SI
Pivčeva zaprla usta novinarskim neumnostim
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Ponedeljek, 27. julij 2020 ob 21:29

Odpri galerijo

Pivčeva je zavezala usta raznim poizkusom dominantnih medijev, ki so Pivčevo želeli diskreditirat. Najprej se je Pivčeve lotil levičarski dnevnik, zatem pa še levičarski POP TV. Ampak Pivčeva je vsem škodoželjnežem zavezala jezike. Na družbenem omrežju je takole zapisala: “Ob nastopu mandata ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sem se zavezala načinu dela, kjer prevladujejo obiski na terenu, stik in pogovor z ljudmi, ki delujejo znotraj agroživilske verige ter kreiranje in spreminjanje politik, ki omogočajo okolje, v katerem so delo in rezultati deležnikov, ki delujejo v okviru agro-živilske verige, čim bolj optimalni in v korist potrošnika. Tako od takrat naprej večino časa preživim na terenu, obiskujem kmete, kmetije, društva, različne organizacije, lokalne skupnosti, podjetja ter na ta način slišim njihove zgodbe, izzive, s katerimi se soočajo, njihova mnenja in predloge. Pogosto to počnem tudi za vikend, ob praznikih in dela prostih dnevih ter na ta način povezujem svoje zasebno življenje s poslanstvom ministrice, ki ga opravljam.”

 Sicer pa je na razna levičarska namigovanja in podtikanja pivčeva odgvorila preprosto: stroške nastanitve na Krasu zase in za svoja sinova sem plačala sama. V kolikor bo potrebno, bom račun pokazala pristojnim institucijam.

No mediji računa zagotovo ne bodo razkazovali okoli, saj, kot je dejala Pivčeva, privat zadeva je privatna stvar in ne stvar Uroša Slaka.

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 25. Sep 2020 at 12:22

0 ogledov

Francija zahteva, da Bruselj prisili vse države EU, da sprejmejo migrante !!
Francija zahteva, da se prisili vsako državo EU, da sprejme delež ilegalnih priseljencev, ki prispejo na evropska tla. Notranji minister Gerald Darmanin je v sredo v pogovoru za France Inter zatrdil, da se "migracijsko vprašanje lahko reši le na evropski ravni" in da mora vsaka država EU deliti breme preselitve migrantov iz tretjega sveta. "Še vedno si želimo evropsko solidarnost. Nobenega razloga ni, da bi to solidarnost delile le Italija, Francija in Nemčija na splošno z Grčijo, "je dejal Darmanin. Francoski minister je svoje pripombe podal tik pred tem, ko je Bruselj razkril, da bo "obvezni solidarnostni mehanizem" del načrtov za vsiljevanje vseevropskega azilnega in migracijskega sistema v vseh državah bloka. Medtem ko novi načrt tehnično nima obveznega sistema premestitve - glavnega spornega vprašanja za države, vključno z Madžarsko in Poljsko, ki ne želijo postati večkulturne države po vzoru Francije in Nemčije - podrobnosti v predlogih nakazujejo, da bruseljski načrti prisilijo nepripravljeni narodi na zadnja vrata. Države, ki ne želijo neposredno preseliti migrantov, bi morale namesto tega pokazati solidarnost, tako da bi prevzele odgovornost za vrnitev ilegalnih priseljencev v njihove domovine. Če pa se deportacije ne bodo uspešno izvedle - in se bodo nevladne organizacije in odvetniki za množično migracijo izkazali za zelo učinkovite pri motečih deportacijah - bi bila vlada, ki sponzorira vračanje, navsezadnje kaznovana s priseljevanjem.  

Fri, 25. Sep 2020 at 12:16

0 ogledov

Cinkarna Celje ostaja podpornik in spodbuja nove podvige celjskih košarkaric
Cinkarna Celje bo tudi v prihajajoči sezoni generalni sponzor Ženskega košarkarskega kluba (ŽKK) Cinkarna Celje. Kljub negotovim časom bo podjetje še naprej skrbelo, da bodo imeli mladi športniki v regiji pogoje za razvoj svojih potencialov. Kot pravi stari  pregovor  v »dobrem in slabem«! Za našimi  Celjankami je najuspešnejša sezona od ustanovitve kluba 1994. Osvojile so 6 naslovov prvakinj, dva v članski, štiri v mlajših starostnih kategorijah, dva med njimi v mednarodni WABA ligi. Za uspehi stoji trdo delo kluba, odpovedovanje običajnemu najstniškemu življenju, pa tudi podporniki, ki omogočajo nemoten proces treningov in tekmovanj. Cinkarna Celje v klubu prepoznava izjemno delo z mladimi, zato ponosno vstopa v 4. sezono generalnega sponzorstva ŽKK Cinkarna Celje.  Celjani so ponosni da moštvo ki predstavlja naše knežje mesto ostaja, tudi  s pomočjo glavnega sponzorja, tako visoko v ženski košarki tako visoko že lepo število let.  »V za šport ne ravno najbolj prijaznih časih je to za nadaljnje delovanje kluba izjemnega pomena. Pred nami je sezona, v kateri je, zaradi trenutnih razmer povezanih z virusom COVID-19, težko karkoli načrtovati in napovedovati. V njej bomo v ospredje »potisnili« izjemno nadarjeno generacijo deklet starih med 14 in 17 let, ki so v prejšnjih letih svoje znanje pilile v mlajših selekcijah kluba,« je povedal predsednik ŽKK Cinkarna Celje Borut Kop. Celjski parket ostaja zibelka slovenske ženske košarke. »Celjska šola« ni za vsakogar, saj od deklet zahteva resno treniranje in hkrati obvezno končanje izbrane šole, je pa odlična odskočna deska za napredovanje v tuje klube. Kar je že nekaj časa praksa in priznanje za dobro delo in vrhunsko vadbo in napredek. »Vlaganje v mlade, domače športnike je zagotovo dobra naložba. S športom privzgajajo vztrajnost, timski duh, delovne navade, pomembne veščine za življenje. Čeprav je naša panoga ciklična in letos zaradi korona virusa še dodatno negotova, bomo tudi v prihodnje pomagali košarkaricam pri uresničevanju njihovih ambicioznih ciljev,« pa je začetek nove sezone pospremil predsednik Uprave Cinkarne Celje Aleš Skok. Konec tedna bo sicer prva tekma nove sezone. To  soboto, 26. 9. 2020, se bodo Celjanke v prvem kolu Slovenske košarkarske lige za ženske pomerile z Ženskim košarkarskim društvom Ilirija. Lepa priložnost da se pridružite  in jih spremljate na njihovem FB profilu v direktnem prenosu.   Vane T. Costa

Thu, 24. Sep 2020 at 19:38

161 ogledov

OKS skriva seznam povabljenih gostov. Tudi Arsenovič brez maske!
Na razvpiti ponedeljkovi prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije, so se zavili v molk. Skrivajo tudi seznam vseh povabljenih gostov. Čeprav je že pokojni, pa so se pri OKS nekaj naučili od alfa in omege funkcionarja OKS in slovenskega športa Janeza Kocijančiča, saj, zakaj bi komu sploh polagali račune. No, po  skromnem mnenju Požareporta, glede na splet vseh znanih ter še neznanih okoliščin, je objava zahtevanega seznama, ki ga na OKS očitno skrivajo kot kača noge, pod strogo zaupno, vsekakor v javnem interesu! Poleg tega je na sedežu OKS okužena že vsaj ena oseba, ki pa naj ne bi bila prisotna na ponedeljkovi prireditvi, če tej njihovi uradni verziji lahko – verjamemo. Po dogodku OKS, ki je razburil Slovenijo, so medtem pri enem od uslužbencev OKS potrdili okužbo s koronavirusom. Na OKS pojasnjujejo, da gre za osebo, ki je v ponedeljek na slovesni večerji sicer ni bilo, zaradi stika z okuženim pa so v izolacijo poslali še več zaposlenih, ostali od danes delajo od doma. V  samoizolaciji pa je tudi ministrica za izobraževanje. Kot je pojasnila, se bo testirala danes. Ministrica Simona Kustec: Za večerjo, na katero smo prišli in odšli z maskami, so bila pred vstopom v jedilni prostor dana zagotovila organizatorja, da so izpolnjeni vsi epidemiološki ukrepi, da je varno, da jih zaradi TV-prenosa in večerje nikomur od udeležencev ni treba nositi.”Na prireditvi tudi Saša Arsenovič Kako posrbijo za sebe levičarji se vidi ravno pri tej nesrečni prireditvi. Levi ščitijo prav vse tiste, ki so bili na prireditvi, razen ministrice Simone Kustec, pa čeprav iz kvote SMC prihaja tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je prav tako bil na prireditvi, brez maske seveda. Večer o tem seveda ni napisal niti besede. Zanimivo pa je namreč dejstvo, da je na dramatični tiskovni konferenci UKC Maribor, župan že naslednji dan ljudi pozival, naj nosijo maske. Torej, če bi že morala odstopiti ministrica Simona Kustec, bi moral tudi župan Saša Arsenovič!    

Thu, 24. Sep 2020 at 19:32

256 ogledov

Kobejeva vdova je mamo pregnala iz hiše: Kaj hoče, podpirali smo jo 20 letlet
Vanessa Bryant, vdova košarkarskega velikana Kobeja Bryanta, je pred kratkim začela pravno bitko s podjetjem, ki je imelo kontroverzni helikopter Sikorsky S-76B. A zdaj se zdi, da se mora soočiti tudi z obtožbami lastne matere. Sofia Laine je namreč v intervjuju za Univision razkrila, da jo je hči brcnila iz hiše in vzela avto, ki ga je dobila v uporabo. Kmalu zatem se je oglasila Vanessa in povedala svojo plat zgodbe. "Mož in hči sta nepričakovano umrla, mama pa brez sramu daje intervju, v katerem grdo govori o meni in joče zaradi hiše in avtomobila. Skrila je svoj diamantni nakit, izpraznila stanovanje, ki sem ji ga priskrbela, in pohištvo shranila v skladišče, da se je izkazalo, da je ostala brez ničesar" - je povedala Vanessa in dodala: "Zadnjih 20 let jo podpiramo in to še naprej počnem. V nasprotju s tem, kar je bilo zapisano, po smrti moje hčere in moža ni bila niti fizično niti čustveno z mano in hčerkama. Zdaj vidim, kaj je za mamo najpomembneje in me strašno boli. Upam, da se bo javna razprava o naših zasebnih odnosih tukaj ustavila" - je dejala na koncu.

Thu, 24. Sep 2020 at 19:26

186 ogledov

Sofia Loren se zaradi sina vrača k igranju
Igralka Sophia Loren (86) se po enajstih letih premora vrača na velika platna. Zaigrala bo v prihajajoči drami Netflix "The Life Ahead", ki jo je režiral njen sin Edoardo Ponti. "Ko mi je sin ponudil vlogo, je bilo to kot uresničitev mojih največjih sanj. Dolgo nisem oklevala, ali naj to sprejmem ali ne" - je dejala Loren. V filmu Sofia igra vlogo gospe Rose, židinjo preživelo holokavsta. Pomaga vzgajati otroke prostitutk, s katerimi je nekoč hodila po ulicah. Spozna tudi 12-letno mamo, siroto, ki ji je poskušala ukrasti svečnike. "Uživala sem v vlogi gospe Rose. Je močna, a kljub temu tako krhka. Je borka in me iz več razlogov spominja na lastno mamo" - je razkrila Sofia. Mimogrede, Loren je prvega oskarja leta 1961 dobila za vlogo v filmu "La Ciociara", govori se pa tudi, da se zdaj nasmiha nominaciji za še en kipec. Mimogrede, s sinom je sodelovala že dvakrat, zadnja vloga pa je bila v filmu "Moja hiša je polna ogledal".

Thu, 24. Sep 2020 at 19:16

85 ogledov

Metropolitanska opera ostaja zaprta še eno leto
Newyorška metropolitanska opera se je zaradi pandemije koronavirusa prvič v svoji skoraj 140-letni zgodovini  odpovedala celotni sezoni. Opera načrtuje nadaljevanje predstav šele prihodnji september, ko se začne operna sezona, s svojim prvim komadom temnopoltega skladatelja "Fire Shut Up in My Bones" Terencea Blancharda. Sezona naj bi se začela to nedeljo, vendar je Opera 1. junija sporočila, da odprtje prestavlja na 31. december. Odpovedanih je bilo 218 predstav 23 oper, kolikor je bilo načrtovanih za naslednjo sezono, pa tudi mednarodna turneja orkestra, načrtovana za junij 2021. Če upoštevamo odpovedi predstav v prejšnji sezoni, ki je bila 12. marca zaradi pandemije prekinjena, bo število predvajanih komadov 276. Generalni direktor Metropolitanske opere Peter Gelb je ocenil, da bo podjetje zaradi odpovedi preostale sezone izgubilo dodatnih 54 milijonov dolarjev, skupna izguba od začetka epidemije pa 154 milijonov dolarjev. Predstava Blanchard "Fire Shut Up in My Bones", premierno uprizorjena junija 2019 v operni hiši Saint Louis, bo odprla naslednjo sezono Metropolitanske opere, ki naj bi trajala od 27. septembra 2021 do 11. junija 2022.
Teme
minister za kmetijstvo ministrica Aleksandra Pivec

Zadnji komentarji

uroš :

23.09.2020 11:19

Lahko bi ljudi ozavestili tudi o dejstvu, da je je edini virus, ki trenutno razsaja VIRUS LAŽI. Kaj boste omejevali, prodane beštije ?! Ne morete omejevati nečesa kar ne obstaja ! Obstaja pa vaša več kot očitna manipulacija zmedenega ljudstva, ki ni informirano (namenoma) o resnični zgodbi o koronavirusu. ki drugega ni kot oblastniška laž. Vsi vi, ki širite to ostudno laž, pa ste seveda plačani s strani finančnih elit in vsa ta laž ne bo končana, dokler vas folk ne bo sopregledal v kritični masi in obračunal z vami prevaranti, ki ste z vašo lažjo prebivalstvo pognali v gospoodarski in človeški propad ! Ko objavljate vaše izmišljene statistike o okužbah in širjenju koronavirusa, pa ste namenoma pozabili povedati, DA TEST KORONAVIRUSA NE OBSTAJA, KAR JE AVTOR TR PCR REVERZNE TRANSKRIPCIJE VERIŽNEGA TESTA ENCIMA POLIMERAZE POVEDAL SAM ! TOREJ LEGITIMNO STROKOVNO VPRAŠANJE: KAJ PRAVZAPRAV VI TESTIRATE IN PODATKE O ČEM PRAVZAPRAV OBJAVLJATE !? Koronavirus ne obstaja, kakor tudi ne obstaja noben drugi prenosljivi virus, ker ga še nihče ni prečistil in izoliral ! Tega dejstva tudi ne poveste! Ne poveste tudi dejstva, da znanstenega dokaza o obstoju prenosljivih visrusov ni ! Osnova za znanstveni dokaz o obstoju visurov je Rivers kriterij v šestih točkah (ki vsebujejo tudi Kochove postulate). O zadostitvi Riversovemu kriteriju lahko t.i. znanstveniki, mikrobiologi etc. lahko le sanjajo, nihče od njih pa se jim ni niti približal. https://youtu.be/BIAUQaRjGng?t=1834 Niste obvestili javnosti, da je v času lažnega koronavirusa število samomorov in alkoholizma ter družinskega nasilja kot posledico lažne pandemije za desetkratnik preraslo število izmišljenih koronavirus okužb. Vas to dejstvo ne briga in ne zganjate nobenega alarma, ustvarjate pa lažni preplah na osnovi laži in bi nas radi nalezli "dobrih navad". Z ENO SAMO BESEDO - ODVRATNI STE ! In nikar se ne sprenevedajte ! Vse se vrača vse se plača !

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Pivčeva zaprla usta novinarskim neumnostim