SI
S koncem epidemije Covid 19 je dr. Vinko Gorenak sklenil s pisanjem "kriznih ocvirkov," 14. je zadnji!
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Nedelja, 31. maj 2020 ob 13:47

Odpri galerijo

dr Vinko Gorenak

Z današnjim dnem je konec epidemije, s tem pa tudi konec pisanja mojih »Kriznih ocvirkov«. V nadaljevanju boste, na tej spletni strani, lahko prebirali moje komentarje o aktualnih političnih in družbenih razmerah v državi, tako kot ste to navajeni že vse od leta 2008. Pa pojdimo k zadnji izdaji »Kriznih ocvirkov«.

 - Ste že slišali za ime Anuška Delić? Niste. Ne trudite se z Google, ker niste zamudili prav ničesar. Menda gre za novinarko, ki se zadnje čase skupaj s svojo četico »medijskih ubijalcev«, angažira na spletnem portalu imenovanem »Oštro«. Da gre za skupino praktično džihadistično navdahnjenih levih »medijskih ubijalcev«, vam ni potrebno posebej pojasnjevati. Kdo jih financira niti ni toliko pomembno, denarja vsaj Anuški Delić pač ne manjka, saj je njen partner Franci Zavrl, solastnik agencije Pristop, ki je tik pred nastopom tretje Janševe vlade, z državo za svetovanje sklenil kar dva milijonska posla. Toda tudi to ni tisto na kar vas želim opozoriti. Opozoriti vas želim na razmišljanje in  pisanje Anuške Delić. Ta je pred dnevi na Twitter profilu modrovala takole: »Ta vlada ni bila izvoljena na volitvah, ampak je rezultat mešetarjenja s potrditvijo v DZ«. A vidite to medijsko laganje in sprenevedanje? Ja katera vlada pri nas ali v svetu je pa izvoljena na volitvah? Prav nobena. V parlamentarnih demokracijah, zlasti tistih s proporcionalnim volilnim sistemom kakršen je naš, je vlada vedno stvar koalicijskih pogajanj po volitvah. Vlado praviloma sestavi največja parlamentarna stranka, ki je na volitvah dobila največ. Ni pa to nujno. Leta 2018 je na volitvah zmagala SDS, vlado pa so sestavili tisti, ki so na volitvah dejansko izgubili. Takrat Anuške Delić to niti slučajno ni motilo, Šarec pač ni »mešetaril«, če uporabim njen izraz. Je pa »mešetaril« Janša, ki je vlado sestavil 2020, čeprav je na volitvah zmagal že leta 2018. Poniglavo sprenevedanje Anuške Delić, ki tako izvaja »medijske umore«.
 - Seje v Državnem zboru so vse bolj podobne cirkusu. Do leta 2014 so potekale veliko bolj resno in odgovorno. Takrat pa je vodenje DZ prevzel Milan Brglez in stvari so šle samo še navzdol. Nedopustno je, da katerikoli predsedujoči ali seji DZ ali seji kateregakoli delovnega telesa, dopusti po več ur proceduralnih predlogov, ki to sploh niso ampak so preprosto žaljenje in laganje. Kako je mogoče, da predstavniki Levice, prednjačita Kordiš in Tomičeva, drugi pa ne zaostajajo veliko, preprosto obtožujejo vlado, da krade in laže. Svetel vzor je lahko vodenje Odbora za delo, ki ga sedaj vodi Eva Irgl. Tisti, ki ste gledali sejo njenega odbora preteklo sredo preko cele noči, ste lahko videli, da je seje mogoče voditi strpno in odgovorno, brez da bi kdorkoli kogarkoli žalil. To v tem sklicu DZ lahko uspe le Evi Irgl. Kako elegantno je utišala predstavnike Levice s Kordišem na čelu in na koncu so se ji opozicijski poslanci celo zahvaljevali za korektno vodenje seje. Čestitam Eva.
 - Poslanec SD Matjaž Nemec – Nitka je ta teden ostro protestiral.  To, da ima vsak dan na zalogi kakšen protest ali več njih proti naši vladi že vemo. Ta teden se je ostro spravil na italijansko vlado. Ta je namreč na mejo s Slovenijo poslala vojsko, ki bo pomagala njihovim karabinjerjem pri varovanju meje. Kot, da to ne bi bila pravica Italije. Ta zgolj ščiti svoje meje pred ilegalnimi migranti, ki prihajajo iz Slovenije, sicer tega nebi počela. Če torej ilegalni migranti iz Slovenije nebi vdirali v Italijo tam ne bi bilo ne njihovih karabinjerjev, še manj pa vojakov.  Toda Matjaž Nemec – Nitka se seveda spreneveda. Pred tedni je naravnost kričal, kako Slovenija ne sme napotiti svoje lastne vojske na mejo s Hrvaško, kjer bi lahko skupaj s policijo učinkoviteje varovala našo južno mejo pred ilegalnimi migranti. Ne to pač ne. Realnost pa je jasna, če bi naša vojska skupaj z našo policijo učinkovito varovala južno mejo, ilegalni migranti iz Slovenije nebi vdirali v Italijo in nobene potrebe po italijanski vojski na meji ne bi bilo. Toda, um in razum Matjaža Nemca – Nitke pač tega ne dojame.
 - Tanja Fajon – nekateri so ji nadeli vzdevek »Orbanovka«, pa ne zato, ker bi madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana oboževala, ampak zato ker ga neprestano napada in žali, je te dni v soju žarometov. Menda je »nova voditeljica SD«, menda je »bodoča predsednica vlade« in še bi lahko naštevali. Dejan Židan šef SD je namreč odstopil in kot je dejal je »njo zaprosil, da bi bila njegova naslednica«. Si zamislite kakšno sprenevedanje in kakšno medijsko laganje. Fajonova seveda uradno ni nobena nova »voditeljica SD« še zdaleč pa ne »bodoča predsednica vlade«, vse to so floskule, ki jih prodaja SD in jih mediji nekritično širijo. Če je Židan odstopil, potem je Fajonova podpredsednica stranke, ki stranko vodi do kongresa, ki bo izvolil novega predsednika ali predsednico, seveda lahko njo, toda danes pač ni »nova voditeljica« SD na kar je opozoril nekdanji član in dober poznavalec SD Aljuš Pertinač, nekdanji predsednik SD Igor Lukšič pa dodal, da Fajonova pač »ni material za voditeljico«. Ampak vljudnost je vljudnost, četudi je politična. Tanji Fajon sem na TW profilu čestital. Takole sem zapisal: »V želji, da stranko SD iz skrajne levice, ki tekmuje z Levico za manjšino glasov, popeljete na pota klasične evropske socialne demokracije v vseh pogledih, vam čestitam  in vam želim vse dobro«.  Odgovora nisem dobil. Pretekli petek pa sem jo srečal pred DZ, rokovala sva se in spomnil sem jo na čestitko, na katero mi ni odgovorila. Dejala je da je bilo čestitk ogromno in da bo pogledala. Danes je nedelja, zahvale za čestitko pa še vedno ni. Tudi prav. Toda vrnimo se k Dejanu Židanu. Če mislite, da je odstopil kar tako iz ljubega miru se seveda hudo motite. Temu niti slučajno ni tako, toda o tem kdaj kasneje.
 - Za Društvo novinarjev Slovenije ste že slišali. Če ne drugače pa takrat kadar pišejo kakšna pisma v Evropo in se hudujejo nad strašnimi pritiski vlade na njihovo svobodo. Tega ne počno le sedaj ko je SDS v vladi, to počno tudi takrat, ko je SDS v opoziciji. Prav nič jih ne moti, če kak levi politik (recimo Bratuškova) toži njihovega člana ali fotoreporterja. Levi politiki se nad njimi lahko tudi znašajo, tudi žalijo jih lahko in nič hudega, saj so njihovi oziroma so oni v službi njih. Najmanjši namig kogarkoli iz SDS pa je že deležen njihove protestne izjave in obširnega laganja v tujino. Tak primer je tudi kava za poslanca Levice Miho Kordiša. Novinar A kanala Aleksander Pozvek je namreč po celonočni seji Odbora za delo DZ, pozvonil na vrata stanovanja Mihe Kordiša in mu prinesel kavo. Kavo si je torej zaslužil Kordiš, ki je celo noč napadal in tudi žalil Evo Irgl in ne ona, ki je Kordiševe žalitve prenašala. Sredi dopoldneva je vrata odprla njegova partnerka in kavo prijazno sprejela, Kordiš pa je novinarju na FB zagrozil, da se kaj takega nikoli več ne zgodi. No neodvisni novinarji niso protestirali niti v Sloveniji, nobenega pisma niso napisali v Evropo, sploh pa se niso vprašali ali njegova partnerka zakonito biva z njim (stanovanje je last DZ in poslanec je dolžan prijaviti bivanje kogarkoli pri njemu).

Preprosto utihnili so, grožnje levih politikov so pač dovoljene. So pa zato zaprosili vlado za finančno pomoč v teh kriznih časih. Vlada o tem še ni odločala. Še dobro, da na vladi nimam pravice glasovati.

Galerija slik

Zadnje objave

Sat, 4. Jul 2020 at 01:31

51 ogledov

COVID 19-Porazno in brezizhodno stanje glede COVID 19 v Makedoniji se nadaljuje .
Zdravstven resor  makedonske tehnične vlade   ne najde pravega pristopa za obvladovanje korona virusa .  Novih registriranih okuženih z COVID 19   165,   z dodatnimi  7 umrlimi  osebami  za posledicami virusa  v zadnjih 24 urah. Kot poročajo iz tamkajšnjega ministrstva za zdravstvo so  v zadnjih 24 urah  opravili 1454 testiranj in ob 165 primerih novo odkritih okuženih »prednost« ohranja  glavno mesto z  71,  zatem pa Kumanovo 15,  Štip 10, Tetovo 20, Gostivar 14, Ohrid 10,  ter v ostalih krajih osrednje in zahodne Makedonije med  1 in 5 okuženimi.  Sočasno poročajo o ozdravljenih  pacientih,  ki so bili  prej okuženi in sicer največ v Skopju  97 in v Štipu 11  ter po nekaj njih v preostalih centrih kjer so imeli hospitaliziranih bolnikov okuženih z COVID 19. V tem času je tudi umrlo 7 bolnikov in sicer po 2 v Skopju in Tetovu   ter v nekaj drugih manjših krajev po 1 osebo. Na območju celotne države je bilo do sedaj testiranih skoraj 6800 oseb, ozdravljenih nekaj čez 2800 oseb. Število umrlih je 328 za posledicami COVID 19.  Največ aktivnih na prisotnost korona virusa  je   1983 v Skopju skoraj polovica  od vseh aktivnih v državi ter  v Kumanovem   z 784  osebami  od vseh do sedaj.  V samem Skopju, p mestnih občinah  pa še naprej »vodi » njihov lokalni »Wuhan« ali Čair  z 424 aktivnimi primeri okužbe. Kako resno je in kako velika številka je to za dve milijonsko državo,  kaže  tudi  primerjalno stanje z še eno balkansko državo  Črno Goro  iz katere poročajo o naglem porastu okuženih na dnevni bazi ko povedo da jih je v zadnjem mesecu na območju Črne  Gore  registriranih 339 primerov  okuženih z COVID 19, v Makedoniji so to številko okuženih »dosegli« v dveh dneh.  Zastrašujoče, ni druge besede. Nerazumljivo tudi, da  makedonske zdravstvene oblasti na čelu  Venkom Filipčetom, ki trdijo da imajo situacijo z obvladovanjem širjenje epidemije z novim korona virusom  pod kontrolo. Mnogokrat se sliši tudi na hodnikih določenih institucij da se je minister spremenil  v glasno govornik lastnega neuspeha v zvezi z epidemijo. Resnično bi bilo morda  v  drugačnih okoliščinah smešno, če ne bi bila situacija hudo resna in zaskrbljujoča.  Vane T.Costa

Sat, 4. Jul 2020 at 01:20

43 ogledov

Omejitve-prepovedi obiskov v SB Celje
Od  danes, sobote, 4. 7. 2020 so obiski pacientov prepovedani. Izjema so kritično bolni pacienti, hospitalizirani otroci in porodnice V Splošni bolnišnici Celje so, zaradi dodatnega poslabšanja epidemiološke situacije v regiji, dodatno omejili obiske v bolnišnici. Od sobote, 4. 7. 2020 so prepovedani obiski hospitaliziranih pacientov. Do preklica ali spremembe tega ukrepa bodo tako v celjski  bolnišnici dovoljeni le obiski: pacientov, ki so kritično bolni,porodnic, ki jih lahko obišče le oče novorojenčka,otrok, ki jih lahko obišče le en starš ali skrbnik. Obisk posameznega pacienta lahko traja največ 15 minut. Obiskovalci na obisk pridejo s svojo zaščitno masko, ki si jo namestijo pred vstopom in jo nato nosijo ves čas obiska. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen.  Spremstvo porodnice pri porodu je dovoljeno. Tako, strahovi  ne da so dolbili velike oči ampak so  pripeljali do ponovnih prepovedi. Kdor  to ne jemlje resno  res ne more biti odgovoren  državljan. Kdo to  ne zmore  do drugih ne zmore niti do svojih bližnjih. Vane  T.Costa

Fri, 3. Jul 2020 at 18:37

147 ogledov

Ilegalci iz Maroka dolgo pot končali v Gornji Radgoni
Ilegalni migranti, skriti na podvozju polpriklopnika, prišli vse do Gornje RadgonePolicisti soboške PU so bili včeraj, okrog 13. ure obveščeni, da se v bližini vhoda v podjetje v Gornji Radgoni nahajajo sumljive osebe. Na kraju so bili prijetitrije državljani Maroka, ki so ilegalno prestopili državno mejo, skriti napodvozju polpriklopnika, ki ga je voznik, državljan Bolgarije peljal izSrbije preko Hrvaške in Madžarske v Slovenijo v podjetje v Gornjo Radgono,kamor je prišel raztovorit tovor. Tujci so v postopku zaprosili za azil. Sicer pa je bilo v letu 2020 pri poskusu ilegalnega prehoda slovensko hrvaške meje odkritih kar 7.415 ilegalnih migrantov. Po poročanju STA je bilo prav v prvih dneh julija doseženo najvišje mesečno število prehodov, kar se množičnih ilegalnih migracij tiče od leta 2016, in sicer 1.740.  Mesečno poročilo kaže, da so policisti najpogosteje obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Afganistana. Tujim varnostnim organom so vrnili kar 4.908 tujcev, medtem ko so tuji varnostni organi v Slovenijo vrnili 416 oseb, od katerih je bilo 24 slovenskih državljanov. V 24 urah prijeli 146 migrantov, dva prevoznika in jima zasegli dva avtomobila Po poročanju moja-dolenjska.si so slovenski policisti v 24 urah prijeli 146 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili in prijeli so še dva prevoznika, jima odzveli prostost in zasegli avtomobila: jaguar in volkswagen passat. Največ nezakonitih migrantov so prijeli na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana in sicer 64, sledi PU Novo mesto z 49 prijetimi ilegalnimi migranti. V Sloveniji je trenutno nastanjenih 346 prosilcev za mednarodno zaščito. Mednarodno zaščito ima priznano 680 oseb, od teh jih največ živi v zasebnih nastanitvah.

Fri, 3. Jul 2020 at 15:32

160 ogledov

Koalicija Janeza Janše s SNS in narodnostnima poslancema podpisala sporazum in dogovor o sodelovanju za dobrobit Slovenije
Predsedniki koalicijskih strank Janez Janša, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec so danes s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in poslancema narodnih skupnosti Ferencem Horvathom in Felicem Žižo podpisali sporazum političnih strank in predstavnikov narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov ter dokumentov v obdobju 2020–2022. Po podpisu sporazuma je sledil podpis dogovora o sodelovanju poslancev italijanske in madžarske narodne skupnosti z Vlado Republike Slovenije, ki ga je predsednik vlade Janez Janša podpisal s poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti. Predsednik vlade Janez Janša je ob robu podpisa sporazuma in dogovora izpostavil, da je podpis omenjenih dokumentov toliko bolj pomemben, ker vnaša stabilnost v čas, ki se ga skuša zelo destabilizirati. Poudaril je tudi pomen odločenosti podpisnikov za sodelovanje v času koronavirusne krize. Podpisan sporazum o sodelovanju za dobrobit Slovenije pic.twitter.com/4z6nmI8zJD — Janez Janša (@JJansaSDS) July 3, 2020 V zvezi z dogovorom s poslancema manjšin pa je premier Janez Janša dejal, da pri tem ne gre le za neke neuresničljive obljube, temveč za sodelovanje pri uresničitvi konkretnih projektov.

Fri, 3. Jul 2020 at 14:30

155 ogledov

V ZDA je spet hudo! Zaradi izgredov vse več okuženih!
V četrtek, 2. julija 2020, so v ZDA potrdili več kot 55 tisoč novih okužb z wuhanskim koronavirusom. Največ novih primerov covid-19 so zaznali v Teksasu, zaradi česar je bila izdana odredba obveznega nošenja mask v javnosti za okrožja, kjer imajo več kot 20 primerov covid-19. Število novih okužb narašča v 40 od 50 zveznih držav, poroča CBC. Po zadnjih podatkih imajo v ZDA 2.837.189 primerov covid-19, do sedaj je umrlo 131.485 ljudi. Opomoglo si je nekaj manj od 1,2 milijona obolelih, medtem ko je trenutno 1,5 milijona aktivnih primerov. Skoraj 16 tisoč ljudi je v kritičnem stanju. Do sedaj je bilo opravljenih več kot 35,5 milijona testiranj na covid-19, več od tega naj bi testirali samo na Kitajskem, kjer je bilo opravljenih 90,4 milijona testiranj. V Teksasu so v enem dnevu zabeležili 7.915 primerov, trenutno jih imajo skupno 175.977. Teksaški guverner Greg Abbott je dal lokalnim oblastem pooblastilo, da javna zborovanja v krajih, kjer se veča število primerov s covid-19, število hospitalizacij in smrti omejijo na največ deset ljudi. Graf dnevnih sprememb v številu okuženih za ZDA kaže, da je število okužb svoj prvi vrh doseglo že na začetku aprila. Število novih primerov je zatem začelo počasi padati, čemur pa so naredili konec izgredi BLM in Antife, katerih povod naj bi bila smrt Georgea Floyda. Od 8. junija naprej, ko je bilo zabeleženih 16.301 novih primerov covid-19, je število okužb začelo ponovno naraščati. Zadnjih nekaj dni število novih okužb presega 50 tisoč.  

Fri, 3. Jul 2020 at 13:28

265 ogledov

Franc Kangler in njegova pravica!
"Devet let in nekaj mesecev je trajalo, da sem dokazal svoj prav! 9 let so potrebovali, da mi vrnejo sliko! Devet let trpljenja in krivic! Devet let šikaniranja in zmerjanja! Devet let podtikanj in žalitev! Vse zrežirano! Vsi nagrajeni," je na svojem facebook profilu zapisal predsednik NLS Franc Kangler, nekdanji mariborski župan in poslanec DZ, do oblikovanja tretje Janševe vlade, v kateri zaseda položaj državnega sekretarja na MNZ, pa državni svetnik. Za tiste, ki imajo bolj kratek spomin, in so bili celo akterji obračuna s Francem Kanglerjem, danes pa sedijo na najvišjih položajih v policiji, tožilstvu in sodstvu, nekaj osnovnih podatkov.  Policijska uprava Maribor je 4. 5. 2011 z več kot 100 kriminalisti izvedla mega hišno preiskavo pri takratnemu županu Mestne občine Maribor, Francu Kanglerju. Najbolj odmevna stvar, ki so mu jo zasegli je bila ptičja hišica, ki pa jo je Kangler leta 2017 že dobil nazaj. V letu 2020 se h Kanglerju vrača tudi umetniška slika, ki je bila takrat zasežena. Kangler je nanjo čakal več kot devet let! Okrajno sodišče v Mariboru je na podlagi Zapisnika o zasegu predmetov Policijske uprave Maribor z dne 4. 5. 2011 zaseglo umetniško sliko v okvirju. Kangler je svojo sliko dobil nazaj šele po devetih letih, z odredbo, ki jo je sodišče izdalo 30. 6. 2020.1 VIDEO: Franc Kangler o tem, kako ob legalno in legitimno izvoljeni vladi slovensko državo v resnici upravljajo stare udbovske strukture, ki so se zlile v vse veje represije, tožilstva in sodiišč. Kot primer navaja nekdanjega mariborskega sodnika Janeza Žirovnika, ki se je v največji gonji zoper Kanglerja podpisal pod kar 14 odredb o sodni preiskavi in uporabi posebnih policijskih metod sledenja. Za "nagrado" je seveda sodnik Janez Žirovnik napredoval po sodni hierarhični lestvici, čeprav so praktično vsi sodni postopki zoper Franca Kanglarja bili bodisi ustavljeni, zavrženi ali se končali z oprostilno sodbo.  Video je Franc Kangler na svojem profilu naložil pod vtisom odstopa njegovega resornega ministra Aleša Hojsa, za kar so z "akcijo" Počivavšek poskrbeli staroudbaši v NPU. “Če človek kaj takega, kot dela globoka država ne doživi na lastni koži, ne more verjeti, kaj se dogaja. Imamo globoko državo. Če pogledamo nekatere direktorje obveščevalnih služb Sove. Bil je predsednik SOVE, član LDS, generalna državna tožilka, postane podpredsednica stranke LDS...." tako Franc Kangler, ki se dobrih devet let bori za svojo pravico, razmišlja v svojem videu. Predlagam, da si ga ogledate. Boris Cipot
Teme
Dr Vinko Gorenak krizni ocvirki

Zadnji komentarji

uroš :

25.06.2020 14:16

čistokrvno širjenje dezinformacij. 1. ZNANSTVENI DOKAZ O OBSTOJU COVID19 NE OBSTAJA ! Kako lahko testiraš nekaj kar ne obstaja ?! Je ni institucije ali "virološke" avtoritete, ki bi kadarkoli v zgodovini človeštva izolirala corona virus !!!!!! Virološka znanost je eugenska prevara promovirana s strani rockefelerjev zgolj zaradi ekonomske koristi povezane s potencialno smrtonosnimi cepivi !!!! Danes je na sceni Kill Bill z psihopatsko intencijo vakcinacije vse populacije ! Nemški strokovnjak in ekspert iz "virologije" Dr. Karl Lanka je totalno razsul teorijo virusov in potrjuje prevarantsko promocijo virusov s strani farmacevtskih korporacij - ki imajo v glavi le denar ne pa korist za človeka ! 2. testi covid-19 so 100% zmazki, ki reagirajo na RNA genski material in nimajo čisto nič opraviri z nobenim t.z. domnevnim virusom. Ker vsak človek poseduje RNA je torej teoretično lahko vsak kužen - WTF !!!??? Najbolj znani PCR ali Polymerase Chain Reaction testi ne detektirajo čisto nobenega virusa ampak reagirajo na beljakovine v krvi. 3. Oblastniška klika pospešeno in trmasto promovira zgodbo o lažnem virusu in to izkorišča za nadzor in opresijo ljudi. Servilna in izdajalska medicina podpira laž z ponarejenimi statistikami zaradi ekonomskih koristi in to v obraz svetovnih epidemioloških strokovnjakov, ki so jasno povedali, da je vse skupaj zmontirano in da je vsa ta "epidemija" imela daleč manjši obseg od povprečne gripe !!!!!! Vsa zgodba je v svetovni razsežnosti nameščena in pripravljena s strani elit že od leta 1992 v agendi 201 ! Namesto da bedni ljudje verjamejo oblastniškim lažem, bi morali dvigniti lastne neumne in debele riti polne Mc Donaldsovih hamburgerjev in Coca Cole in začeti raziskovati v kakšni matrici laži pravzaprav živijo sicer bo prepozno za vse nas !

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

S koncem epidemije Covid 19 je dr. Vinko Gorenak sklenil s pisanjem "kriznih ocvirkov," 14. je zadnji!