SI
Vane K. Tegov: Kristalne noči slovenske levice- poskus umestitve ali totalna dezorientacija
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Četrtek, 18. junij 2020 ob 19:46

Odpri galerijo

Lepo vreme, prijazno podnebje in vrnitev življenja bi naj bilo tisto, kar si mentalno, kulturno in vedenjsko umeščen državljan želi.  Če nam je nekaj mesecev skazil virus, nujno potrebni ukrepi,  ki jih je hvala bogu sprejela operativno in seveda  po potencialih zmožna vlada, da je le prišlo do tega,  da se tudi brez »bronhija« laže diha. Dihanje in predihavanje, tukaj je mišljeno med drugim tudi mentalno predihavanje, ne uspeva, ali ne uspe prav vsem na način normalnega predihavanja.  Pa ne zaradi premalo kisika v pljučih ali slabe razvitosti le teh. Prej ga zmanjkuje v kakšnem drugem delu telesa, ki bi moral biti v funkciji 60 minit na uro in 24 ur na dan v funkciji, seveda s pomočjo funkcionalnega kisika.

Na prvi pogled bi vsakdo rekel, kakšne kisik, saj ga ja dovolj. Ja O2 že, vse ostalo povezano z oblikami kisika povezanimi so funkcioniranjem kognitivnih funkcij pri določenih delih populacije pa kaže na očitno umanjkanje le tega.

Kaže  pa da ta funkcionalni manjko kisika pušča očitne posledice tudi na zunanje vedenjske manifestacije  najbolj izpostavljene skupine ljudi, ki se lotevajo nadomestiti  ali celo korigirati posledice te disfunkcionalnosti nastale zaradi O2-ja. Na zgrešen, napačen, zmotni in seveda škodljiv način. Zase in na vse ter za  okoli sebe. Slabo dognanje. Slaba rešitev,  ki izzove slabe in katastrofalne posledice po njih samih zaradi posledic slabe rešitve.

Potek. Tek. Sestop.  Hoja.

Balkoni  in kreativnost prenekaterega od njih pri sestopu, ki se niso ustavili na kakšno vmesno stopničko ali vejo, je pokvaril idejo o kreativnem pristopu. Beton je trd, posebej če nimaš servisa, ampak vso opremo in prtljago v sebi, na sebi in ob sebi vlačiš s seboj.  Ko moraš biti režiser, garderober (bolj slab) in rekviziter ( iz bog ve čigave zakladnice), pušča gotove sledi na ne preveč vsega vajenega »personala« in udeležencev sprva načrtovanega performansa izven cone vsakršne svobode do kaosa v svobodi  in  na ulico. Tlakovana podlaga je postala oder. Oder izražanja neizraznosti njenih udeležencev v ničemer. Ničemer. Tukaj,  v tem NIČEMERJU so se zašili in zašli. Za čelo se je zgrinjati vse kar se ne da artikulirati  in neartikulacija  je postala njihova edina artikulacija.

Vmes pa se je ustavljal promet, smetilo se je vsepovsod, popisovalo, packalo in onečedilo okolje na vse načine. Udeleženci in izvajalci in ustvarjalci umetniške in družbene  »megle« so strategijo iz navadnih inštalacij  prešli v provokacijo kot naslednji korak. Drezati v drugačne in druge do varuhov reda in zahtevali obravnavo kot da so sredi procesa ustvarjanja »kaosa« in se jih ne sme motiti. In so začeli »aviončki« najprej leteli tja v en dan  do kasnejšega točnega ciljanja v varuhe reda in da ne prestopijo civilizacijskega »Rubikona«. Preostala »prizorišča« v  oponašanju niso dosegli svojega maksimuma tudi zaradi zgražanja lokalno nenaklonjeni javnosti.  Pozabili so pa na čas delovanja in na morebitne ponovne omejitve zaradi COVID-a 19, ki se ni poslovil in je kot moralna »policija« za vse tiste ki ga ignorirajo.  In vse zavrtosti zaradi obstoja nekih norm in pravil  so prišli do izraza. Isti dan ko se ugotovili da sestopajo iz koles na trdna tla so tla bila popisana na način ki je tuj na naših tleh.  In vse tako  kot je delovanje levo anarhističnih  in kakofoničnih gibanj in miselnih odklonov,  ki niso nikjer  udomačene, v zavetju  noči na »kukavičji«  način ter na manj prometnih točk,  so  napisi ki grafiti ki ustrahujejo, na podlagi nonsens parol in skonstruiranih nesmislov izrazili svoja junaštva »brezjajčnikov« 21 stoletja.  Faza hoje se je začela z naslednjim korakom, ki je vključevala z pomočjo iz tujine ter v pomoč večji del impotentne »elite« protestnikov. Plehki dramaturški vložki in javkanja z glasom »dunajskih«dečkov je bilo vredno, posmeha pa najprej in največ.  Odmerjena in preudarna  reakcija varuhov reda jih je presenetila.  »Fora« grem papirčke pobirati je vžgala ravno do tam do pravilne in zakonite uporabe vezic in lisic. Kisik se je iz možganov preselil v pljuča kjer je bila nujna dodatna količina.  Vmes je levičarska propagandna »flajšmašina« delala in izdelala nekaj plehkih zgodb s  katerimi se je ukvarjala sama. Eksponirala, premlevala in prežvekovala je sama. Sproducirane javne »izbljuvke« bo tudi sama pogoltnila.  

Petkov »kristalni« popoldan.

Reakcij na vse čez teden koliko hočeš,  nobena  ki kaže na zadostno prisotnost funkcionalnega  izboljšanja komunikacije in morebitnega ugašanja  protestniškega vala. So se zaganjali v gostilničarje v izmišljali neobstoječih dogodkov. Vlekli na dan že zdavnaj »skurjene« aktiviste in »inštalaterje« vseh sort. In glej ga zlomka, da bi zakrili morebitnih okrepitev iz bližnje ali daljne soseščine so se »zmenili za solidarnostno »črnino« in obenem lepo mimo vsekali in pokazali da je Antifa in ESZD prevzela vajeti. Domači protestniški mevžasti menagement  pa kot potepinska mačka po obdobju »gonenja« se bo priklatila nazaj v brloge-beri  alter scena, eksperimentalne scene, Rog, Pekarna in čakalo na iztek poletja.
Destrukcija je zadnji stadij pred razpadom morale in vračanje nazaj tudi tistih ki so na tej alternativi,  ki so kdaj koli kaj dosegli. Naj se vidijo tudi na pravi,  ustvarjalni strani in ne na destruktivni in  zaviralni strani.

Da bo jutri  čim manj solidarnostne črnine, v mislih  in v resnici!

Vane K. Tegov

 

 

 

Galerija slik

Zadnje objave

Sat, 4. Jul 2020 at 01:31

51 ogledov

COVID 19-Porazno in brezizhodno stanje glede COVID 19 v Makedoniji se nadaljuje .
Zdravstven resor  makedonske tehnične vlade   ne najde pravega pristopa za obvladovanje korona virusa .  Novih registriranih okuženih z COVID 19   165,   z dodatnimi  7 umrlimi  osebami  za posledicami virusa  v zadnjih 24 urah. Kot poročajo iz tamkajšnjega ministrstva za zdravstvo so  v zadnjih 24 urah  opravili 1454 testiranj in ob 165 primerih novo odkritih okuženih »prednost« ohranja  glavno mesto z  71,  zatem pa Kumanovo 15,  Štip 10, Tetovo 20, Gostivar 14, Ohrid 10,  ter v ostalih krajih osrednje in zahodne Makedonije med  1 in 5 okuženimi.  Sočasno poročajo o ozdravljenih  pacientih,  ki so bili  prej okuženi in sicer največ v Skopju  97 in v Štipu 11  ter po nekaj njih v preostalih centrih kjer so imeli hospitaliziranih bolnikov okuženih z COVID 19. V tem času je tudi umrlo 7 bolnikov in sicer po 2 v Skopju in Tetovu   ter v nekaj drugih manjših krajev po 1 osebo. Na območju celotne države je bilo do sedaj testiranih skoraj 6800 oseb, ozdravljenih nekaj čez 2800 oseb. Število umrlih je 328 za posledicami COVID 19.  Največ aktivnih na prisotnost korona virusa  je   1983 v Skopju skoraj polovica  od vseh aktivnih v državi ter  v Kumanovem   z 784  osebami  od vseh do sedaj.  V samem Skopju, p mestnih občinah  pa še naprej »vodi » njihov lokalni »Wuhan« ali Čair  z 424 aktivnimi primeri okužbe. Kako resno je in kako velika številka je to za dve milijonsko državo,  kaže  tudi  primerjalno stanje z še eno balkansko državo  Črno Goro  iz katere poročajo o naglem porastu okuženih na dnevni bazi ko povedo da jih je v zadnjem mesecu na območju Črne  Gore  registriranih 339 primerov  okuženih z COVID 19, v Makedoniji so to številko okuženih »dosegli« v dveh dneh.  Zastrašujoče, ni druge besede. Nerazumljivo tudi, da  makedonske zdravstvene oblasti na čelu  Venkom Filipčetom, ki trdijo da imajo situacijo z obvladovanjem širjenje epidemije z novim korona virusom  pod kontrolo. Mnogokrat se sliši tudi na hodnikih določenih institucij da se je minister spremenil  v glasno govornik lastnega neuspeha v zvezi z epidemijo. Resnično bi bilo morda  v  drugačnih okoliščinah smešno, če ne bi bila situacija hudo resna in zaskrbljujoča.  Vane T.Costa

Sat, 4. Jul 2020 at 01:20

43 ogledov

Omejitve-prepovedi obiskov v SB Celje
Od  danes, sobote, 4. 7. 2020 so obiski pacientov prepovedani. Izjema so kritično bolni pacienti, hospitalizirani otroci in porodnice V Splošni bolnišnici Celje so, zaradi dodatnega poslabšanja epidemiološke situacije v regiji, dodatno omejili obiske v bolnišnici. Od sobote, 4. 7. 2020 so prepovedani obiski hospitaliziranih pacientov. Do preklica ali spremembe tega ukrepa bodo tako v celjski  bolnišnici dovoljeni le obiski: pacientov, ki so kritično bolni,porodnic, ki jih lahko obišče le oče novorojenčka,otrok, ki jih lahko obišče le en starš ali skrbnik. Obisk posameznega pacienta lahko traja največ 15 minut. Obiskovalci na obisk pridejo s svojo zaščitno masko, ki si jo namestijo pred vstopom in jo nato nosijo ves čas obiska. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen.  Spremstvo porodnice pri porodu je dovoljeno. Tako, strahovi  ne da so dolbili velike oči ampak so  pripeljali do ponovnih prepovedi. Kdor  to ne jemlje resno  res ne more biti odgovoren  državljan. Kdo to  ne zmore  do drugih ne zmore niti do svojih bližnjih. Vane  T.Costa

Fri, 3. Jul 2020 at 18:37

147 ogledov

Ilegalci iz Maroka dolgo pot končali v Gornji Radgoni
Ilegalni migranti, skriti na podvozju polpriklopnika, prišli vse do Gornje RadgonePolicisti soboške PU so bili včeraj, okrog 13. ure obveščeni, da se v bližini vhoda v podjetje v Gornji Radgoni nahajajo sumljive osebe. Na kraju so bili prijetitrije državljani Maroka, ki so ilegalno prestopili državno mejo, skriti napodvozju polpriklopnika, ki ga je voznik, državljan Bolgarije peljal izSrbije preko Hrvaške in Madžarske v Slovenijo v podjetje v Gornjo Radgono,kamor je prišel raztovorit tovor. Tujci so v postopku zaprosili za azil. Sicer pa je bilo v letu 2020 pri poskusu ilegalnega prehoda slovensko hrvaške meje odkritih kar 7.415 ilegalnih migrantov. Po poročanju STA je bilo prav v prvih dneh julija doseženo najvišje mesečno število prehodov, kar se množičnih ilegalnih migracij tiče od leta 2016, in sicer 1.740.  Mesečno poročilo kaže, da so policisti najpogosteje obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Afganistana. Tujim varnostnim organom so vrnili kar 4.908 tujcev, medtem ko so tuji varnostni organi v Slovenijo vrnili 416 oseb, od katerih je bilo 24 slovenskih državljanov. V 24 urah prijeli 146 migrantov, dva prevoznika in jima zasegli dva avtomobila Po poročanju moja-dolenjska.si so slovenski policisti v 24 urah prijeli 146 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili in prijeli so še dva prevoznika, jima odzveli prostost in zasegli avtomobila: jaguar in volkswagen passat. Največ nezakonitih migrantov so prijeli na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana in sicer 64, sledi PU Novo mesto z 49 prijetimi ilegalnimi migranti. V Sloveniji je trenutno nastanjenih 346 prosilcev za mednarodno zaščito. Mednarodno zaščito ima priznano 680 oseb, od teh jih največ živi v zasebnih nastanitvah.

Fri, 3. Jul 2020 at 15:32

160 ogledov

Koalicija Janeza Janše s SNS in narodnostnima poslancema podpisala sporazum in dogovor o sodelovanju za dobrobit Slovenije
Predsedniki koalicijskih strank Janez Janša, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec so danes s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in poslancema narodnih skupnosti Ferencem Horvathom in Felicem Žižo podpisali sporazum političnih strank in predstavnikov narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov ter dokumentov v obdobju 2020–2022. Po podpisu sporazuma je sledil podpis dogovora o sodelovanju poslancev italijanske in madžarske narodne skupnosti z Vlado Republike Slovenije, ki ga je predsednik vlade Janez Janša podpisal s poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti. Predsednik vlade Janez Janša je ob robu podpisa sporazuma in dogovora izpostavil, da je podpis omenjenih dokumentov toliko bolj pomemben, ker vnaša stabilnost v čas, ki se ga skuša zelo destabilizirati. Poudaril je tudi pomen odločenosti podpisnikov za sodelovanje v času koronavirusne krize. Podpisan sporazum o sodelovanju za dobrobit Slovenije pic.twitter.com/4z6nmI8zJD — Janez Janša (@JJansaSDS) July 3, 2020 V zvezi z dogovorom s poslancema manjšin pa je premier Janez Janša dejal, da pri tem ne gre le za neke neuresničljive obljube, temveč za sodelovanje pri uresničitvi konkretnih projektov.

Fri, 3. Jul 2020 at 14:30

155 ogledov

V ZDA je spet hudo! Zaradi izgredov vse več okuženih!
V četrtek, 2. julija 2020, so v ZDA potrdili več kot 55 tisoč novih okužb z wuhanskim koronavirusom. Največ novih primerov covid-19 so zaznali v Teksasu, zaradi česar je bila izdana odredba obveznega nošenja mask v javnosti za okrožja, kjer imajo več kot 20 primerov covid-19. Število novih okužb narašča v 40 od 50 zveznih držav, poroča CBC. Po zadnjih podatkih imajo v ZDA 2.837.189 primerov covid-19, do sedaj je umrlo 131.485 ljudi. Opomoglo si je nekaj manj od 1,2 milijona obolelih, medtem ko je trenutno 1,5 milijona aktivnih primerov. Skoraj 16 tisoč ljudi je v kritičnem stanju. Do sedaj je bilo opravljenih več kot 35,5 milijona testiranj na covid-19, več od tega naj bi testirali samo na Kitajskem, kjer je bilo opravljenih 90,4 milijona testiranj. V Teksasu so v enem dnevu zabeležili 7.915 primerov, trenutno jih imajo skupno 175.977. Teksaški guverner Greg Abbott je dal lokalnim oblastem pooblastilo, da javna zborovanja v krajih, kjer se veča število primerov s covid-19, število hospitalizacij in smrti omejijo na največ deset ljudi. Graf dnevnih sprememb v številu okuženih za ZDA kaže, da je število okužb svoj prvi vrh doseglo že na začetku aprila. Število novih primerov je zatem začelo počasi padati, čemur pa so naredili konec izgredi BLM in Antife, katerih povod naj bi bila smrt Georgea Floyda. Od 8. junija naprej, ko je bilo zabeleženih 16.301 novih primerov covid-19, je število okužb začelo ponovno naraščati. Zadnjih nekaj dni število novih okužb presega 50 tisoč.  

Fri, 3. Jul 2020 at 13:28

265 ogledov

Franc Kangler in njegova pravica!
"Devet let in nekaj mesecev je trajalo, da sem dokazal svoj prav! 9 let so potrebovali, da mi vrnejo sliko! Devet let trpljenja in krivic! Devet let šikaniranja in zmerjanja! Devet let podtikanj in žalitev! Vse zrežirano! Vsi nagrajeni," je na svojem facebook profilu zapisal predsednik NLS Franc Kangler, nekdanji mariborski župan in poslanec DZ, do oblikovanja tretje Janševe vlade, v kateri zaseda položaj državnega sekretarja na MNZ, pa državni svetnik. Za tiste, ki imajo bolj kratek spomin, in so bili celo akterji obračuna s Francem Kanglerjem, danes pa sedijo na najvišjih položajih v policiji, tožilstvu in sodstvu, nekaj osnovnih podatkov.  Policijska uprava Maribor je 4. 5. 2011 z več kot 100 kriminalisti izvedla mega hišno preiskavo pri takratnemu županu Mestne občine Maribor, Francu Kanglerju. Najbolj odmevna stvar, ki so mu jo zasegli je bila ptičja hišica, ki pa jo je Kangler leta 2017 že dobil nazaj. V letu 2020 se h Kanglerju vrača tudi umetniška slika, ki je bila takrat zasežena. Kangler je nanjo čakal več kot devet let! Okrajno sodišče v Mariboru je na podlagi Zapisnika o zasegu predmetov Policijske uprave Maribor z dne 4. 5. 2011 zaseglo umetniško sliko v okvirju. Kangler je svojo sliko dobil nazaj šele po devetih letih, z odredbo, ki jo je sodišče izdalo 30. 6. 2020.1 VIDEO: Franc Kangler o tem, kako ob legalno in legitimno izvoljeni vladi slovensko državo v resnici upravljajo stare udbovske strukture, ki so se zlile v vse veje represije, tožilstva in sodiišč. Kot primer navaja nekdanjega mariborskega sodnika Janeza Žirovnika, ki se je v največji gonji zoper Kanglerja podpisal pod kar 14 odredb o sodni preiskavi in uporabi posebnih policijskih metod sledenja. Za "nagrado" je seveda sodnik Janez Žirovnik napredoval po sodni hierarhični lestvici, čeprav so praktično vsi sodni postopki zoper Franca Kanglarja bili bodisi ustavljeni, zavrženi ali se končali z oprostilno sodbo.  Video je Franc Kangler na svojem profilu naložil pod vtisom odstopa njegovega resornega ministra Aleša Hojsa, za kar so z "akcijo" Počivavšek poskrbeli staroudbaši v NPU. “Če človek kaj takega, kot dela globoka država ne doživi na lastni koži, ne more verjeti, kaj se dogaja. Imamo globoko državo. Če pogledamo nekatere direktorje obveščevalnih služb Sove. Bil je predsednik SOVE, član LDS, generalna državna tožilka, postane podpredsednica stranke LDS...." tako Franc Kangler, ki se dobrih devet let bori za svojo pravico, razmišlja v svojem videu. Predlagam, da si ga ogledate. Boris Cipot
Teme
Vane K Tegov petkovi protesti komentar

Zadnji komentarji

uroš :

25.06.2020 14:16

čistokrvno širjenje dezinformacij. 1. ZNANSTVENI DOKAZ O OBSTOJU COVID19 NE OBSTAJA ! Kako lahko testiraš nekaj kar ne obstaja ?! Je ni institucije ali "virološke" avtoritete, ki bi kadarkoli v zgodovini človeštva izolirala corona virus !!!!!! Virološka znanost je eugenska prevara promovirana s strani rockefelerjev zgolj zaradi ekonomske koristi povezane s potencialno smrtonosnimi cepivi !!!! Danes je na sceni Kill Bill z psihopatsko intencijo vakcinacije vse populacije ! Nemški strokovnjak in ekspert iz "virologije" Dr. Karl Lanka je totalno razsul teorijo virusov in potrjuje prevarantsko promocijo virusov s strani farmacevtskih korporacij - ki imajo v glavi le denar ne pa korist za človeka ! 2. testi covid-19 so 100% zmazki, ki reagirajo na RNA genski material in nimajo čisto nič opraviri z nobenim t.z. domnevnim virusom. Ker vsak človek poseduje RNA je torej teoretično lahko vsak kužen - WTF !!!??? Najbolj znani PCR ali Polymerase Chain Reaction testi ne detektirajo čisto nobenega virusa ampak reagirajo na beljakovine v krvi. 3. Oblastniška klika pospešeno in trmasto promovira zgodbo o lažnem virusu in to izkorišča za nadzor in opresijo ljudi. Servilna in izdajalska medicina podpira laž z ponarejenimi statistikami zaradi ekonomskih koristi in to v obraz svetovnih epidemioloških strokovnjakov, ki so jasno povedali, da je vse skupaj zmontirano in da je vsa ta "epidemija" imela daleč manjši obseg od povprečne gripe !!!!!! Vsa zgodba je v svetovni razsežnosti nameščena in pripravljena s strani elit že od leta 1992 v agendi 201 ! Namesto da bedni ljudje verjamejo oblastniškim lažem, bi morali dvigniti lastne neumne in debele riti polne Mc Donaldsovih hamburgerjev in Coca Cole in začeti raziskovati v kakšni matrici laži pravzaprav živijo sicer bo prepozno za vse nas !

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Vane K. Tegov: Kristalne noči slovenske levice- poskus umestitve ali totalna dezorientacija