SI
Makedonija: Doseganje političnega in moralnega dna dobiva nove razsežnosti
Ko vladni uslužbenec države prijateljice in njihove voditelje imenujejo za kriminalce
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Ponedeljek, 1. junij 2020 ob 06:25

Odpri galerijo

Pred dobrim tednom  v neki spletni debati, je luč  sveta zagledala prvovrstna abotnost in blamaža ter žalitev  predstavnikov tujih držav  v izjavi nekega visokega strankarskega in vladnega funkcionarja iz »ideološkega« bazena  Zorana Zaeva in primerno temu tudi globokega miselnega dosega.

Zakaj gre pravzaprav?

Ta visok funkcionar vladne SDSM, sedaj sicer prevladujoča v tehnični opravilno nesposobni Vladi kjer nesposobnim dajejo napotke  čim boljše pokrasti to ubogo nacionalno revščino ki jo še premore RS Makedonija.

Gre se za Gorjana Tozijo, direktorja Makedonske vladne agencije za film, ki je politično in konsenzualno nastavljen  vladni uslužbenec, je v  primitivni in nedostojni komunikaciji  in politično omalovažujoči razpravi imenoval predsednike držav Madžarske, Hrvaške, Slovenije za nedemokratične, njihove predsednike vlad, Plenkovića, Orbana in Janšo, kakor tudi nekdanjega makedonskega premierja Gruevskega, za člane kluba kriminalcev. 

Celo udeležence debate opogumlja, da se ne rabijo opravičevati nobenemu za izrečene in zapisane besede. Rekel, izrekel, se za enkrat ni opekel. Se pa zdi čudno da ni nobene uradne reakcije. Preteklo je že več kot en teden pa nobenega glasu iz makedonskih vladnih krogov. Ne demantirajo, se ne ograjujejo, se ne distancirajo od tendencioznih izjav njihovega  »jagodnega« izbora za funkcionarja ene od občutnih absorbentov ali po domače povedano, močne porabnice proračunskega denarja, ki je se je nabiral in se nabira na plečih obubožanega makedonskega plebsa. Zelo utemeljeno je mnenje poznavalcev in mnenjskih predstavnikov v  tem političnem »Absurdistanu« imenovanim Republika Severna Makedonija, da so vrinjene politične dvoživke, polovico časa so za to kar bi radi bili, se pravi pro-evropski,  drugo polovico pa tisto, kar so v bistvu in lastni biti, globoko mentalno in drugače, predvsem interesno in mentalno vezani na Rusijo. To kažejo tudi tako, z svojo infiltracijo v SDSM, v katero imajo kritje za orkestrirane javne žalitve in napade na evropske voditelje, predvsem tistih, ki se naslanjajo na tradicionalne evropske vrednote in pri katerih se obračajo na pomoč  pri vstopanju v EU. Ali je to normalno ali že eden v nizu nesmislov,  ki ga premorejo. Imenovati  voditelje za kriminalce in člane družb, kar to zagotovo je uradno stališče, če jih izreče takšen »kaliber«. Molk pomeni  strinjanje in »grizenje« roke ki jo prosiš za pomoč. Le zanima me kje so se tega naučili in navzeli. Ker kolikor je meni znano sredina in mentaliteta, tista pristna na njihovih tleh, je tradicionalna v katero spada tudi hvaležnost za pomoč in vsaj opomin pogumnežu, ki si je dovolil preveč  oziroma da so mu političen »zavore« popustile.

Kako si to lahko razlagamo?

Kot potop pred potopom. Ali je stadij, ki ga ni nikoli dosegla politika Zorana Zaeva, sploh primeren  za vstop v česarkoli in kamorkoli se spreminja v destrukcijo, razgradnjo države oziroma tistega  kar e še ostalo od nje. Ostalo je bore malo. Prodali so dušo za denar, ki skopi, duša se povrne nikoli več. Iz zaveznikov, ki so  zavezniki predvsem  zaradi samega naroda ljudi  so naredili popolnoma ravnodušne  in previdno da kar koli naredijo za njih, zastavijo besedo za njeno približevanje k  temu  kamor bi naj želeli, v Evropo.
Z takšnim odnosom  se prav za prav trudijo , da ne pride do kakršnega koli približevanja ker preprosto s takšnim aparatom in primitivizmom  niso kos ničemur, raze  političnega  egoizma  in roparske neizživetosti pri čemer najbolj nastrada prav narod, za katerega bi jim   moralo biti mar, če je sploh bilo to prisotno. Za to je sedaj prepozno.

Na naši državi, Republiki Sloveniji, tako kot so to že začeli premikati  kolesje diplomacije naši sosedje Hrvati, da se odreagira v smislu  ali se mnenje vlade Republike Severne Makedonije, do držav, ki ji predvsem pomagajo, tudi med nedavno  in pri njih še nekaj časa trajajočo COVID 19 epidemijo, ko so bili deležni pomoči prav od Slovenije, verjetno tudi od Hrvaške, vredno izničiti z izjavo osebe, ki nima ravno integritete , ki bi podajala tako rekoč uradna mnenja, ki pa resnično nič skupnega  z negovanjem neke, vsaj do sedaj  ne glede na vladne garniture, dobre komunikacije. 

Oseba,  ki  je ta skoraj diplomatski »eksces« po znanem javnem mnenju je  že od prej  moralno oporečna pri naših sosedih, poznavalci pa menijo da mu niso tuja  pleteničenja in »kvazi-kulturniška« visoko potezna nakladanja ter napeljevanja  naših večnih »filmskih«  ustvarjalcev  da plasirajo v kulturniško in filmsko »meglo« v projekte Gorjana Tozije, ki je za enkrat znan  po mahanju z rdečezvezdaško zastavo  in snemanjem  drago zastavljenih projektov  pri katerih  po navadi zmanjka zaradi njegove spremljevalne  dejavnosti, ki nima nič skupnega z filmom , kulturo in politiko  ampak z hazardom. Iz Hrvaške pravijo da obsotja verjetnost, da je  sodeloval  na nekih razpisih in ali je že bilo odliva v posle za katere je bil pobudnik kot predstavnik Makedonije V času prejšnjih dveh socialističnih vlad pri nas  je naletel na razumevanje, posebej na zadnjega kulturnika-odsek komedija, ki je  bil tudi v vlogi  predsednika Vlade Republike Slovenije.

Kaj sledi?

Poleg pričakovane reakcije in pogovoru na primerni ravni, tudi pregled angažmajev  povezanimi z omenjenim, je nujno potrebno  najti, v čem lahko vidimo  skupno dobro  in ne  samo stari »eks-jugoslovanski« sindrom, da mora Slovenija pomagati kot so verjetno tudi počele nekatere pretekle Vlade  in nekakšen pro-balkanski  socialistični  internacionalizem kot tolažba za neuspehe vseh socialističnih vlad na omenjenem prostoru. Po tihem  pa lahko pričakujemo za dobro njihovih državljanov in vsakdana navadnega človeka da doživijo razsvetlitev  v spremembah imenovanih »volitve kmalu«,  ki jim bodo prinesle vsaj upanje da bo drugače kot je sedaj. Če sem lahko sarkastičen, samo boljše se jim lahko godi, tudi zato ali predvsem zato   ker slabše skoraj da ne more biti.

Srečno roko  pri izbiri vodilnih osebnosti in tistih,  ki jih bodo predstavljali doma in na tujem  v prihodnje,  jim pa lahko zaželimo, kaj ne?

Vane K. Tegov

Galerija slik

Zadnje objave

Sat, 4. Jul 2020 at 01:31

51 ogledov

COVID 19-Porazno in brezizhodno stanje glede COVID 19 v Makedoniji se nadaljuje .
Zdravstven resor  makedonske tehnične vlade   ne najde pravega pristopa za obvladovanje korona virusa .  Novih registriranih okuženih z COVID 19   165,   z dodatnimi  7 umrlimi  osebami  za posledicami virusa  v zadnjih 24 urah. Kot poročajo iz tamkajšnjega ministrstva za zdravstvo so  v zadnjih 24 urah  opravili 1454 testiranj in ob 165 primerih novo odkritih okuženih »prednost« ohranja  glavno mesto z  71,  zatem pa Kumanovo 15,  Štip 10, Tetovo 20, Gostivar 14, Ohrid 10,  ter v ostalih krajih osrednje in zahodne Makedonije med  1 in 5 okuženimi.  Sočasno poročajo o ozdravljenih  pacientih,  ki so bili  prej okuženi in sicer največ v Skopju  97 in v Štipu 11  ter po nekaj njih v preostalih centrih kjer so imeli hospitaliziranih bolnikov okuženih z COVID 19. V tem času je tudi umrlo 7 bolnikov in sicer po 2 v Skopju in Tetovu   ter v nekaj drugih manjših krajev po 1 osebo. Na območju celotne države je bilo do sedaj testiranih skoraj 6800 oseb, ozdravljenih nekaj čez 2800 oseb. Število umrlih je 328 za posledicami COVID 19.  Največ aktivnih na prisotnost korona virusa  je   1983 v Skopju skoraj polovica  od vseh aktivnih v državi ter  v Kumanovem   z 784  osebami  od vseh do sedaj.  V samem Skopju, p mestnih občinah  pa še naprej »vodi » njihov lokalni »Wuhan« ali Čair  z 424 aktivnimi primeri okužbe. Kako resno je in kako velika številka je to za dve milijonsko državo,  kaže  tudi  primerjalno stanje z še eno balkansko državo  Črno Goro  iz katere poročajo o naglem porastu okuženih na dnevni bazi ko povedo da jih je v zadnjem mesecu na območju Črne  Gore  registriranih 339 primerov  okuženih z COVID 19, v Makedoniji so to številko okuženih »dosegli« v dveh dneh.  Zastrašujoče, ni druge besede. Nerazumljivo tudi, da  makedonske zdravstvene oblasti na čelu  Venkom Filipčetom, ki trdijo da imajo situacijo z obvladovanjem širjenje epidemije z novim korona virusom  pod kontrolo. Mnogokrat se sliši tudi na hodnikih določenih institucij da se je minister spremenil  v glasno govornik lastnega neuspeha v zvezi z epidemijo. Resnično bi bilo morda  v  drugačnih okoliščinah smešno, če ne bi bila situacija hudo resna in zaskrbljujoča.  Vane T.Costa

Sat, 4. Jul 2020 at 01:20

43 ogledov

Omejitve-prepovedi obiskov v SB Celje
Od  danes, sobote, 4. 7. 2020 so obiski pacientov prepovedani. Izjema so kritično bolni pacienti, hospitalizirani otroci in porodnice V Splošni bolnišnici Celje so, zaradi dodatnega poslabšanja epidemiološke situacije v regiji, dodatno omejili obiske v bolnišnici. Od sobote, 4. 7. 2020 so prepovedani obiski hospitaliziranih pacientov. Do preklica ali spremembe tega ukrepa bodo tako v celjski  bolnišnici dovoljeni le obiski: pacientov, ki so kritično bolni,porodnic, ki jih lahko obišče le oče novorojenčka,otrok, ki jih lahko obišče le en starš ali skrbnik. Obisk posameznega pacienta lahko traja največ 15 minut. Obiskovalci na obisk pridejo s svojo zaščitno masko, ki si jo namestijo pred vstopom in jo nato nosijo ves čas obiska. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen.  Spremstvo porodnice pri porodu je dovoljeno. Tako, strahovi  ne da so dolbili velike oči ampak so  pripeljali do ponovnih prepovedi. Kdor  to ne jemlje resno  res ne more biti odgovoren  državljan. Kdo to  ne zmore  do drugih ne zmore niti do svojih bližnjih. Vane  T.Costa

Fri, 3. Jul 2020 at 18:37

147 ogledov

Ilegalci iz Maroka dolgo pot končali v Gornji Radgoni
Ilegalni migranti, skriti na podvozju polpriklopnika, prišli vse do Gornje RadgonePolicisti soboške PU so bili včeraj, okrog 13. ure obveščeni, da se v bližini vhoda v podjetje v Gornji Radgoni nahajajo sumljive osebe. Na kraju so bili prijetitrije državljani Maroka, ki so ilegalno prestopili državno mejo, skriti napodvozju polpriklopnika, ki ga je voznik, državljan Bolgarije peljal izSrbije preko Hrvaške in Madžarske v Slovenijo v podjetje v Gornjo Radgono,kamor je prišel raztovorit tovor. Tujci so v postopku zaprosili za azil. Sicer pa je bilo v letu 2020 pri poskusu ilegalnega prehoda slovensko hrvaške meje odkritih kar 7.415 ilegalnih migrantov. Po poročanju STA je bilo prav v prvih dneh julija doseženo najvišje mesečno število prehodov, kar se množičnih ilegalnih migracij tiče od leta 2016, in sicer 1.740.  Mesečno poročilo kaže, da so policisti najpogosteje obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Afganistana. Tujim varnostnim organom so vrnili kar 4.908 tujcev, medtem ko so tuji varnostni organi v Slovenijo vrnili 416 oseb, od katerih je bilo 24 slovenskih državljanov. V 24 urah prijeli 146 migrantov, dva prevoznika in jima zasegli dva avtomobila Po poročanju moja-dolenjska.si so slovenski policisti v 24 urah prijeli 146 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili in prijeli so še dva prevoznika, jima odzveli prostost in zasegli avtomobila: jaguar in volkswagen passat. Največ nezakonitih migrantov so prijeli na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana in sicer 64, sledi PU Novo mesto z 49 prijetimi ilegalnimi migranti. V Sloveniji je trenutno nastanjenih 346 prosilcev za mednarodno zaščito. Mednarodno zaščito ima priznano 680 oseb, od teh jih največ živi v zasebnih nastanitvah.

Fri, 3. Jul 2020 at 15:32

160 ogledov

Koalicija Janeza Janše s SNS in narodnostnima poslancema podpisala sporazum in dogovor o sodelovanju za dobrobit Slovenije
Predsedniki koalicijskih strank Janez Janša, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec so danes s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in poslancema narodnih skupnosti Ferencem Horvathom in Felicem Žižo podpisali sporazum političnih strank in predstavnikov narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov ter dokumentov v obdobju 2020–2022. Po podpisu sporazuma je sledil podpis dogovora o sodelovanju poslancev italijanske in madžarske narodne skupnosti z Vlado Republike Slovenije, ki ga je predsednik vlade Janez Janša podpisal s poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti. Predsednik vlade Janez Janša je ob robu podpisa sporazuma in dogovora izpostavil, da je podpis omenjenih dokumentov toliko bolj pomemben, ker vnaša stabilnost v čas, ki se ga skuša zelo destabilizirati. Poudaril je tudi pomen odločenosti podpisnikov za sodelovanje v času koronavirusne krize. Podpisan sporazum o sodelovanju za dobrobit Slovenije pic.twitter.com/4z6nmI8zJD — Janez Janša (@JJansaSDS) July 3, 2020 V zvezi z dogovorom s poslancema manjšin pa je premier Janez Janša dejal, da pri tem ne gre le za neke neuresničljive obljube, temveč za sodelovanje pri uresničitvi konkretnih projektov.

Fri, 3. Jul 2020 at 14:30

155 ogledov

V ZDA je spet hudo! Zaradi izgredov vse več okuženih!
V četrtek, 2. julija 2020, so v ZDA potrdili več kot 55 tisoč novih okužb z wuhanskim koronavirusom. Največ novih primerov covid-19 so zaznali v Teksasu, zaradi česar je bila izdana odredba obveznega nošenja mask v javnosti za okrožja, kjer imajo več kot 20 primerov covid-19. Število novih okužb narašča v 40 od 50 zveznih držav, poroča CBC. Po zadnjih podatkih imajo v ZDA 2.837.189 primerov covid-19, do sedaj je umrlo 131.485 ljudi. Opomoglo si je nekaj manj od 1,2 milijona obolelih, medtem ko je trenutno 1,5 milijona aktivnih primerov. Skoraj 16 tisoč ljudi je v kritičnem stanju. Do sedaj je bilo opravljenih več kot 35,5 milijona testiranj na covid-19, več od tega naj bi testirali samo na Kitajskem, kjer je bilo opravljenih 90,4 milijona testiranj. V Teksasu so v enem dnevu zabeležili 7.915 primerov, trenutno jih imajo skupno 175.977. Teksaški guverner Greg Abbott je dal lokalnim oblastem pooblastilo, da javna zborovanja v krajih, kjer se veča število primerov s covid-19, število hospitalizacij in smrti omejijo na največ deset ljudi. Graf dnevnih sprememb v številu okuženih za ZDA kaže, da je število okužb svoj prvi vrh doseglo že na začetku aprila. Število novih primerov je zatem začelo počasi padati, čemur pa so naredili konec izgredi BLM in Antife, katerih povod naj bi bila smrt Georgea Floyda. Od 8. junija naprej, ko je bilo zabeleženih 16.301 novih primerov covid-19, je število okužb začelo ponovno naraščati. Zadnjih nekaj dni število novih okužb presega 50 tisoč.  

Fri, 3. Jul 2020 at 13:28

265 ogledov

Franc Kangler in njegova pravica!
"Devet let in nekaj mesecev je trajalo, da sem dokazal svoj prav! 9 let so potrebovali, da mi vrnejo sliko! Devet let trpljenja in krivic! Devet let šikaniranja in zmerjanja! Devet let podtikanj in žalitev! Vse zrežirano! Vsi nagrajeni," je na svojem facebook profilu zapisal predsednik NLS Franc Kangler, nekdanji mariborski župan in poslanec DZ, do oblikovanja tretje Janševe vlade, v kateri zaseda položaj državnega sekretarja na MNZ, pa državni svetnik. Za tiste, ki imajo bolj kratek spomin, in so bili celo akterji obračuna s Francem Kanglerjem, danes pa sedijo na najvišjih položajih v policiji, tožilstvu in sodstvu, nekaj osnovnih podatkov.  Policijska uprava Maribor je 4. 5. 2011 z več kot 100 kriminalisti izvedla mega hišno preiskavo pri takratnemu županu Mestne občine Maribor, Francu Kanglerju. Najbolj odmevna stvar, ki so mu jo zasegli je bila ptičja hišica, ki pa jo je Kangler leta 2017 že dobil nazaj. V letu 2020 se h Kanglerju vrača tudi umetniška slika, ki je bila takrat zasežena. Kangler je nanjo čakal več kot devet let! Okrajno sodišče v Mariboru je na podlagi Zapisnika o zasegu predmetov Policijske uprave Maribor z dne 4. 5. 2011 zaseglo umetniško sliko v okvirju. Kangler je svojo sliko dobil nazaj šele po devetih letih, z odredbo, ki jo je sodišče izdalo 30. 6. 2020.1 VIDEO: Franc Kangler o tem, kako ob legalno in legitimno izvoljeni vladi slovensko državo v resnici upravljajo stare udbovske strukture, ki so se zlile v vse veje represije, tožilstva in sodiišč. Kot primer navaja nekdanjega mariborskega sodnika Janeza Žirovnika, ki se je v največji gonji zoper Kanglerja podpisal pod kar 14 odredb o sodni preiskavi in uporabi posebnih policijskih metod sledenja. Za "nagrado" je seveda sodnik Janez Žirovnik napredoval po sodni hierarhični lestvici, čeprav so praktično vsi sodni postopki zoper Franca Kanglarja bili bodisi ustavljeni, zavrženi ali se končali z oprostilno sodbo.  Video je Franc Kangler na svojem profilu naložil pod vtisom odstopa njegovega resornega ministra Aleša Hojsa, za kar so z "akcijo" Počivavšek poskrbeli staroudbaši v NPU. “Če človek kaj takega, kot dela globoka država ne doživi na lastni koži, ne more verjeti, kaj se dogaja. Imamo globoko državo. Če pogledamo nekatere direktorje obveščevalnih služb Sove. Bil je predsednik SOVE, član LDS, generalna državna tožilka, postane podpredsednica stranke LDS...." tako Franc Kangler, ki se dobrih devet let bori za svojo pravico, razmišlja v svojem videu. Predlagam, da si ga ogledate. Boris Cipot
Teme
Makedonija

Zadnji komentarji

uroš :

25.06.2020 14:16

čistokrvno širjenje dezinformacij. 1. ZNANSTVENI DOKAZ O OBSTOJU COVID19 NE OBSTAJA ! Kako lahko testiraš nekaj kar ne obstaja ?! Je ni institucije ali "virološke" avtoritete, ki bi kadarkoli v zgodovini človeštva izolirala corona virus !!!!!! Virološka znanost je eugenska prevara promovirana s strani rockefelerjev zgolj zaradi ekonomske koristi povezane s potencialno smrtonosnimi cepivi !!!! Danes je na sceni Kill Bill z psihopatsko intencijo vakcinacije vse populacije ! Nemški strokovnjak in ekspert iz "virologije" Dr. Karl Lanka je totalno razsul teorijo virusov in potrjuje prevarantsko promocijo virusov s strani farmacevtskih korporacij - ki imajo v glavi le denar ne pa korist za človeka ! 2. testi covid-19 so 100% zmazki, ki reagirajo na RNA genski material in nimajo čisto nič opraviri z nobenim t.z. domnevnim virusom. Ker vsak človek poseduje RNA je torej teoretično lahko vsak kužen - WTF !!!??? Najbolj znani PCR ali Polymerase Chain Reaction testi ne detektirajo čisto nobenega virusa ampak reagirajo na beljakovine v krvi. 3. Oblastniška klika pospešeno in trmasto promovira zgodbo o lažnem virusu in to izkorišča za nadzor in opresijo ljudi. Servilna in izdajalska medicina podpira laž z ponarejenimi statistikami zaradi ekonomskih koristi in to v obraz svetovnih epidemioloških strokovnjakov, ki so jasno povedali, da je vse skupaj zmontirano in da je vsa ta "epidemija" imela daleč manjši obseg od povprečne gripe !!!!!! Vsa zgodba je v svetovni razsežnosti nameščena in pripravljena s strani elit že od leta 1992 v agendi 201 ! Namesto da bedni ljudje verjamejo oblastniškim lažem, bi morali dvigniti lastne neumne in debele riti polne Mc Donaldsovih hamburgerjev in Coca Cole in začeti raziskovati v kakšni matrici laži pravzaprav živijo sicer bo prepozno za vse nas !

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Makedonija: Doseganje političnega in moralnega dna dobiva nove razsežnosti