Foto Policija
LokalnoV fokusuŽivljenje

PU Celje: V Celju policisti rešili življenje občanu!

V Celju policisti rešili življenje občanu. Poslanstvo da ob delu rešuješ življenja je odločilo o preostanku življenja. Posnemanja vredno

Tudi to narekuje tempo življenja. V  obilici  težkih in žalostnih zgodb, so pri policiji veseli, da lahko znova poročajo o nesebičnem in srčnem ravnanju policistov, ki so v sredo s hitrim ukrepanjem rešili življenje občana v Celju.

V  sredo,  14.   aprila  2021,  sta  policista  Policijske postaje vodnikov službenih  psov  Celje  opravljala  naloge  v   celjskem  mestnem jedru. Na Vrunčevi  ulici  je  do  njiju  prišel  občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega  objekta našel neodzivnega moškega. Policista sta takoj odšla v objekt,  kjer  je  dejansko  ležal  moški,  ki  ni  kazal znakov življenja.
Policista  sta  nemudoma  začela z oživljanjem moškega. O dogodku sta takoj
obvestila  Regijski  center  za obveščanje in naš Operativno komunikacijski
center, ki je na kraj napotil še dva policista Policijske postaje Celje.

Pri postopku oživljanja so se policisti  izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske  pomoči ter jim v nadaljevanju  pomagali  še pri oskrbi osebe in transportu do reševalnega vozila.

Prav  hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da  je  39-letni  moški  preživel.   Zahvala gre tudi uslužbenki Regijskega centra  za  obveščanje,  ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj, pomagala z napotki  za oživljenje osebe.

Naši celjski policisti so s tem znova dokazali srčnost in zavedanje, da je varovanje življenja ljudi  naše  temeljno poslanstvo.

Pravočasnost, srčnost in odzivnost kot sestavini poslanstva naredijo največ. Tako kot celjski policisti, pa ne prvič.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno