KulturaLokalnoV fokusu

Ptujski dobrodelni “OPEN AIR” dogodek vabi na panoramo

Ptujčani že vedo, da so Popperkeg Orchestra izvrstni glasbeniki, saj se še spominjajo nepozabnega pustnega koncerta na tržnici ali poletnega koncerta na Murkovi, letos pa glasbena zasedba vabi na premierni “Open air” festival na Panoramo, ki bo v soboto, 21. avgusta 2021, ves dan.
Z željo, da bi v svojem mestu prispevali k razvoju urbane kulture, s tem pa tudi k razvoju trajnostnega turizma, so glasbeniki pod taktirko Nenada Neša Tokalića zasnovali novi koncept – dobro za dobro – s katerim ne želijo le nastopati na velikem odru in nanj vabiti mlade nadobudne glasbenike, pač pa predvsem inovirati, povezovati, delovati v svojem poklicu, prispevati okolju in skupnosti. Popperkegi so pripravili pester dnevni in večerni program za vse generacije, ki ga sestavljajo otroške aktivnosti z delavnicami in igrami, ter koncertni program z nastopi priznanih slovenskih glasbenikov in domačih skupin. Pozabili niso niti na dobrodelnost, saj bodo zbirali sredstva za Društvo UP-ornik, ki bo z zbrano vsoto ljudem v socialni stiski pomagal pri plačilu osnovnih položnic in prehrane. Donacije bodo zbirali preko poslanih SMS sporočil z besedilom “upornik5” na 1919. SMS donacije so že aktivne, koda pa bo delovala do zaključka dogodka.
Gostje so vabljeni, da obiščejo dobrodelni dogodek in preživijo aktiven, kulturno obarvan dan v naravi na robu starega mestnega jedra s pogledom na Ptujski grad, reko Dravo ter obronke Slovenskih Goric, Haloz in Pohorja. “Da se družite odgovorno in uživate s svojimi najdražjimi, se ponovno snidete s starimi prijatelji in nazdravite s kozarcem najljubše pijače ali prigriznete kaj okusnega, lokalnega. Da pod odrom podprete izvrstne domače glasbenike in naše sodelavce iz vse regije, od Ptuja do Beograda. Prisluhnite ‘karantenski produkciji’ in uživajte z nami,” na premierni Panorama ‘open air’ festival vabi Popperkeg Orchestra s sodelavci.
Organizator dogodka je Društvo za glasbeno analizo Popperkeg v sodelovanju z Društvom UP-ornik in Mestno občino Ptuj. Dogodek pa podpirajo tudi številnimi domači kulturniki, nevladniki in gospodarstveniki z materialnimi in finančnimi sredstvi.
Vir: Občina Ptuj

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura