Slovenj Gradec, Mestna obcina. Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Slovenj Gradec, kjer se je seznanil z izvedenimi aktivnostmi za Korosko regijo ob epidemiji.
LokalnoSlovenija

Predsednik republike v Slovenj Gradcu nadaljeval z regijskimi obiski štabov Civilne zaščite

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je obiskal Slovenj Gradec in se sestal s štabom Civilne zaščite za Koroško regijo. Predsednika republike so sprejeli župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Koroško regijo Alan Matijevič.

Predsednik Pahor se je uvodoma seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove korona virusne bolezni v Sloveniji v Koroški regiji. V pogovoru so sodelovali člani štaba, zadolženi za posamezne naloge, in predstavniki drugih lokalnih institucij. Ocenili so, da je sodelovanje vseh deležnikov v obeh valovih epidemije zgledno in temelji na medsebojnem sodelovanju in srčnosti prostovoljcev.

Po uvodni seznanitvi z ukrepanjem po razglasitvi epidemije nove korona virusne bolezni je predsednik republike obiskal Vrtec Slovenj Gradec, kjer so mu otroci za dobrodošlico pripravili kratek program. Predsednik republike se je za čudovit sprejem zahvalil otrokom, ravnateljici, vzgojiteljicam in vzgojiteljem ter jih povabil v Predsedniško palačo, ko bodo epidemiološke razmere to omogočale.

Slovenj Gradec, Vrtec Slovenj Gradec.
Predsednik republike Borut Pahor je v okviru obiska v Slovenj Gradcu obiskal Vrtec Slovenj Gradec, enoto Maistrova – Skrlatica Mica. Foto: Bor Slana STA

V Koroškem domu starostnikov – Poslovni enoti Slovenj Gradec so predsednika Pahorja pričakali s petjem. “Ko vas opazujem, me prevzemajo močni občutki sreče. Vem, da je bilo leto težko, z veliko tesnobe, skrbi in osamljenosti. A je bilo med vami tudi veliko sočutja, solidarnosti in, na koncu, dobro zmaga,” je stanovalce nagovoril predsednik republike, zaposlenim pa izrekel besede zahvale za njihovo srčnost.

Slovenj Gradec, Koroski dom starostnikov.
Predsednik republike Borut Pahor je v okviru obiska v Slovenj Gradcu obiskal Koroski dom starostnikov – PE Slovenj Gradec.

Ob obisku se je predsednik Pahor srečal tudi z gospo Jadranko Smiljić, ki se je s kvačkarji z različnih koncev Slovenije lotila posebnega projekta – skvačkati želijo 212 grbov vseh slovenskih občin in se tako vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Gospa Smiljić je predsedniku Pahorju ob njegovem obisku v Slovenj Gradcu izročila prošnjo za častno pokroviteljstvo nad načrtovanim podvigom in mu predstavila vseslovenski projekt kvačkanja občinskih grbov.

V sklepnem delu obiska je predsednik Pahor obiskal Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer se je z vodstvom pogovarjal o izzivih, s katerimi se soočajo v času epidemije.

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah. Obiskal je že notranjsko, zahodno štajersko, pomursko, gorenjsko, severnoprimorsko, podravsko, obalno in dolenjsko regijo. Prihodnji teden pa bo predsednik republike obiskal še Posavsko regijo.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno