»Foto: Nebojša Tejić/STA
Slovenija

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je obiskal Brežice in se sestal s štabom Civilne zaščite za Posavje

Predsednik Pahor se je uvodoma seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove korona virusne bolezni v Posavju. V pogovoru so sodelovali člani štaba in predstavniki lokalnih institucij, zadolženi za posamezne naloge. Ocenili so, da so vsi deležniki v obeh valovih epidemije k ukrepanju pristopili z velikim optimizmom, solidarnostjo in srčnostjo ter v prepričanju, da lahko skupaj zmoremo, če le hočemo.

»Foto: Nebojša Tejić/STA

Po uvodni seznanitvi z ukrepanjem po razglasitvi epidemije je predsednik republike obiskal Vrtec Mavrica Brežice. Otroci so pripravili kratek glasbeni program, predsednik Pahor pa jih je povabil v Predsedniško palačo, ko bodo epidemiološke razmere to omogočale.

»Foto: Nebojša Tejić/STA

Obisk je predsednik Pahor nadaljeval v Splošni bolnišnici Brežice, kjer se je z vodstvom bolnišnice in Zdravstvenega doma Brežice pogovarjal o izzivih, s katerimi se soočajo v času epidemije. V Varstveno delovnem centru Krško – Leskovec, enota Brežice, pa si je predsednik republike ogledal ustvarjalne delavnice.

V sklepnem delu obiska je predsednik Pahor obiskal Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca, enota Brežice. Darja Cizelj, direktorica doma je izrekla posebno zahvalo stanovalkam in stanovalcem za njihovo razumevanje, potrpežljivost in zaupanje v izjemno zahtevnem preteklem letu.

»Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah. Obiskal je že notranjsko, zahodno štajersko, pomursko, gorenjsko, severnoprimorsko, podravsko, obalno in dolenjsko regijo in Posavje. Naslednji teden pa bo predsednik republike obiskal Zasavje, mudil se bo tudi v Trbovljah.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se tudi veseli vnovičnega srečanja na Brdu pri Kranju, kjer se bodo sestali predsedniki parlamentarnih strank in vodje poslanskih skupin v državnem zboru, ter minister za zdravje in člani Strokovne svetovalne skupine ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. Zahvalil se je ministru za zdravje, da bo ta posvet izkoristil za predloge, ki sežejo čez ukrepanje v času epidemije.

Predsednik Pahor je na vprašanje glede cepljenja prebivalstva proti Covid-19 poudaril pomembnost zaupanja v zdravstvo ter v izvajanje ukrepov vlade.

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija