Foto: PU Celje
LokalnoV fokusuzanimivo

Pot do hitrega zaslužka po napačni poti je zaključila kmalu

20-letnemu osumljencu iz območja Zabukovice zaradi suma storitve kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog, odrejen pripor.

Policisti iz Žalca so 29. 7. 2021 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 20-letnemu občanu iz območja Zabukovice – UE Žalec, in mu zasegli več različnih vrst prepovedane droge. Osumljenemu so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186. KZ-1, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.Pri hišni preiskavi so policisti zasegli več vrst prepovedane droge in sicer 1300 g prepovedane droge konoplja, 369 g MDMA (Metilendioksimetamfetamin), 31 g kokaina in 166 tablet oksimetolona (anabolični steroidi).

Pestra »ponudba« ni kaj. Le kako je prišel do sredstev za nabavo, pa ni omenjeno. Fant je »zelo« skrbno in na široko zastavil vse temelje za uspešen »biznis«. Da bi ja čim večje področje »pokrival«. Ali je uspel del svojega blaga in storitev »plasiral« ne vemo

Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno