PolitikaSlovenijaV fokusu

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije predsedniku Pahorju predal Letno poročilo

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije ( KPK ) dr. Robert Šumi je danes predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju predstavil redno Letno poročilo o delu KPK za leto 2020. Ob predsedniku KPK se je predstavitve udeležil tudi njegov namestnik Simon Savski.

foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik KPK je predsedniku republike predstavil delo komisije v preteklem letu. Izrazil je zadovoljstvo, da število prijav kot tudi rešenih zadev rasteta in da je mogoče oceniti, da se zaupanje javnosti v delo Komisije krepi. S posodobitvijo delovanja se je povečala tudi njena učinkovitost. Še vedno pa ostajajo pomembni izzivi korupcijskih tveganj neurejeno področje javnih naročil, še posebej v zdravstvu in gradbeništvu, ter področji nasprotja interesov in nezdružljivosti funkcij.

Predsednik republike je podprl prizadevanja vodstva KPK v smeri njene samostojnosti, neodvisnosti in profesionalnosti. Posebej je poudaril, da je povečanje zaupanja v delo te institucije ključnega pomena za njeno uspešnost. S sogovornikom sta se strinjala, da so krepitev preventivne dejavnosti komisije in njena prizadevanja za uveljavitev integritete posameznika kot naše skupne vrednote najboljša popotnica za uspešen boj proti korupciji.

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika