FOTO: AFP
koronavirusŠportSvetV fokusu

Prvič v zgodovini: Prejemniki medalj na OI v Tokiu si bodo te okoli vratu dajali kar sami

Nosilci olimpijskih medalj na igrah v Tokiu ne bodo mogli prejeti medalje od ljudi, ki naj bi jo podelili s stiskom roke, objemom ali poljubom, temveč si bodo morali osvojeno medaljo obesiti okoli vratu kar sami, je dejal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach na srečanju s predstavniki medijev.

Ob podelitvi jim bodo na pladnju prinesli medalje, nato pa jih bodo športniki vzeli sami. Dobitniki medalj in športniki bodo nosili maske. Bach je pojasnil, da med podelitvijo ne bo prišlo do stiskanja rok ali objemov. Takšen bo postopek podelitve olimpijskih medalj letos v Tokiu.

V Tokiu je bilo do 8. avgusta razglašeno stanje splošne nevarnosti, saj je v sredo bilo na novo okuženih 1149 ljudi, kar je največ v zadnjih šestih mesecih.

Olimpijske igre so tudi izgubile podporo večine japonskega prebivalstva zaradi strahu, da bo izvedba tega velikega športnega dogodka sprožila val okužb med Japonci, čeprav pri njih veljajo zelo strogi ukrepi kar se tiče epidemije. Za gledalce je tudi prepovedana udeležba na samih tekmovanjih, saj bodo dogajanje lahko spremljali na daljavo.

Vir: Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč