Vir: busybuddiesng.com
Evropa

Ronaldo ponovno na sodnem igrišču

Pravna ekipa v boju proti Cristianu Ronaldu je napadla zveznika s trditvami, da je bila tožilka »duševno nezmožna«, ko je sprejela 290.000 funtov denarja, s katerim se je zaključil sodni postopek glede domnevnega posilstva.

Vir: eurosport.com

Odvetniki nekdanje manekenke Kathryn Mayorga so v skladu z novimi pravnimi dokumenti že večkrat zahtevali, da se prek Zooma javi Juventusov as in njegov »super agent« Jorge Mendes.

Nogometna legenda – Cristiano Ronaldo – odločno zanika vse obtožbe zoper njega zaradi očitkov, da je spolno napadel Mayorgo v hotelski sobi v Las Vegasu.

Njen odvetnik Ross Moynihan je v skladu z dokumenti pripravil seznam desetih ljudi, ki jih je želel zaslišati marca in aprila.
Toda Ronaldova odvetnica Kendelee Works je zavrnila prošnjo za zaslišanje njene stranke, češ da bi bila »popolnoma nepomembna v tej fazi postopka.«

Odvetniki na tožilni strani so imeli 30. marca celo telefonsko konferenco, na kateri so razpravljali o zaslišanju Ronalda, kar pa je bilo spet zanikano.
Viri blizu Ronaldove ekipe so povedali, da ni bila predložena nobena »formalna zahteva« za depozicijo.

Športni odvetniki so zdaj vložili predlog za zaščitni sklep o zaupnih dokumentih, vključenih v primer – vključno s sporazumom o nerazkritju informacij, ki ga je Mayorga podpisala leta 2010, potem ko je trdila, da jo je Ronaldo prejšnje leto posilil v igralnici Palms.

Mayorga je NDA(non-disclosure agreement – sporazum o zaupnosti in nerazkritju informacij) podpisala v okviru izvensodne finančne poravnave z zvrzdnikom, vendar so njeni odvetniki pozneje trdili, da jo je psihiater ocenil kot »nesposobno«, ko je zakonito pristala na dogovor.
Prav tako so trdili, da je Ronaldova ekipa z Majorgo manipulirala in jo prisilila podpisati – kljub temu pa so zdaj odnos spremenili in zadržujejo v hrambi vse najpomembnejše dokumente.

Ronaldovi odvetniki trdijo, da jih je ta manever prisilil, da vložijo predlog za razglasitev ničnosti in razveljavitev sodnega postopka.

Navajajo, da je to »presenetljivo, saj se je obtolženec izrecno ponudil, da se strinja, da bodo tožnikove zdravstvene evidence, vključno z anamnezo duševnega zdravja, veljale za zaupne.«
»Tožnikovi zapisi vsebujejo več sklicev na njene pomisleke glede zaupnosti in občutek, da je njen svetovalec postavil svojo kariero pred njenimi interesi.«

Eden od ciljev Mayorginega primera je, da dokažejo, da je bila nezmožna sprejemati odločitve, ko se je odločila, da bo sprejela ponudbo portugalskega zveznika.

Vir: thetimes.co.uk

V novem predlogu je Ronaldotova odvetniška ekipa  pripravila dva eksponata, iz katerih je razvidno, da je bil Majorgi pred tem predpisan zdravilo Xanax za napade tesnobe in panike.
Prav tako so 16. januarja 2019 objavili ročno napisano pismo Mayorge, v katerem pravi, da jo sovraži »milijoni ljudi« in želi ostati anonimna, vendar je njen stari odvetnik kljub temu govoril z novinarji.

Piše: »Razburja me, da so moji odvetniki govorili v medijih … vznemirila sem se, ko sem to videla v medijih, ne pa zvedela od njih… Mislim, da so le promovirali svojo kariero, ne se pa bojevali za moj primer – imena žrtev so zaščitena z razlogom –  in zdaj dobivam jezna sporočila: »Kurba, kurba itd.« – milijoni ljudi me sovražijo.«

Da bi dokazala njene trditve, da je duševno onesposobljena, je Mayorgina ekipa pripravila seznam 16 izvajalcev zdravstvenih storitev, psihiatričnih strokovnjakov in psiholoških svetovalcev, ki lahko potrdijo njeno duševno stanje potrdijo.

Ronaldo je vedno odločno zanikal trditve Mayorge in jih označil za »lažne novice (fake news)«.

Vir: thesun.co.uk

Manekenka je delala v nočnem klubu letovišča in zvezdo je spoznala v VIP predelu prizorišča.
Mayorga trdi, da jo je, po vrnitvi v apartma, Ronaldo že v zgodnjih urah povabil v masažno kad na svojem balkonu.
Trdi, da je Ronaldo vstopil v medtem, ko se je preoblačila in se slekel, preden jo je povabil k seksu.

Dokumenti civilnega sodišča pravijo, da ga je Mayorga poljubila, vendar ni hotela sodelovati v spolnem odnosu.
Dodajajo: »Cristiano Ronaldo je tožnico potegnil v spalnico in na posteljo ter poskušal na silo vstopiti v spolni akt.«

Mayorga pravi, da ga je zavrnila, se poskušala pokriti in nato zakričala: »Ne!«
Časopisi dodajajo: »Ko je Cristiano Ronaldo dokončal spolni napad, ji je dovolil, da zapusti spalnico, rekoč, da mu je žal in da ponavadi ni tak.«

Mayorga je domnevni zločin naslednji dan prijavila policistom iz Las Vegasa, vendar Ronalda ni želela imenovati.
Pozneje se je odločila, da ne bo mirna, če bo ves čas preganjala in je tako januarja 2010 podpisala sporazum o nerazkritju informacij.

Kljub temu da so priznali obstoj NDA, so njegovi odvetniki trdili, da nikakor ne gre za priznanje krivde.

Toda septembra 2018, ko je izbruhnilo gibanje #MeToo, je Mayorga prekinila dogovor z intervjujem, zaradi česar je policija v Las Vegasu primer ponovno odprla.

Predstavniki Cristiana Ronalda niso imeli nobenega komentarja, ko se je na njih obrnil The Sun Online, da bi zvedel podrobnejše informacije.

Vir: thesun.co.uk

Avtor: VK

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa