koronavirusLokalnoV fokusu

Protest proti vladnim ukrepom v Mariboru

Na Trgu svobode v Mariboru je v soboto potekal neprijavljen javni shod, organiziran proti vladnim ukrepom za omejevanje virusa SARS-CoV-19. Shoda se je udeležilo okoli 100 udeležencev.

Policisti so na shodu, tako kot dan prej, opravljali naloge varovanja, preprečevali kršitve javnega reda in miru ter ves čas udeležence opozarjali na nošenje mask. Policisti so na kraju izvedli 28 postopkov ugotavljanje identitete, uvedli bodo 4 hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali bodo 5 plačilnih nalogov ter izrekli 2 opozorili.

Policisti so potek shoda, tako kot dan prej, ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi zavarovanih video-posnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli postopkov na kraju prekrška. Vse bodo, zaradi kršitve vladnih odlokov in s tem Zakona o nalezljivih boleznih, ustrezno obravnavali ter jim morebiti po pošti poslali plačilne naloge. Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi zoper organizatorja.

Foto: iz arhiva

Žal tudi včeraj nekaj udeležencev protesta pozivov, naj spoštujejo predpisane ukrepe, nadenejo maske, se ne družijo in ne sodelujejo na neprijavljenem shodu, ni upoštevalo. Policija pa je izpostavila, da so za razliko od sobotnega protesta, občani v večini razumeli in upoštevali nasvet policije in na protest niso pripeljali otrok.

Policisti nikakor ne posegajo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je potrebno upoštevati. Policija zato poziva vse, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih.

Vir: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč