Foto: LMŠ
PolitikaSlovenijaV fokusu

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor obsoja nasilje v Črnomlju in poziva k strpnosti

V večernih urah je v dnevno sobo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači uspeli pogasiti. Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljajo vse okoliščine.

Tudi predsednik republike Slovenije Borut Pahor se je na ta incident odzval s sporočilom.

Foto: Matjaž Klemenc/UPRS

“Vedno, zlasti še v času krize opozarjam na pomen strpnosti in nevarnost nasilja. Ostro obsojam nasilno dejanje v Črnomlju.

Motivi zanj še niso znani. Tudi, če niso povezani z dejstvom, da je morebitna tarča nasilja občinska svetnica LMŠ, gre za zavržno dejanje, ki terja odločno obsodbo vse demokratične javnosti. Od pristojnih organov pričakujem, da ukrenejo vse za to, da bo storilec odkrit in kaznovan.

Opozarjam na pomen medsebojnega spoštovanja in strpnosti, ki sta nenadomestljivega pomena tudi za uspešno premagovanje sedanje zdravstvene krize. Razumem skrbi, tesnobe, strahove in jezo med nami, vendar prav zaradi tega ne smemo s tem opravičevati nasilja, verbalnega in fizičnega.

Pozivam vse nas, da se vzdržimo slehernih ravnanj, ki bi jih bilo mogoče razumeti kot žaljiva in sovražna. Pozivam vse nas, da zavrnemo sleherno nasilje kot način reševanja težkih razmer, v katerih smo se znašli. Ocenjujem, da je med nami dovolj moči, da zmoremo premagati krizo po mirni in demokratični poti. “

Vir: Urad predsednika republike Slovenije

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika