LokalnoTurizemV fokusuZdravje

Pred leti obnovljena Pelikanova pot te dni z novo, prijetno, zanimivo pridobitvijo

Nekaj let nazaj, natančneje ob koncu 2017 je bila sanirana, prenovljena in v užitek in uporabo bila predana v dobri kondiciji Pelikanova pot. Pelikanova pot je od vznožja do vrha dolga približno 720 metrov. V sklopu obnove se je takrat urejalo in uredilo spodnje parkirišče, kjer se je popravila in utrdila pohodna površina ob samem parkirišču in namestila ograja med parkiriščem in železniško progo.

Pelikanova pot kot z takšna, je samo ena od sprehajalnih poti na širšem območju Starega gradu Celje. Je lepo označena postavljenimi kažipoti in ob sami poti tudi z informacijskimi tablami. Te dni pa je bila postavljena še ena prijetna, najprej vizualna potem in še predvsem koristna, praktična domiselna pridobitev. Tisti ki boste kmalu aktivirali sebe in svoje skrite pohodniške potenciale ne boste mogli skriti navdušenja in boste zagotovo prijetno presenečeni ob pogledu na čudovito, s streho pokrito leseno klopco.

Klop, na kateri si lahko spočijete, je del projekta Poti okoli gradu, ki ga pripravljamo na Mestni občini Celje in bo zagotovo razveselil vse, ki imate radi naravo, pohodništvo in seveda tudi naš znameniti Stari grad Celje.

Le podvizati se je treba, za dobro lastnega zdravja,počutja in lepot ki jih spoznavamo in občudujemo ob tem.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno