Foto: Nebojša Tejić/STA
LokalnoSlovenija

Predsednik Pahor na obisku v Zasavju napovedal že tretje srečanje o strategiji boja z epidemijo s predstavniki parlamentarnih strank

Obisk je začel v Hrastniku, kjer je skupaj z ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezom Ciglerjem Kraljem obiskal Dom starejših Hrastnik, ki se je v času epidemije soočal z verjetno najbolj zahtevnimi razmerami v Sloveniji.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Že včeraj pa so podpisali namero o izgradnji nove infrastrukture za institucionalno varstvo starejših v Hrastniku. Minister Cigler Kralj pa je ob tem sprejel peticijo občank in občanov v podporo gradnji novega doma, ki so mu jo predali predstavniki društva Vihar. Poudaril je, da je to še dodatna spodbuda za nadaljnje delo, ki jih čaka pri gradnji novega doma starejših v Hrastniku.

Obisk je predsednik Pahor nadaljeval v Trbovljah, kjer ga je sprejela županja občine Trbovlje Jasna Gabrič. Člani štaba civilne zaščite so predsednika Pahorja seznanili z izvedenimi aktivnostmi v Zasavju ob prvem in drugem valu epidemije novega koronavirusa. Sogovorniki so izpostavili neutrudno pripravljenost in srčnost prostovoljcev.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Po uvodni seznanitvi z ukrepanjem po razglasitvi epidemije je predsednik republike obiskal Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje-mesto, kjer si je ogledal nadzorno sobo, kjer bo vzpostavljen klicni center 113.

Dom upokojencev Franc Salomon Trbovlje je eden izmed redkih, ki v času epidemije ni imel niti enega smrtnega primera . Predsednika Pahorja so pozdravili direktorica doma Danica Hren. Predsednik republike je nagovoril stanovalce in osebje doma ter se jim zahvalil za pogum, solidarnost, srčnost in profesionalnost.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Obisk v Zasavju je predsednik republike zaključil v Zagorju ob Savi, kjer sta ga sprejela župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in direktorica Zdravstvenega doma Zagorje ob Savi Saša Bajda. Predsednik Pahor se je seznanil s potekom cepljenja v Zagorju in si ogledal cepilno točko pred tamkajšnjim zdravstvenim domom.

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno