PolitikaSlovenijaTwitter novice

Radikalna Levica bi šla z referendumom v boj za turbokapital Boruta Jamnika

Eden ključnih projektov sedanje vlade je dolgo načrtovani Demografski sklad. V preteklosti so predhodne leve vlade večkrat podprle idejo o demografskem skladu, a je niso nikoli realizirali. Sedanja vlada je izpolnila eno od zahtev nekdanje koalicijske partnerice, stranke DeSUS. Le ta je ključen za uspešno financiranje slovenskega pokojninskega sistema. V tem skladu bi bile zajete skoraj vse gospodarske družbe v državni lasti. Med njimi tudi paradržavna Modra zavarovalnica. Sedaj so v stranki Levica napovedali, da bodo pričeli zbirati podpise za referendum o Zakonu o demografskem skladu. Tokrat jim na prvem mestu ni “borba” za delavce, ampak borba za obstanek poslovnega imperija Boruta Jamnika, predsednika Modre zavarovalnice. Eno ključnih mest v Modri zavarovalnici zaseda kot predstavnik zavarovancev v nadzornem svetu sindikalist Branimir Štrukelj, goreč podpornik opozicijske Levice.

V našem mediju smo velikokrat pisali o predsedniku Modre zavarovalnice Borutu Jamniku. V preteklosti se je razkrilo, da si je s političnimi povezami v preteklih levih vladah zagotovil status enega najpomembnejših gospodarskih odločevalcev v Sloveniji. Eno ključnih celic njegove moči predstavlja poleg Modre zavarovalnice še Združenje nadzornikov Slovenije. Jamniku je prav preko tega organa uspelo nastaviti svoje zveste kadre v večino državnih podjetij. Vsak na nasprotnem političnem polu ve, da se z ustanovitvijo tega sklada prekinejo njihove dolgoletne sporne poslovne prakse Jamnikovih ljudi.

Na profilu Twitter je stranka Levica delila sporočilo, da se bodo temu vladnemu zakonu uprli z zahtevo o zbiranjem podpisov za referendum. Levica, njen zaščitni znak je zavzemanje za najšibkejše, ranljive upokojence se je tokrat ustrelila v koleno. Prav ta sklad bi omogočil, da bi tudi upokojenci z najnižjimi pokojninami imeli prihodnje višje mesečne prejemke. Vendar Levico niti ne moti toliko sklad, kot radi poudarjajo v javnosti, bolj se jim gre za reševanje njihovega vidnega podpornika. To je Branimir Štrukelj, vodja Sindikata vzgoje in izobraževanja. Le ta je v ključnem podjetju Jamnikovega omrežja, Modri zavarovalnici, zaseda mesto nadzornika kot predstavnik zavarovancev.

 

Vlada želi z demografskim skladom omogočati dodatno pokojninsko varnost za upokojence
Zakon o demografskem skladu predvideva koncentracijo naložb države in njihovo upravljanje na enem mestu, prihodke sklada pa nameniti za sofinanciranje pokojnin danes in v prihodnosti ter za druge demografske ukrepe. Na finančnem ministrstvu so v predlogu zapisali, da so cilji poenostavitev strukture upravljanja državnega premoženja, jasnejša opredelitev namena in meril upravljanja državnih naložb ter večja donosnost državnega premoženja, ki se namenja predvsem za zagotavljanje dodatne pokojninske varnosti v sedanjosti in prihodnosti.

V primeru, da nas bo čakal res referendum o demografskem skladu, bomo v našem mediju z veseljem razkrili Jamnikovo gospodarsko hobotnico v državnih podjetjih. Eden ključnih členov njegovega omrežja je tudi Branimir Štrukelj in z njo povezana stranka Levica. S to potezo pa bo Levica dokazala, da jim je malo mar za malega človeka. Raje bodo sluge Jamnikovemu omrežju, ki je že dlje časa del težav, ne rešitev.

Vir:Nova24TV

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika