Foto: KPV
GospodarstvoPolitikaSlovenijaV fokusu

(VIDEO) Predsednik vlade Janez Janša ob otvoritvi novega terminala Letališča dr. Jožeta Pučnika

Predsednik vlade Janez Janša se je danes udeležil slavnostne otvoritve novega terminala na Letališču dr. Jožeta Pučnik Ljubljana, kjer je bil tudi osrednji govornik. Pred otvoritvijo se je predsednik vlade srečal s predstavniki Fraport AG: dr. Pierrom Dominiquom Prümmom, članom izvršnega odbora Fraport AG in izvršnim direktorjem za letalstvo in infrastrukturo, Holgerjem Schaefersom, vodjo odbora vlagatelja ter Zmagom Skobirjem, poslovodnim direktorjem Fraport Slovenija, po otvoritvi pa je sledil ogled novega terminala.V nadaljevanju nagovora je predsednik vlade poudaril, da Slovenija vlaga velike upe v to letališče. Ob tem je dejal, da je nujna zagotovitev hitre povezave med letališčem in prestolnico ter, da je vlada trdna odločena, da to povezavo tudi zagotovi. “Računamo na to, da bo to letališče služilo slovenskemu turizmu in gospodarstvu na splošno.” Ob tem je dejal, da bo Slovenija v prihodnjih mesecih predsedovala Svetu Evropske unije, izrazil je upanje, da bodo ponovno vzpostavljena potovanja ter, da bo epidemija kmalu preteklost. Opozoril je, da slavnostna otvoritev sovpada s prvim dnem po koncu drugega vala epidemije, ki je bila razglašena oktobra lani.Predsednik vlade je v nagovoru poudaril, da so napovedi domačih in mednarodnih institucij, ki napovedujejo gospodarsko rast, zaposlenost in druge makroekonomske kazalce razvoja, za Slovenijo dobre. “Računamo, da bo lahko Slovenija že letos nadoknadila izpad, s katerim se je soočila v lanskem letu.” Številke brezposelnosti so že danes boljše kot so bile pred epidemijo, številna slovenska podjetja imajo težave z iskanjem novih delavcev, še posebej visoko izobraženih. Gre za izziv, sladko skrb, s katerim se sooča Slovenija. Napovedi o odpiranju novih povezav med Letališčem dr. Jožeta Pučnika in drugimi destinacijami v Evropski uniji in izven nje so obetajoče. “Investicija Fraport v slovensko letališče je realizacija, ki bo bistveno prispevala h krepitvi blaginje v Sloveniji v prihodnosti, še posebej, če bodo uresničene vse načrtovane investicije.”

Predsednik vlade je ob koncu svojega nagovora vsem, ki upravljajo in investirajo v letališče – nacionalno pomembno infrastrukturo, zaželel uspešno delo ter se zahvalil vsem, ki pomagajo graditi uspešno Slovenijo, Slovenijo, ki je stičišče priložnosti.

Ogled celotnega dogodka si oglejte na povezavi: Opening of the brand new passenger terminal at Ljubljana Jože Pučnik Ariport // Otvoritev novega ter – YouTube

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč