukrepih, povezanih z epidemijo covida-19, in pogojih za vstop v državo, v katero potujejo, ter stanja na cestah. Gneči se je mogoče izogniti z izbiro manj obremenjenih cest in mejnih prehodov, svetujejo.

Običajnim razlogom za povečan promet na naših cestah in mejnih prehodih v poletnih mesecih so se že lani pridružile kontrole na mejnih prehodih v povezavi z epidemijo covida-19. Matic Zupančič iz AMZS opozarja, da “zaradi epidemije covida-19 še vedno ostaja poostren nadzor potnikov na mejnih prehodih. Več kot v preteklosti je sedaj ‘papirologije’, saj številne države poleg potrdil o cepljenju, prebolevnosti ali negativnem izvidu covid testa zahtevajo tudi registracijo prek spletnih obrazcev“.

Vir: STA

Mogoče vam bo všeč

Več v:promet