LokalnoV fokusu

Ptujski policisti bili primorani uporabiti električni paralizator

Policisti Policijske postaje Ptuj so bili danes  zaprošeni za asistenco medicinskemu osebju, saj je agresivna ženska zavračala predpisano terapijo zaradi česar je bilo potrebno tudi zdravniško posredovanje. Ženska se je zaklenila v svojo sobo in se na pozive ni odzivala.

Zaradi tega so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata sobe, ženska pa se je takoj zatem zapodila proti njim z večjim nožem. Gasilci so se umaknili, nakar je storilka neposredno napadla še policista in z nožem večkrat zamahnila proti njemu. Policist je moral odskočiti, da je preprečil, da bi ga poškodovala. Zaradi odvrnitve napada nase in sodelavca je policist uspešno uporabil električni paralizator. Po uporabi sta policista žensko vklenila. Zatem jo je pregledal zdravnik in ugotovil, da zaradi uporabe električnega paralizatorja ni utrpela nobenih poškodb.

Zdravnik je nato nadaljeval s hospitalizacijo v zdravstveno ustanovo, kamor je bila oseba odpeljana z reševalnim vozilom.

Kot za tovrstne primere določa Zakon o nalogah in pooblastilih policije, bo direktor Policijske uprave Maribor imenoval komisijo, ki bo ocenila zakonitost in strokovnost uporabe prisilnega sredstva.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno