SI
Milan Gregorič: MATJAŽU HANU V PODUK, KDO V SLOVENIJI PREDSTAVLJA TVEGANJE ZA DEMOKRACIJO, SODSTVO IN MEDIJE
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Ponedeljek, 7. september 2020 ob 14:55

Odpri galerijo

Nedavno tega smo v medijih prebrali, da je poslanec SD Matjaž Han izjavil (Novi glas, 30. 7. 2020), »da imajo Socialni demokrati odgovornost, da Slovenijo zaščitijo pred grobimi posegi v demokracijo, sodstvo in medije«. Ob navedeni izjavi nisem mogel verjeti, da si je lahko Han dovolil kaj takega, ob v nebo vpijočih zlorabah sodstva in medijev zadnjega tričetrt stoletja s strani slovenske levice in njenega mafijskega zakulisja oz. globoke države.

Dotaknil se bom le nekaj najbolj kričečih primerov navedenih zlorab, pri čemer se bom omejil zgolj na tranzicijo, in odmislil zločine in vsakršno fizično, sodno ter medijsko nasilje, ki so ga komunisti, danes preoblečeni v Socialne demokrate in Levico, izvajali pol stoletja v prejšnjem režimu nad svojimi resničnimi in domnevnimi nasprotniki, s prek tisoč politično montiranimi in naknadno razveljavljenimi sodnimi procesi, vključno s smrtnimi obsodbami.

Ker je bila puščica Hanove izjave usmerjena proti Janši kot potencialnemu uzurpatorju sodstva in medijev in s tem domnevno nevarnemu uničevalcu demokracije, se bom omejil predvsem na zlorabe, ki so bile storjene pred volitvami ob več kot desetletnem sodnem in medijskem stampedu proti Janši in SDS, ki mu še ni videti konca.

Začelo se je z inscenirano afero Depala vas, zaradi katere je takratni premier Janez Drnovšek pod velikimi pritiski odstavil Janšo kot obrambnega ministra, a je kasneje priznal, da tega ne bi več storil, če bi se okoliščine ponovile.

Leta 2008, tik pred parlamentarnimi volitvami, pa je sledil zloglasen Kučanov »Veliki pok« ali eden najbolj ogabnih nizkih udarcev po Janši, to je afera Patria, ki se je skozi leta sicer sesula sama vase, a jo je rdeče mafijsko zakulisje prek podrejenega skorumpiranega sodstva in lakajskih dominantnih medijev zlorabljalo skoraj polnih deset let za prevarantsko osvajanje oblasti in seveda za politični umor Janše, ki pa jim pa očitno ni uspel.

Afera je bila lansirana v razgretem predvolilnem ozračju tik pred parlamentarnimi volitvami leta 2008 ter so jo režimski mediji pograbili z obema rokama za blatenje Janše, ki v takratnih okoliščinah ni imel nobene možnosti, da bi se lahko branil ali opral. Tako je SDS, ki je tedaj zanesljivo vodila v javnomnenjskih raziskavah, volitve izgubila in se je SD z Borutom Pahorjem na čelu povzpela na oblast, tudi po zaslugi laži in prevare.

Sledila je repriza leta 2010, ko je tožilstvo vložilo obtožni predlog v zvezi z domnevnim koruptivnim ravnanjem Janše in SDS v navedeni aferi, in to ponovno tik pred lokalnimi volitvami, kljub prvim resnim opozorilom, da je predmetna obtožba lažna, in kljub uničujočim ocenam ravnanja sodnih organov s strani uglednih pravnikov in široke javnosti.

Sledile so predčasne parlamentarne volitve leta 2011, ko bi naj »neodvisno sodstvo povsem regularno« razpisalo obravnavo v zadevi Patria ravno v tednih tik pred volitvami, tako da je bil Janša ob pravem grmenju dominantnih medijev praktično vsak dan pribit na sramotilni steber, spet brez možnosti, da bi se lahko obranil, in je volitve izgubil. Dr. dr. Klemen Jaklič je ob tej priložnosti zapisal (Reporter, 26. 9. 2011), »da primer zoper Janeza Janšo na podlagi javnosti znanega obtožnega predloga pravno ni nikoli obstajal«. To je, da tega primera pravno sploh ni bilo. Je bil ničen! Zloraba afere Patria pa je dosegla svoj vrhunec leta 2014, ko je bil Janša, spet »slučajno«  pred  parlamentarnimi volitvami, krivo obsojen na dve leti zapora (vključno s Tonetom Krkovičem in Ivanom Črnkovičem) in s tem izločen iz volilne tekme na način, ki je zelo priljubljen v totalitarnih režimih kot tudi, recimo, v Putinovi Rusiji.

Visoko etični Miro Cerar pa je tedaj nastavil vrečo in kot kak zlikovec potuhnjeno pokasiral rezultate te ogabne politične prevare. Ustavno sodišče je čez dobro leto sicer sodbo razveljavilo in so bili  obsojenci izpuščeni, vendar cilj je bil dosežen, to je, oblast je ostala v »pravih« rokah. Ob slovesu na Dobu, ko se je Janša poslavljal od svojih privržencev, je Alenka Jeraj prebrala misli Draga Jančarja, ki naj bi dejal (24ur.com, 20. 6. 2014), »da je obsodba pogumna zato, ker kaže, da lahko pravosodje pošlje v zapor za dve leti kogarkoli in kadarkoli«.

Damir Črncec, ki takrat še ni prestopil na »pravo« stran, pa je izjavil, »da to ni Evropska Slovenija, to je balkanska, nepravična in nepoštena Slovenija«. Dr. Ivan Štuhec, ki je tudi spremljal Janšo na Dob, je ob slovesu z njim menil, »da so se danes ljudje zbrali na pogrebu slovenske države, a hkrati v vstajenje nove, ki pelje naravnost v Novo republiko«. Dr. Milan Zver pa je pribil, »da se bo Janša vrnil močnejši, ko bo sodba padla«. Kar se je potem, v veliko razočaranje sprijene tranzicijske levice, tudi zgodilo.

Končno se je medijski stampedo proti Janši in SDS obnovil tudi ob parlamentarnih volitvah leta 2018, na katerih je zmagala SDS, a so hlapčevski novinarji v javnih oddajah dobesedno potiskali v usta predstavnikom levih in sredinskih strank, naj bi ne šli v koalicijo z SDS, kar se je potem tudi uresničilo. Da bi se nato ob neslavnem dezertiranju Šarca in ustanovitvi tretje Janševe vlade tranzicijska levica preko svojih hlapčevskih medijev, vključno z javno hišo RTV SLO, in ob sodelovanju represivnih organov (hišne preiskave, pridržanje Počivalška idr.), brutalno spravila nad koalicijske partnerje nove vlade že pred njenim nastankom in še bolj po njem. K čemur vse pa bi morali dodati še okrog 150 vloženih in hkrati zavrženih ovadb proti Janši in SDS, dolgoletni krivični sodni pregon Franca Kanglerja, propadli poskus sodnega pogroma proti dr. Tadeju Strehovcu, očitno večletno krivosodno mrcvarjenje dr. Milka Noviča, ob velikem zgražanju pravnih izvedencev in široke javnosti. Da ne omenjam posebej tudi mafijskega in še ne povsem razčiščenega zahrbtnega političnega umora Ivana Krambergerja, zaradi česar smo se državljani počutili, kot da smo se nenadoma znašli v kaki južnoafriški banana republiki in tako naprej brez konca.

Ne morem verjeti, da Han ob vseh navedenih dejstvih ne razume, kdo v Sloveniji prek sodstva in medijev surovo posega v demokratične procese. Zato globoko upam, da je od sramu sklonil glavo in pogledal v tla, ko mu je ušla gornja izjava. Strinjam se, da Janša predstavlja tveganje, vendar ne za demokracijo, ampak za dušeče monopole, ki jih je tranzicijska levica ustvarila z nemoralno in celo nezakonito razgrabljenimi vzvodi realne družbene moči, kot so kapital, mediji, represivni organi, civilna družba idr. Tudi mi ni znano, da bi ob vseh nakazanih družbenih deformacijah Han kdaj javno izrekel kako obsodbo ali vsaj pomisleke. Drago Jančar je v zvezi z življenjsko držo zrelega in pokončnega človeka nekje zapisal, da mora slednji »stati v areni…,kajti nič storiti, nič tvegati, pomeni služiti.«

In ko se že gre Han socialnega demokrata, naj ga še opozorim, da evropski socialni demokrati ne naskakujejo oblasti s pouličnim nasiljem, prevarami in lažmi, kot se to dogaja v Sloveniji, ampak prek ustavno in zakonsko predpisanih demokratičnih instrumentov. Slovenska tranzicijska levica lahko s tem svojim početjem računa na zmago v kaki posamezni bitki, ne more pa dobiti vojne. Nikoli! Je ni mogel dobiti niti še drugače surov in objesten prejšnji režim!

Koper, 8. 9. 2020                                                                                          Milan Gregorič

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 30. Sep 2020 at 07:12

0 ogledov

Celjski mestni svet naklonjen pomoči samozaposlenim v kulturi. Novi svetnik iz NSI zaprisegel. Hladno-toplo glede imenovanja
Danes  se je v Narodnem domu prvič po poletnih počitnicah  sestal celjski mestni svet. Na današnji  13. redni seji je svečano prisegel nov mestni svetnik, Domnik Ocvirk, ki je na listi Nove Slovenije zamenjal Sandija Krivca. Ta bo odslej kot inšpektor delal na Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu Mestne občine Celje in še nekaterih, natančneje sedem drugih   občin,  ker pa je to delovno mesto nezdružljivo s svetniško funkcijo,  je sledil odstop in zamenjava z prvim naslednjim na listi NSi. Novi svetnik je zasedel  mesto v treh  komisijah mestnega sveta, kjer je prav tako nadomestil Sandija Krivca. Celjski mestni svet je izglasoval tudi sklep o pomoči samozaposlenim v kulturi, seveda se to nanaša na  tiste ki jim je to delo  edini vir prihodkov in vir za preživetje. S sklepom je taistim namenjeno 50 tisoč EUR, kar se sprva zdi malo  vendar če primerjamo mesto Maribor,  ki je dvakrat večji kot Celje pa so ravno tako  namenili enako visok znesek. V kolikor se bo izkazala potreba po še kakšni nujni intervenciji  za ta ali podoben namen so vrata za predloge še vedno odprta, pravijo na Mestnem svetu. Nekaj razburjenja, bolj vznemirjenja v političnih vodah  je prineslo dogajanje ali zakulisje kasneje »pred-kulisje«  v zvezi z njenim ne imenovanjem  za direktorico  Zavoda Socio, kjer je ves čas od ustanovitve leta 2002  njegova direktorica in se pravzaprav zgodba Socio  istoveti z njeno osebnostjo in delovanjem. Sprva je kljub edini vlogi za naslednji mandat, na KVIAZ-u Mestne občine ni dobila soglasje k njenemu imenovanju zaradi domnevne ovadbe povezane z evropskimi sredstvi oziroma nenamenski rabi le teh.  Ker pa kot  menijo pri organu ki je zadolžen  za imenovanje in dajanja soglasij ki sliši na ime KVIAZ(Komisija za volitve imenovanja in administrativne zadeve), si ne morejo lastiti  kompetence  ki so v domeni organov ki se ukvarjajo z ugotovitvijo tistega na čem temelji ovadba. Do takrat velja domneva nedolžnosti. Imenovanje je za čas 3.10.2020-12.10.2024. Posebej pri gospodarskih družbah in  zavodih  kjer je občina ustanoviteljica in edina družbenica zaradi  epidemije z korona virusom je  med  najbolj prizadetimi  Celeia d.o.o.,  ki se ukvarja z organiziranjem otroških kolonij  na morju  z krajem izvedbe v Baški na Krku. Prav njen direktor je omenil pri poročanju za leto 2109, da pri poročanju naslednje leto za letošnje leto bo imel obraz  z kakšno gubo več zaradi negativnega predznaka pri letošnjem poslovanju.   Prav tako je velik izpad pri ZPO-ju kjer imajo pod sabo v glavnem prireditvene prostore in športne objekte. Želja vseh svetnikov in služb mest nega sveta da bi občanom in njihovim potrebam ter pričakovanj v bodoče pomagali in prisluhnili v okoliščinah brez epidemij in kakšnih koli omejitev, do takrat pa jih pozivajo da v največji možni meri upoštevajo ukrepe in priporočila povezanimi z zajezitvijo korona virusa. Vane T. Costa  

Wed, 30. Sep 2020 at 07:01

0 ogledov

Hren - zaščitnik zdravja
Hren je bogat z minerali in vitamini, odlično čisti telo in deluje proti raku  pri malignih boleznih jeter, debelega črevesa in tankega črevesa, požiralnika in mehurja. Razlog za to je dejstvo, da vsebuje sestavine, ki zavirajo te bolezni. Te sestavine sta glikozid sinigrin in alil izotiocianat. Bogat je z vitaminom C, vitaminom B1, B6, železom in kalcijem, magnezijem, fosforjem in vitaminom B2  v nekoliko manjših količinah. Pozimi ščiti pred prehladi in čisti dihalne poti. Spodbuja tudi prebavo, delovanje srca in cirkulacijo, pomaga pri revmi in krepi naravno imunost. Hren je naravni antibiotik z močnim antibakterijskim učinkom, zato se že dolgo uporablja v ljudski medicini za krepitev imunosti in proti kašlju, pljučnim boleznim in okužbam nasploh. Naribani hrenov sirup z medom, propolisom in janeževimi semeni je priporočljiv kot eden najboljših naravnih sirupov za zdravljenje pljučnih bolezni. Hren spodbuja delo žolča, jeter, trebušne slinavke, črevesja in želodca. Pomaga pri boleznih sečil in ledvičnih kamnov, lajša bolečine pri revmi in artritisu ter čisti kožo.

Tue, 29. Sep 2020 at 20:59

46 ogledov

Jauševec je Hojsa označil za fašista
Po besedah ministra Aleša Hojsa, bo Državni zbor ponovno obravnaval aktivacijo 37.a člena o obrambi, ki bi vojski podelil podobna pooblastila za delo na meji, kot jih ima policija. Podobnemu ukrepu želita slediti tudi Hrvaška in Italija. Seveda pa nasledniki komunistične partije nikakor ne morejo iz svoje kože, da ne bi blatili, žalili in podžigali strasti proti tistim, ki se borijo za Slovenijo in Slovence. Politika stranke SD se je močno nagnila na stran ilegalnih migrantov, ki imajo več pravic kot slovenski delavec. https://twitter.com/UrosJausevec/status/18945715946445289736 O komunikaciji novodobnih komunistov z rdečo zastavo raje nebi zgubljali besed, a od Socialnih demokratih očitno kaj drugega ne bomo niti slišali. Twitter odzivi pa so bili temu primerni https://twitter.com/SD_hater/status/2020604362302317511 https://twitter.com/DobraDrzava/status/4141623810527468522 https://twitter.com/UrosUrbanija/status/2310640482164545074

Tue, 29. Sep 2020 at 18:46

109 ogledov

Zastrupila je 25 otrok v vrtcu zaradi prepira s kolegom, obsojena je bila na smrt
Kitajska učiteljica je bila obsojena na smrt, ker je v vrtcu, kjer je delala, zastrupila 25 otrok, od katerih je eden umrl, piše BBC. Učiteljico Wang Yun so aretirali lani, ko so otroci iz vrtca v mestu Jiaozuo končali v bolnišnici, ker so zboleli po zaužitju kaše. Nato je 23 otrok začelo bruhati in po zajtrku izgubilo zavest. Sodišče je ugotovilo, da je vzgojiteljica dala natrijev nitrit v zajtrk otrokom druge učiteljice, potem ko so sta se prepirali glede vprašanja upravljanja z otroci. To ni bilo prvič, da je Wang Yun nekoga zastrupila, saj je sojenje pokazalo, da je že prej dala isti strup v hrano svojega moža. Natrijev nitrit je rakotvorna snov in povzroča poškodbe jeter in ledvic.

Tue, 29. Sep 2020 at 18:41

141 ogledov

Velenje: Gorenjevi socialistični sindikat povzroča škodo tistim ki bi jih naj ščitil. Kot sloni v trgovini z porcelanom
Družba Gorenje, d. o. o., je 25. septembra izplačala posebni bonus iz naslova prihrankov v proizvodnji za avgust vsem zaposlenim v Gorenjevih tovarnah, v IPC in strokovnih službah Gorenja, neposredno vezanih na proizvodnjo. Prav tako nameravajo  poseben  bonus izplačevati prihodnje tri mesece. Zaposleni v proizvodnji so s svojim kakovostnim in predanim delom namreč izjemno pomemben del nedavnega uspeha podjetja, zato se je vodstvo odločilo izplačati omenjeni bonus kljub temu, da po zadnjih treh zaporednih uspešnih mesecih podjetje v obdobju januar-avgust 2020 skupno še vedno izkazuje kumulativno izgubo. Sindikat pa je zaradi izplačila napovedal stavko.  Posebne spodbude za doseganje delovne uspešnosti po posameznih tovarnah so del poslovnega sistema Hisense in so jih že vpeljali v proizvodnih družbah v Valjevu v Srbiji in v Mori na Češkem, kjer so jih zaposleni dobro sprejeli. Temeljijo na doseganju ciljev posameznih tovarn in ustvarjenih prihrankih iz tega naslova ter se od tovarne do tovarne zato razlikujejo, vezane pa so tudi na število oddelanih ur posameznega delavca. V Velenju pa je sindikat izrednemu bonusu iz naslova prihrankov nasprotoval in zahteval izplačilo enotnega bonusa po sistemu uravnilovke, v nasprotnem primeru pa zagrozil s stavko.     Vodstvo je v več tednov trajajočih pogovorih s sindikatom že sklenilo, da izredni bonus, ki ni del rednega nagrajevanja v skladu s kolektivno pogodbo, saj predstavlja nadstandard, izplačamo tudi za nazaj (za avgust), kar sprva ni bilo predvideno. Sindikatu je vodstvo stopilo naproti celo glede sistema uravnilovke, saj smo sklenili, da 50% bonusa obračunamo za vse enako (ne glede na tovarno), le polovico zneska pa glede na dejanski rezultat posamezne tovarne, v kateri delavec dela. Prepričani smo, da je to pravi način tako za zaposlene kot za podjetje. Prvič v zgodovini podjetja nagrajujemo glede na dejanske merljive rezultate. Zavedamo se, da nekateri z zneskom bonusa za avgust niso bili zadovoljni, a je bilo avgustovsko izplačilo zaradi kolektivnega dopusta in posledično manj oddelanih  ur tudi precej nižje v primerjavi s prihajajočim meseci. Že septembra bo bonus med 30 in 40 odstotkov višji od avgustovskega. Vendar pa v primeru stavke, tudi kratkotrajne in le z manjšim številom stavkajočih zaposlenih, načrtovanih bonusov za prihodnje tri mesece ne bodo izplačali. Po grobi oceni bi posamezni zaposleni povprečno dobil okrog 500 evrov bruto za vse štiri mesece skupaj.  Z druge strani, bi naj  je sindikat  pripeljal družbo in zaposlene v povsem absurdno situacijo, ko je želelo podjetje delavce dodatno finančno nagraditi, za to bi namenili več kot 2 milijona evrov, sindikat pa je zaradi tega napovedal stavko. Stavka bi, če bi bila izpeljana, pomenila izgubo tako za zaposlene, kot za družbo, škodo bomo čutili oboji. Če bo prišlo do stavke, ta ne bo plačana, saj ne gre za kršitev kolektivne pogodbe.  Sindikati igrajo socialistične  pravljice, kar je že zdavnaj mimo. V kolikor želeli ustvarjati uravnilovko in v naprej bonitete brez povezave z določenimi rezultati, bodo naredili medvedjo uslugo tudi tistim ki jih ne zastopajo in si znajo pridelati dobro plačo brez socialističnih sindikatov. V delih Hisense-ja po drugih državah so to sprejele kot nekaj normalnega, v Velenju pa ne. Do kdaj ? Čim prej prekiniti z socialistično miselnostjo in se obrniti k sedanji normalni podjetniški miselnosti tudi med delavci, če se le da. Če bo predolgo trajalo to mrcvarjenje bo sledijo nekaj kr je najmanj popularno. Če vedo za kaj se gre, zagotovo si ne bi želeli epiloga, ki podre hišico iz kart  ki je dolga leta stala na rahlih temeljih. Vane T. Costa  

Tue, 29. Sep 2020 at 18:38

107 ogledov

Koncept gradnje se spreminja: Mestni gozd nova prihodnost
Urban Forest je zelo nenavadna stavba, ki se razprostira na 30 nadstropjih, od katerih je vsako pokrito s tisoči dreves in rastlin, ki jih je zasnoval avstralski studio Koichi Architects. To je pravi mestni gozd, ki se nahaja v Brisbaneu in je resnično impresivna stavba tako od zunaj kot od znotraj. Mešana funkcionalna stavba ima 392 apartmajev, dvonivojski strešni vrt in javni park v pritličju. Studio namerava prekriti stopničasto fasado z več kot 1000 drevesi in približno 20.000 rastlinami, ki združujejo več kot 250 vrst, ki izvirajo iz Queenslanda. Poslanstvo studia je spremeniti Urban Forest v najbolj zeleno stanovanjsko stavbo na svetu. Druga želja oblikovalske ekipe je, da ta mestni gozd predstavlja prehod iz množične proizvodnje v bolj trajnosten način življenja, ki je postal izjemno pomemben, odkar se je svet soočil s pandemijo koronavirusa. Ta stavba je odlična priložnost za preusmeritev paradigme iz industrijske v naravno. Glavno strukturo mestnega gozda sestavljajo tako imenovani zeleni beton, različice nizkoogljičnega betona in v njem 40 odstotkov manj cementa. Stavba, ki spreminja koncept sajenja in gojenja rastlin v urbanih območjih.    

Zadnji komentarji

uroš :

23.09.2020 11:19

Lahko bi ljudi ozavestili tudi o dejstvu, da je je edini virus, ki trenutno razsaja VIRUS LAŽI. Kaj boste omejevali, prodane beštije ?! Ne morete omejevati nečesa kar ne obstaja ! Obstaja pa vaša več kot očitna manipulacija zmedenega ljudstva, ki ni informirano (namenoma) o resnični zgodbi o koronavirusu. ki drugega ni kot oblastniška laž. Vsi vi, ki širite to ostudno laž, pa ste seveda plačani s strani finančnih elit in vsa ta laž ne bo končana, dokler vas folk ne bo sopregledal v kritični masi in obračunal z vami prevaranti, ki ste z vašo lažjo prebivalstvo pognali v gospoodarski in človeški propad ! Ko objavljate vaše izmišljene statistike o okužbah in širjenju koronavirusa, pa ste namenoma pozabili povedati, DA TEST KORONAVIRUSA NE OBSTAJA, KAR JE AVTOR TR PCR REVERZNE TRANSKRIPCIJE VERIŽNEGA TESTA ENCIMA POLIMERAZE POVEDAL SAM ! TOREJ LEGITIMNO STROKOVNO VPRAŠANJE: KAJ PRAVZAPRAV VI TESTIRATE IN PODATKE O ČEM PRAVZAPRAV OBJAVLJATE !? Koronavirus ne obstaja, kakor tudi ne obstaja noben drugi prenosljivi virus, ker ga še nihče ni prečistil in izoliral ! Tega dejstva tudi ne poveste! Ne poveste tudi dejstva, da znanstenega dokaza o obstoju prenosljivih visrusov ni ! Osnova za znanstveni dokaz o obstoju visurov je Rivers kriterij v šestih točkah (ki vsebujejo tudi Kochove postulate). O zadostitvi Riversovemu kriteriju lahko t.i. znanstveniki, mikrobiologi etc. lahko le sanjajo, nihče od njih pa se jim ni niti približal. https://youtu.be/BIAUQaRjGng?t=1834 Niste obvestili javnosti, da je v času lažnega koronavirusa število samomorov in alkoholizma ter družinskega nasilja kot posledico lažne pandemije za desetkratnik preraslo število izmišljenih koronavirus okužb. Vas to dejstvo ne briga in ne zganjate nobenega alarma, ustvarjate pa lažni preplah na osnovi laži in bi nas radi nalezli "dobrih navad". Z ENO SAMO BESEDO - ODVRATNI STE ! In nikar se ne sprenevedajte ! Vse se vrača vse se plača !

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Milan Gregorič: MATJAŽU HANU V PODUK, KDO V SLOVENIJI PREDSTAVLJA TVEGANJE ZA DEMOKRACIJO, SODSTVO IN MEDIJE