Foto: VisitKras
LokalnoSlovenijaTurizemV fokusu

Promocijska kampanja »Spoznajte naše prave barve – Skriti kotički Krasa in Brkinov«

JSKD Sežana, OOZ Sežana in ORA Krasa in Brkinov d. o. o. se skupaj s sodelujočima partnerjema Slonček d.o.o. in Befine-Pro d.o.o. letos ponovno povezujejo v skupni turistični promociji destinacije Kras in Brkini. S projektom »Spoznajte naše prave barve – Skriti kotički Krasa in Brkinov« želijo na destinacijo privabiti domače in tuje obiskovalce in s tem pomagati turističnemu gospodarstvu in povezanim dejavnostim pri čim hitrejšem okrevanju.

Vladislava Navotnik, vodja območne izpostave JSKD Sežana: »Za namen promocije smo oblikovali tri različne razglednice in jih poimenovali »Spoznajte naše prave barve – Skriti kotički Krasa in Brkinov«. Z lokalnim fotografskim društvom Žarek smo organizirali fotografski natečaj na temo naravnih znamenitosti in skritih kotičkov Krasa in Brkinov. Razglednica vključuje fotografije različnih lokacij vseh 4-ih občin – Sežane, Komna, Divače in Hrpelje-Kozina ter prikazuje mistične, skrite kotičke. Vsak kotiček ima svojo prav posebno zgodbo, v katero vabimo obiskovalce, da jo okusijo ali občutijo v obliki posebnega doživetja«. Razglednico bodo preko občinskih glasil prejela vsa gospodinjstva brezplačno z namenom, da na obisk ali na dopust na Kras in v Brkine povabijo znance, prijatelje in ostale. Možno pa jo bo kupiti tudi v Turističnih informativnih centrih (TIC-ih). Oblikovali so tudi e-razglednico, ki jo lahko podjetniki, turistični ponudniki in vsi ostali pošljejo kot vabilo svojim poslovnim partnerjem. Prav tako bo promocija potekala preko družbenih omrežjih. Pobudo bodo oplemenitili še z ostalimi aktivnostmi – razstavo izbranih fotografij, ki bo sprva razstavljena v Občini Divača v času občinskega praznika, v nadaljevanju pa še v ostalih občinah.

Katja Kralj, strokovni vodja destinacije Kras in Brkini: »Zadovoljni smo, da smo se v tem projektu uspeli povezati partnerji, ki delujemo na področju kulture, turizma in podjetništva. Zavedamo se, kako pomembno je, da s skupnimi močmi tako v organizacijskem, finančnem in promocijskem smislu prispevamo k okrevanju gospodarstva v naši regiji, ki je zelo odvisna od domačih in tujih obiskovalcev«.

Klementina Križman, direktorica OOZ Sežana: »K projektu smo pristopili ker verjamemo, da je povezovanje in promocija našega Krasa in Brkinov ena od poti, kako pomagati vsem, ki se ukvarjajo s turistično storitvijo. Prepričani smo, da si vsi želimo, da bi si vsi čim prej opomogli, zato bomo z veseljem pošiljali razglednice svojim prijateljem in znancem, pa tudi poslovnim partnerjem in jih povabili na izlet čudovitega Krasa in Brkinov.«

Vir in foto: Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno