SI
Komentar Milana Gregoriča o Trenti in o vnovični že videni akciji »neodvisnega« sodstva zoper Janeza Janšo
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Torek, 6. oktober 2020 ob 15:15

Odpri galerijo

milan gregorič

Iz medijev smo zvedeli (Domovina.je, 2. 10. 2020), da je Specializirano državno tožilstvo vložilo obtožnico zoper Janeza Janšo in še druge udeležence domnevno spornega posla z zemljiščem v Trenti.

Janša je namreč leta 1992 kupil v Trenti parcelo v površini 15.600 m2, z manjšim zazidljivim delom, v bližini avtokampa tik ob Soči. Zanjo je plačal 1,320.000 tolarjev, kar bi odgovarjalo 24.683 evrom. Leta 2005 je zemljišče prodal podjetju Eurogradnje za 131.000 evrov, ta pa naprej Imosu za 146.000 evrov. Vmes je Imos šel v stečaj in je navedeno zemljišče ostalo v stečajni masi do leta 2016, ko ga je uradna cenilka ocenila na zgolj 17.655 evrov, kar naj bi zbudilo sum goljufije, iz česar je potem izšla obtožnica. Istega leta pa je bilo zemljišče prodano na javni dražbi, ki se je začela pri izklicni ceni 17.655 evrov, in se je ob velikem zanimanju dražiteljev zemljišče prodalo najvišjemu ponudniku Damjanu Podjedu po ceni 127.500 evrov. Slednji pa je po dveh letih parcelo prodal naprej za 140.000 evrov.

Obtožnica bi naj bremenila Janšo pridobitve sporne premoženjske koristi, ker bi naj zemljišče prodal bistveno dražje, kot ga je ocenila cenilka. Obremenila bi naj tudi ostale posrednike v tej kupčiji in sicer odgovorne osebe v Eurogradnjah in Imosu in celo Damjana Podjeda, vendar iz navedb v medijih niso bile razvidne podrobnosti v zvezi z obtožnico posrednikov. Veliko znakov pa je, da bi lahko bila obtožba posrednikov maska oziroma kolateralna škoda tega novega sodnega pogroma zoper Janšo.

Komentator navedenega spletnega portala je pri tem še ugotovil, da je bila cena, po kateri je Janša prodal parcelo, povsem skladna s cenami na zemljiškem trgu, kar je v svojem tekstu tudi dokazal s številnimi podatki iz nepremičninskih oglasov za vasi Trenta in Soča. Posebej je opozoril, da je namreč Posočje »v zadnjih desetletjih postalo oboževana turistična destinacija, kjer cene zemljišč dosegajo vrtoglave vrednosti«.

Ob dejstvu, da se pristojni organi s tem domnevnim spornim poslom ukvarjajo 15 let za tem, ko je bil sklenjen, se je po komentatorjevem mnenju težko znebiti občutka, da je to nekako »povezano s tem, da se je Janša ponovno zavihtel na oblast…« Temu se je pridružil tudi spletni portal Požareport.si (2. 10. 2020) s kričečim naslovom »Trenta iz naftaline, Janšo obtožili šele po 15 letih, vendar ravno ob pravem času, ko opoziciji ne gre in ne gre«.

Če gornje navedbe držijo, zgleda, da je »neodvisno« sodstvo spet enkrat priskočilo na pomoč levici v njenih poskusih diskreditacije Janše in sesutja njegove tretje vlade. V najboljšem primeru sicer lahko sodišče obtožnico zavrže, vendar na Janši ostane madež. V najslabšem primeru pa se lahko pravda zavleče, se v dobri stari maniri razpiše obravnavo tik pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami, ali pa se tedaj Janšo celo po krivem obsodi, in se ga kasneje na višji inštanci oprosti. Lahko se tudi pusti, da stvar zastara in na Janši ostane temen madež v vsakem primeru.

Vse to smo že videli. Škoda je tako in tako storjena, mediji stvar razbobnajo, in Janša je spet pribit na sramotilni steber, ne da bi imel možnost pravočasno se oprati. Kot npr. v prosluli aferi Patria, ki jo je globoka država lansirala v javnost leta 2008, tik pred parlamentarnimi volitvami. Sledila je repriza leta 2010, ko je »neodvisno« tožilstvo, spet tik pred lokalnimi volitvami, vložilo obtožni predlog. Na kar je »neodvisno« sodstvo razpisalo obravnavo v zadevi Patria spet »slučajno« tik pred parlamentarnimi volitvami leta 2011. Da bi potem stvar dosegla svoj vrhunec leta 2014, ko so Janšo, ponovno tik pred parlamentarnimi volitvami, kar po krivem strpali v zapor, da ne bi stvari preveč kompliciral naprej. Sodba je bila na višji inštanci sicer razveljavljena in Janša izpuščen iz zapora, vendar je sodišče izvedlo še svoj poslednji manever in dopustilo, da zadeva zastara, da je tako na Janši ostal nerazčiščen madež. Cilj je bil tako dosežen, Janšo so pošteno umazali in levica se je ob učinkoviti podpori sodišča lahko ves ta čas obdržala na oblasti.

Tako sodi afera Patria med v nebo vpijoče šolske primere ali prave »bisere« zlorabe sodstva v politične namene in bi morala najti mesto v šolskih učbenikih vseh evropskih pravnih fakultet. Bolj primitivnega načina poneumljanja nas navadnih državljanov pa si rdeče mafijsko zakulisje ni moglo izmisliti. Veliko si dovolijo! Afera Trenta, ki je na svojem začetku, ko je bila lansirana (2011), učinkovito pomagala zrušiti drugo Janševo vlado, postaja tako spet aktualna. Kot poslednji adut, potem ko so vsi ostali prijemi velike ofenzive globoke države proti Janševi tretji vladi odpovedali (napad na SMC in DESUS, blatenje vlade v tujini, mali puč v DESUS-u, zloraba medijev idr.).

Kje so pri tem veliki samoproglašeni demokrati kot Fajonova, Židan, Han, Brglez, pa Mesec, Šarec itn.? Gledajo stran, so se potuhnili? Se delajo, kot da se jih to ne tiče? Kako nam lahko še pogledajo v oči? In kako naj stranke s takimi ljudmi na čelu zmagujejo na volitvah? Ne morejo! Ostale bodo na obrobju kljub protijanševskemu stampedu lakajskih dominantnih medijev.


Koper, 5. 10. 2020 Milan Gregorič

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 21. Oct 2020 at 20:01

302 ogledov

Neuradno, novica pa drži? Marjan Podobnik naj bi po izvolitvi za predsednika KGZS odstopil kot predsednik SLS
Danes so na spletni strani Društva SKZ - Slovenska kmečka zveza, postregli s sicer neuradno informacijo, da bo Marjan Podobnik po izvolitvi za predsednika Kmečko gozdarske zbornice Slovenije odstopil s položaja predsednika Slovenske ljudske stranka - SLS. Najresnejši kandidat za (vsaj začasnega) novega predsednika SLS je Štefan Domej, zaveden Slovenec iz Pliberka, ugleden kmet in odbornik Južnokoroške Kmetijsko gozdarske zbornice s sedežem v Celovcu. Neuradno! @Marjan_Podobnik @strankaSLS https://t.co/QJEuU0RouS — PublishWall (@PublishWall_si) October 21, 2020 Predstavili so že tudi obraz, ki naj bi nasledil Podobnika na sedežu prvega moža SLS. Najresnejši kandidat za (vsaj začasnega) novega predsednika SLS naj bi bil  Štefan Domej, zaveden Slovenec iz Pliberka, ugleden kmet in odbornik Južnokoroške Kmetijsko gozdarske zbornice s sedežem v Celovcu. Neuradno: Marjan Podobnik bo po izvolitvi za predsednika KGZS verjetno zapustil predsedniško mesto SLS. Najresnejši kandidat za (vsaj začasnega) novega predsednika SLS je Štefan Domej, zaveden Slovenec iz Pliberka, ugleden kmet in odbornik Južnokoroške Kmetijsko gozdarske zbornice s sedežem v Celovcu. Domej je s SLS povezan že od ustanovitve, 12.maja 1988. Enotna podpora @Marjan_Podobnik za predsednika #KGZS. Na sinočnji seji izvršilnega odbora SLS so bili člani seznanjeni s podrobnejšim potekom pogovorov o oblikovanju novega vodstva KGZS, ki ga trenutno podpira najmanj 39 od 54 izvoljenih svetnikov. https://t.co/G8Vr5WRxkb — SLS (@strankaSLS) October 20, 2020

Wed, 21. Oct 2020 at 19:28

87 ogledov

Angleška cerkev zasluži, če poslušate Beyonce in Rihanno
Angleška cerkev in kraljica Elizabeta II sta z vlaganjem v sklad Hipgnosis Songs postala solastnika uspešnice Beyonce "Single Ladies", Rihannine pesmi "Umbrella" in Justinove pesmi "SexyBack". Hopgnosis je za nakup pravic do glasbe zapravil več kot milijardo dolarjev, zato so postali lastniki kataloga pesmi, v katerem so bili Boyz II Men, Bobbi Brown, Whitney Houston, Blondie, Barry Manilow in Mark Ronson. Trdijo, da je vlaganje v glasbene pravice dragocenejše od zlata ali nafte, ker dohodek ni odvisen od nihanj v gospodarstvu, piše NY Post. Vlagatelji sklada Hipgnosis Songs, vključno z angleško cerkvijo, dobiček dobijo vsakič, ko nekdo posluša te drage pesmi.

Wed, 21. Oct 2020 at 19:23

127 ogledov

Koronavirus aktiven na koži kar devet ur !!
Japonski raziskovalci so odkrili, da lahko koronavirus ostane aktiven na človeški koži devet ur, kaže študija, objavljena v reviji "Clinical Infectious Infections". Študija predstavlja primerjavo trajanja aktivnosti koronavirusa glede na virus sezonske gripe (IAV). Po navedbah ameriških centrov za nadzor in preprečevanje bolezni je IAV edini znani virus, ki povzroča sezonsko gripo. Raziskovalci so ugotovili, da patogen, ki povzroča sezonsko gripo, ostane na koži le 1,8 ure. "Dolgotrajnejše preživetje virusa SARS-KoV-2 na koži poveča tveganje za prenos stika. Vendar higiena rok lahko to tveganje zmanjša" - dodaja študija. Japonski strokovnjaki so prav tako odkrili, da lahko oba virusa etanol v 15 sekundah popolnoma deaktivira. "Sputnik" opozarja, da izdelki za higieno rok morajo vsebovati vsaj 60% etanola.

Wed, 21. Oct 2020 at 19:20

126 ogledov

UKC Maribor: Trenutni epidemiološki val že sedaj hujši od spomladanskega, tudi napovedi niso optimistične
Strokovni direktor UKC Maribor, izr. prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med. in predstojnica Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja, doc. dr. Nina Gorišek Miksić, dr. med. sta v izjavi predstavila  trenutno epidemiološko situacijo v UKC Maribor. Strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin je povedal, da trenutno poteka “tretja faza, kar pomeni, da so skorajda na voljo prostori, ki bodo zadoščali za 100 pacientov in 24, ki poterbujejo intenzivno terapijo. Številka pa bo veliko večja, zato bo standard obravnave pacientov v prihodnosti zagotovo padel. V prvem in v drugem valu je bila obravnava pacientov na vrhunskem nivoju. Podatki kažejo, da je število umrlih na milijon prebivalcev pri nas 90, kar je v primerjavi z Avstrijo, Švedsko, Belgijo, Nizozemsko in Nemčijo nižje. To kaže, da je naša oskrba zelo dobra. Lahko smo ponosni, ampak se zavedamo, da bodo rezultati slabši. Treba bo sprejemati odločitve v naglici, brez zadostne oskrbe” Vogrin je obenem poudaril, da zdravnike skrbi, da se bodo, ko bodo presegli 80 ali 100 akutnih pacientov in 25 pacientov na intenzivni terapiji, “standardi znižali. Na to moramo opozoriti ljudi. Opozarjam, da bo oskrba neustrezna, če bo epidemija eskalirala”. Obenem je poudaril, da bodo zdravili vse, ki bodo prišli, “vendar ne moremo povedati na kakem nivoju”. UKC Maribor: grozljivi graf »Ta graf je zelo zaskrbljujoč, saj kaže, da so v slovenskem prostoru številke zelo visoke, za Univerzitetni klinični center Maribor pa to pomeni blizu 200 pacientov na običajnem covid oddelku in 40 obolelih na intenzivnem covid oddelku,« pojasnjuje Vogrin in opozarja, da je številka včeraj na novo okuženih čez 1500, zato bodo tudi številke hospitaliziranih bistveno večje. Predstojnica oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja Nina Gorišek Miksić Predstojnica oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja Nina Gorišek Miksić je povedala, da je priliv novih bolnikov vsak dan večji, zato zelo zaskrbljeno gledajo v naslednje dni. Zavedajo se, da se bo stanje dramatično poslabšalo že v naslednjih dveh ali treh tednih, kar potrjuje tudi dogajanje v drugih evropskih državah.

Wed, 21. Oct 2020 at 19:16

114 ogledov

Na današnji dan se je rodil Alfred Nobel, to so zanimiva dejstva o najprestižnejši nagradi na svetu
Na današnji dan, 21. oktobra 1833, se je rodil Alfred Nobel. V zgodovino se je zapisal kot izumitelj dinamita in skoraj vse svoje bogastvo podaril za ustanovitev Nobelove nagrade, ustanovljene leta 1895. Nobelova nagrada je bila prvič podeljena že leta 1901 in predstavlja najprestižnejše priznanje na svetu, poroča Nova.rs. Podelitev nagrad je v Stockholmu, mirovne nagrade pa v Oslu. Hitler, Stalin in Mussolini so bili nominirani tudi za Nobelovo nagrado za mir. Nobeden od njih ni bil nagrajen, ni pa je prejel niti Mahatma Gandhi, čeprav je bil petkrat nominiran. Vsak zmagovalec poleg zlate medalje in diplome prejme tudi določen znesek denarja od Nobelove fundacije. Jean-Paul Sartre je leta 1964 zavrnil Nobelovo nagrado za literaturo, medtem ko je nagrado za mir leta 1973 zavrnil tudi vietnamski general Le Duc Tho. Winston Churchill je nagrado prejel leta 1953, vendar ne za mir, temveč za literaturo. Najmlajša zmagovalka je bila 17-letna Malala Yusufzai, najstarejši nobelovec pa Josef Rothblatt, ki je nagrado za mir prejel pri 87 letih.

Wed, 21. Oct 2020 at 19:06

108 ogledov

Ministrica dr. Helena Jaklitsch se je sestala s predstavnikoma avtohtone slovenske narodne skupnosti iz Porabja
Ministrica dr. Helena Jaklitsch se je danes sestala s predsednico Zveze Slovencev na Madžarskem, Andreo Kovacs in predsednikom Državne slovenske samouprave, Karlom Holcem. Na sestanku so se pogovarjali o izzivih in odprtih vprašanjih s katerimi se srečujejo Slovenci v Porabju s poudarkom na dvojezičnem šolstvu in strokovni pomoči iz Republike Slovenije, gospodarskemu razvoju, rabi slovenskega jezika in vidni dvojezičnosti ter popisu prebivalstva v Madžarski, ki bo spomladi leta 2021.
Teme
milan gregorič komentar odvisno sodstvo trenta Janez Janša

Zadnji komentarji

achilles arrow :

17.10.2020 14:29

Časopis v fokusu objavlja tendenciozno: vladne napačno interpretirane podatke spreminja v "sveto resnico" , tako da z metodo zastraševanja (fearmonger) namenoma vpliva na zgrešeno percepcijo javnosti ! Fearmongering je razširjanje zastrašujočih in pretiranih govoric o neki preteči nevarnosti z načrtnim vzbujevanjem strahu, katerega cilj je manipulacija javnosti! Pa poglejmo sedaj dejstva, ki nam bodo dokazala da mešate drek v isti posodi ! PCR testi so do 95% lažnopozitivni ! Kar pomeni da je na 100 testirancev, ki se "izkažejo" za pozitivne tudi do 95 ljudi lažno pozitivnih. Torej, da bo za preproste ljudi razumljivo izračunajmo po zdravi kmečki pameti podatke za "danes" - 898 * 95 / 100 = 853 oseb Kaj to pomeni ? To pomeni, da je od 898 do 853 ljudi lažno pozitivnih! Torej 898 - 853 = 45 kar pomeni vsaj 45 ljudi pozitivnih na test Tu se ne konča, namreč pozitiven NE POMENIi BOLAN ! konstatacija Stefana Montanarija: ....""24:54 ► Virginia Camerieri: "Ali je res, da ste posredovali uradno novico višjega zdravstvenega inštituta in še eno ameriško poročilo, kjer je dokazano, da brisi niso zanesljivi ?" Stefano Montanari: "Ja, to poročilo, ki sem ga dostavil, pravi celo, da so ti brisi nezanesljivi do 95% - (šok terapija) ! KATASTROFA S KAKŠNO LAŽJO JAVNI MEDIJI PUMPAJO MEGLO PROPAGANDE !!!!! Dajo do 95% lažno pozitivnih ! To je ogromno ! 95% pomeni, da je na 100 brisov ki se "kažejo" pozitivni lahko do 95 lažnih !!! Torej niste absolutno pozitivni na test. Tu se ne konča, namreč "pozitiven" ne pomeni bolan ampak čisto nekaj drugega !"" .... TOREJ TI TESTI SO POPOLNOMA NEZANESLJIVI IN POPOLNOMA BREZ TROHICE VERODOSTOJNOSTI ! Lahko vidimo, da so na 5605 testirani brisov "odkrili" najmanj 45 tako imenovano pozitivnih, kar še ne pomeni da so ti osebki bolni! TOREJ PODAJMO NOVO REALNO INTERPRETACIJO 45 / 5606 = 0,00802 torej 0,008 * 100 = 0,8 % Torej po teh psevdoznanstvenih testih, (nikoli znanstveno dokazanih) je najmanj 0,8% (nič cela 8 procenta) pozItivnih (NE BOLANIH PONOVIMO !) Zdaj lahko otipamo vašo laž s katero zavajate javnost ! vi ste rekli 16% to je zlagano za faktor 20. Torej za vladno "resnico" zavajanja javnosti prek nekritičnih plačanih medijev trobezljanja ste potvorili resnico tako. da ste jo pomnožili x 20 ! Lepo, zares lepo ! Poštenost pa taka in ekvivalent njene resnice tudi !
Dajana Babič :

17.10.2020 13:14

LAŽ!
achilles arrow :

14.10.2020 18:59

Neverjetno kakšne oslarije objavljate ! WHO je objavila nove podatke po katerih je smrtnost za coronavirusom 0.14%-na. To je le desetino od stopnje vseh svetovnih smrtnosti (1,38%). Navadna gripa je strah in trepet proti coronavirusu. Vi pa ste zrušili celotno gospodarstvo, spravili v nesrečo večji del slovenskega prebivalstva in še kar naprej napihujete balon nakladanja o tem coronavirusu, ki nima nobene znanstvene podlage, ne obstaja znanstvena hipoteza, ki bi zadostila 4-m Kochovim postulatom ali Rivers kriteriju glede obstoja coronavirusa. Še glede brisov, TR PCR testi verižne reakcije z encimom polimeraze niso primerni za diagnosticiranje virusov (Kary Mullis Nobelovec in avtor testa je sam to potrdil). Test priizvaja do 95% lažno pozitivnih ! Torej na 100 testirancev je lahko do 95 ljudi, ki so popolnoma zdravi. Kaj potem trosite vi ? Zdaj je ameriška Food and Drug Administration priznala, da ne obstaja noben kvantificiran izolat virusa 2019-nCoV !!! What changed is that a critical mass of decision-makers within the world’s intelligence and law enforcement organizations has realized the whole Covid-19 campaign is a massive crime against humanity. One factor was the WHO’s own idiotic statements. They said recently that 780 million people got Covid-19 and of those 1,061,539 people died from it. That is an infection mortality rate of 0.14% or one-tenth of the average world death rate from all causes (1.38%). Now the U.S. Food and Drug Administration is admitting “no quantified virus isolates of the 2019-nCoV are currently available…” https://www.fda.gov/media/134922/download In other words, the entire shut down of economies, forcing people to wear masks, etc. is based on a virus they cannot even prove exists. Or perhaps the regulatory agencies don’t want to provide any data that can be examined closely, since some Indian scientists first claimed that an unnatural combination of elements was present in samples. Even more damning is evidence produced by Dr. Reiner Fuellmich of the German Corona investigative committee. Reiner says the Rothschild family patented fake positive result Covid-19 tests years ago. Dr. Reiner is now preparing one of the largest damage lawsuits in history against the perpetrators of this fraud. https://www.bitchute.com/video/zarFW3hwuyBc/ MI6 sources say they have initiated worldwide criminal investigations against the Rothschilds and their Khazarian Mafia cohorts for insider trading based on this scam. Short selling of stocks in March of this year brought $344 billion in profits to companies including Morgan Stanly, Bank of America, Charles Schwab, and the pharmaceutical company McKesson. https://www.reuters.com/article/us-usa-stocks-shortselling-idUKKBN21811E https://markets.businessinsider.com/news/
Viktor hajsinger :

13.10.2020 12:18

To ni dobro.

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Komentar Milana Gregoriča o Trenti in o vnovični že videni akciji »neodvisnega« sodstva zoper Janeza Janšo