SI
RAZKRIVAMO! Kdo je leta 2013 organiziral slovenske vstaje?
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Nedelja, 14. junij 2020 ob 20:56

Odpri galerijo

Hekerska skupina DCLeaks je v javnost lansirala podatke, ki potrjujejo, da so Danilo Türk, Samuel Žbogar in Neli Dimc ter celo nekdanja hrvaška ministrica za zunanje zadeve, Vesna Pusić tako ali drugače sodelovali s fundacijo Open Society in bili posredno prejemniki različnih finančnih donacij, dokumenti DCLeaks celo razkrivajo, kako je Soros za študij v tujini novačil slovenske študente, predvsem s Fakultete za družbene vede, ki je tesno povezana z Zavodom za odprto družbo Slovenija. Da George Soros pri doseganju svojih političnih ciljev ne izbira sredstev, pa dokazuje razkriti pretresljivi podatki, da je Mirovni inštitut, ki ga Soros financira že več kot desetletje, leta 2013 organiziral slovenske vstaje in pomagal zrušiti vlado Janeza Janše.

Aktivistična hekerska skupina DCLeaks je objavila veliko količino dukumentov, ki zajemajo tudi “skrivni fond”, ki ga George Soros namenja za svojo fundacijo Open Society. Med objavljenimi dokumenti tako lahko najdemo spisek španskih novinarjev in aktivistov, za katere se trdi, da so “prorusko” orientirani in da pomagajo k “ustvarjanju proruskega mišljenja na Twitterju”. Spisek sta sicer sestavila dva španska novinarja, Nicolas de Pedro in Marta Ter. Sodeč na dokument so posamezni novinarji razvrščeni v več kategorij. V najvišji kategoriji so tisti novinarji, ki najbolj ogrožajo Sorosove politične ideje in ga tudi kritizirajo.

Sorosova fundacija in inštitut Odprte družbe sta sicer v Sloveniji med drugim financirala številne druge organizacije, kot so študentski klubi, Amnesty International Slovenija, Vsi drugačni – vsi enakopravni, Zavod KROG, Zveza Romov Slovenije, Spletno oko, Mladinski svet Slovenije, Društvo Parada ponosa, Digital Media Lab (Ljudmila), Center za svobodno umetnost Ljubljana, Medijska preža (Media Watch) in tudi Inštitut Odprte družbe Slovenija, katere predstavnica Neli Dimc je bila v tej Sorosovi organizaciji zaposlena že leta 1999, iz javno dostopnih podatkov pa je razvidno, da so jo leta 2014 zaposlili na FDV, v pisarni za mednarodne kooperacije. Dimčeva ostaja kontaktna oseba Zavoda za odprto družbo Slovenije, ki razpisuje eno in večletne štipendije za dodiplomski študij v ZDA za različne družbene smeri.

DCLeaks razkrivajo, kako je Mirovni inštitut Slovenija sodeloval in organiziral na slovenskih vstajah, ko se je načrtno rušila 2. vlada Janeza Janše. Tako je že 17. decembra leta 2012 organiziral odprto vstajniško skupščino na Metelkovi, 21. decembra istega leta pa prvo vseslovensko vstajo. Nato je 11. januarja sledila druga vseslovenska vstaja in februarja še tretja. V Slovenijo je pripeljal tudi srbskega levičarskega aktivista Srđo Popovića, ki je nastopil tako v Ljubljani, kot tudi v Mariboru.

Hekerji iz omenjene skupine DCLeaks razkrivajo tudi zanimive povezave med Georgom Sorosom in nekdanjim predsednikom Republike Slovenije, Danilom Türkom. Türk je namreč predstavnik Slovenije v Evropskem svetu za zunanje odnose (zraven sta tudi Samuel Žbogar in Tanja Fajon), ki je bil leta 2007 ustanovljen z zagonskim kapitalom Fundacije Open Society. Leta 2013 je imel Türk govor v Carigradu, kjer je javno izjavil, da je lahko George Soros vzor humanitarnega delavca, ki se bori za človekove pravice. Naši neuradni viri pravijo, da zaradi tesnih povezav s Sorosom Türka julija leta 2016 ni bilo na večerji z Vladimirjem Putinom, ki je sledila po slovesnosti pri Ruski kapelici. Namreč, od leta 2015 je delovanje vseh Sorosovih fundacij v Rusij prepovedano.

 

Več o tem bodo razkrili novinarji Nove24 TV kmalu…

 

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 10. Aug 2020 at 21:06

159 ogledov

Padla je libanonska vlada
Libanonska vlada je danes odstopila, poroča AFP, premier Hassan Diab pa naj bi to storil kmalu. To novico je lokalnim medijem potrdilo več tamkajšnjih nekdanjih ministrov. Zdravstveni minister Hamad Hasan je novinarjem po seji vlade dejal: "Celotna vlada je odstopila." Preberi še: https://vfokusu.com/post/554121/video-eksplozija-amonijevega-nitrata-in-novi-nemiri-na-ulicah-bejruta Hasan je dodal, da se bo premier Hasan Diab odpravil v predsedniško palačo, kjer bo odstopil v imenu vseh ministrov. Premier Diab bo nagovoril narod ob 19.30 po lokalnem času, poroča Reuters.

Mon, 10. Aug 2020 at 20:59

372 ogledov

Po zmagi Lukašenka na volitvah Putin obudil idejo o integraciji Rusije in Belorusije
Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je danes izjavil, da bi morala beloruska opozicija začeti pogajanja o mirnem prenosu oblasti. Izjava prihaja, ko beloruska opozicija zavrača rezultate nedeljskih predsedniških volitev, na katerih je Lukašenko prepričljivo zmagal. Na tisoče ljudi, nezadovoljnih z volilnimi rezultati, se je v nedeljo zvečer spopadlo s policijo po Belorusiji. Ruski predsednik se že dolgo zavzema za tesnejše vezi z Minskom pod okriljem ene same države, kar je Lukašenko doslej zavračal in je Rusijo obtožil, da želi pogoltniti njegovo državo z 9,5 milijona prebivalcev. Belorusija je ključna tranzitna država za rusko nafto proti zahodu in Moskva meni, da bi na tak način učinkovito zavaroval svoje interese pred grožnjami Nata. "Upam, da bo vaše državno vodstvo prispevalo k razvoju vzajemno koristnih rusko-beloruskih odnosov na vseh področjih, poglobljeno sodelovanje znotraj zavezništva Rusije in Belorusije ter okrepilo integracijske procese," je Putin v telegramu čestital Lukašenku. Putin je dejal, da upa, da bo tudi Belorusija izbrala tesnejše vojaško-politične vezi z Rusijo v obrambnem bloku, ki mu pripada. 65-letni Lukašenko še ni odgovoril na sporočilo. Dolga leta si prizadeva za uravnoteženje med Rusijo in Zahodom in Kitajsko. Potem ko je Moskva znižala subvencije beloruskemu energetskemu sektorju, ni nagnjen k tesnejšim odnosom z Rusijo, v kampanjskem govoru pa ga je kritiziral, češ da je njune nekoč bratske odnose znižal na partnersko raven. Lukašenko je prejšnji teden dejal, da je njegovo državo naftni spor z Rusijo stal njegovo državo 700 milijonov dolarjev, potem ko dve državi v začetku tega leta nista dosegli dogovora o dobavi nafte. Zavrnil je tudi poskuse Rusije, da bi odprla letalsko bazo na beloruskem ozemlju in obtožil skupino pridržanih ruskih opazovalcev, ki so pred volitvami prišli v državo, da bi spodbujajo revolucijo, kar Moskva odločno zanika.

Mon, 10. Aug 2020 at 18:37

361 ogledov

Nevarno rastoči trend okužb sili Grčijo k sprejemu novih ukrepov za zajezitev COVID 19
Žal, kot pravijo iz grškega ministrstva za zdravje po končanem vladnem sestanku, da je  opazen nevaren trend rasti okužb oziroma njegovega vnosa v državo. Grški minister za zdravje Vasilis Kikiljas je v podani izjavi povedal da bodo zelo kmalu sledili novi ukrepi zoper širjenje  COVID 19, v katerem je posebej apeliral  na mlade da čim bolj upoštevajo naložene ukrepe in navodila.  V apelu je dal do vedenja vsem državljanom vsi tisti ki ne upoštevajo navodila za individualno zaščito, nošenja mask, higienskih pravil , socialne razdalje vzamejo na sebe odgovornost do ranljivih skupin med njihovim prebivalstvom  in do vseh v državi. Da se zadeve zaostrujejo je več kot očitno. Odpovedan je mednarodni sejem v Solunu, delovni čas za restavracije in kavarne v določenih delov Grčije je možen  samo do polnoči, prav tako se zahteva negativni COVID 19  test za vstop in določenih držav. Z vsemi vladnimi odločitvami so seznanjena vsa ministrstva in epidemiologi.  Sprejeli so šest ukrepov. V sami Grčiji eden od  ukrepov stopi v veljavo že to noč in sicer prepoved dela v kavarnah in nočnih klubih  od polnoči do 7 zjutraj na Kreti, n a območju Vzhodne Makedonije in Trakije, v Solunu, Volosu, Larisi, Katerini Halkidiki ter na otokih kot so Krf, Mikonos, Paros, Santorini,Rodos, Anadiparos, Zakintos in Kos. Odvisno od epidemiološke slike v naslednjih dneh se lahko omejitve razširijo tudi na druge dele države. Sočasno odpovedujejo vse manifestacije kjer  prisotni stojijo., vključujoč tudi koncerte in predstave. Za turiste  ki pridejo z letali  pa je po 17 avgustu potreben negativni test na COVID 19 narejen   v državi od koder prihajajo , s tem da mora biti narejen največ 72 ur pred prihodom  v Grčijo. Za   vse tiste ki ridejo po kopenski poti in za tiste i imajo bivalna dovoljenja ali dovoljenje za delo v Grčiji pa morajo opraviti  in dobiti negativni test , vendar pa narejen v državi v katero vstopajo, se pravi v Grčiji. Da bo  vse pod nadzorom  se celo uvaja dnevna omejitev vstopa v Grčijo  iz določenih držav kar se tiče števila in sicer 750 oseb in sicer iz Albanije. Z drugo polovico avgusta se pravzaprav  uvaja nekaj kar bo sledilo v naslednjih mesecih kar ne pomeni nič dobrega in sicer omejitve, zapovedi, prepovedi, ki so kot je za videti, obratno sorazmerni od neodgovornosti  in ležernosti pri državljanih. Vane T.Costa

Mon, 10. Aug 2020 at 17:39

299 ogledov

Žalostna Jennifer Aniston, korona je znova odpovedala "Friendse"
Pandemija koronavirusa je znova preložila snemanje filma "Prijatelji", ponovnega združenja znane ekipe v posebni epizodi, ki bo predvajana na HBO Max streaming platformi. »Zelo sem žalostna, da smo morali spet odložiti snemanje. A to nam je dalo več časa, da naredimo vse še bolj vznemirljivo in zabavno. Zato raje vidim situacijo, kot da je kozarec napol poln. Poglejte, ne gremo nikamor. Nikoli se ne boste znebili "Prijateljev",« je ob tej priložnosti je za tuje medije povedala Jennifer Aniston. Snemanje je bilo prvotno načrtovano za marec, nato za maj, sedaj pa so ga ponovno preložili. Za zdaj ni določenega novega datuma.

Mon, 10. Aug 2020 at 17:00

1991 ogledov

POSLANCI DESUS ZAHTEVAJO ODSTOP SVOJE PREDSEDNICE
Čeprav Pivčeva očitke zanika. Zagotovila je, da nikoli ni in ne bo izkoriščala položaja ministrice za svoje koristi ali koristi svojih bližnjih ter da nikoli od nikogar ne bo sprejela ničesar, “zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj“. Za Aleksandro Pivec, kmetijsko ministrico in predsednico DeSUS, je danes “dan D”, saj se  je sestala s poslanci svoje stranke in pojasnjevala svoje gostovanje na Krasu ter v Izoli. Pivčeva se je zadnje tedne na tnalu znašla zaradi svojih junijskih gostovanj in plačila nočitev najprej v podjetju Vinakras, zatem pa še v Izoli. Na gostovanjih je, kot navajajo mediji, prepletala službene obveznosti z zasebnim življenjem. O obeh gostovanjih vodi predhodni preizkus Komisija za preprečevanje korupcije (KPK).  Po razgovoru Pivčeve s svojimi poslanskimi kolegi DESUS je jasno, da predsednici njeni poslanski kolegi ne zaupajo več in da predlagajo njen odstop. O delo Pivčeve, kot ministrice pa se niso pogovarjali.

Mon, 10. Aug 2020 at 16:40

289 ogledov

VIDEO: Eksplozija amonijevega nitrata in novi nemiri na ulicah Bejruta
Libanonska policija je znova uporabila solzivec za razganjanje protestnikov, nedaleč od stavbe parlamenta v Bejrutu, ki so vanje metali kamenje; drugi dan protivladnih protestov, ki jih je v torek v pristanišču sprožila uničujoča eksplozija. Požar je izbruhnil na vhodu na Parlamentarni trg, ko so protestniki poskušali vdreti na ograjeno območje, poroča televizija. Zbrani so vdrli tudi v pisarne ministrstva za bivanje in promet. A number of people injured tonight as anti-government protests unfold in Beirut. Our coverage continues. pic.twitter.com/EKQM0WBNS1 — Trey Yingst (@TreyYingst) August 9, 2020 V torkovi eksploziji več kot 2400 ton amonijevega nitrata v bejrutskem pristanišču, je umrlo najmanj 158 ljudi, več kot 6.000 pa je bilo poškodovanih. Uničene so bile soseske, številna podjetja in pomembni silosi za žito. To je bila kaplja čez rob za ljudi, ki se že tako morejo ukvarjati s političnim in gospodarskim propadom države, kar je še dodatno spodbudilo pozive k spremembi vlade. Ekskluzivni posnetki eksplozije v Bejrutu
Teme
Novice Aktualno vstaje Politika

Zadnji komentarji

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

RAZKRIVAMO! Kdo je leta 2013 organiziral slovenske vstaje?