SI
Tudi Dušan Vaupotič - Dule se boji Janeza Janše, zato kolesari! Poleg redne službe v gledališču so tu še €€€.€€€ iz RTVSLO!
Po podatkih Erarja pa je Ternovšek od februarja 2015 samo v času za vodenje kviza Vem prejel 87.738,80 evrov. Od leta 2011 zaposlen v Prešernovem gledališču v Kranju
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Torek, 12. maj 2020 ob 12:05

Odpri galerijo

Objektivni in neodvisni voditelj kviza VEM Aljoša Ternovšek piše na Deutshe Welle in govori, da je Janševa vlada fašistična, a sam od leta 2015 pobasal kot voditelj kviza VEM več kot 87 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja

Kolesarji se ne borijo za demokracijo, ampak denar! Mnogo denarja! Naslednji, ki ga razkrivamo je ostrojezični Aljoša Ternovšek, ki ga RTV SLO z našim denarjem dobro plačuje. Povrhu vsega je redno zaposlen pri Prešernovem gledališču v Kranju, kjer spet na račun NAS, davkoplačevalcev, prejema visoko plačo!

DULE za denar zna vrteti jezik, ni kaj, treba mu je priznati! Ampak zakaj moramo to plačevati? Ker ne vemo, kako nas nate**jejo!

"Objektivni" in "neodvisni" voditelj kviza VEM Aljoša Ternovšek piše na Deutshe Welle in govori, da je Janševa vlada fašistična, kar sploh ni čudno, saj je za  vrtenje jezika za naš denar dobro plačan. Samo od leta 2015 pobasal kot voditelj kviza VEM več kot 87 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. 
Aljoša Ternovšek, veliko Slovencem poznan po liku Dušan Vauputič- Dule in vodenju kviza Vem na nacionalni televiziji RTV Slovenija se je pridružil aktivističnim strujam rušenja legitimne Janševe vlade, saj je v pismu Deutshe Welle zapisal, da je na oblasti ekstremno desna, avtoritarna in fašistična oblast. To je javno objavil na svojem profilu na FB in svoje sledilce poziva, da podpišejo njegovo pismo. Veliko bolj pa je pomemben podatek, da mu je RTV Slovenija nakazala do sedaj že 128.759,66 EUR

VIR: https://erar.si/prejemnik/24116165/#transakcije

Aljoša Ternovšek prejema lepe denarce na račun slovenskih državljanov. Prva oddaja kviza Vem je bil na sporedu 26. januarja 2015. Po podatkih Erarja pa je Ternovšek od februarja 2015 samo v času za vodenje kviza Vem prejel 87.738,80 evrov. Lepi denarci še enega neodvisnega in objektivnega voditelja na nacionalni televiziji. Voditelj oddaje Vem pa na tej javni državni medijski ustanovi predstavlja vse državljane Republike Slovenije, ki mu za njegovo aktivistične javne objave in pisanje na Deutsche Welle namenjajo svoje davkoplačevalske evre.

V svojem članku je med drugim zapisal:

Spoštovane sodržavljanke in sodržavljani.

Napisal sem pismo časopisu Deutsche Welle. Če se strinjate z vsebino vas vabim, da se podpišete oziroma da soglašate, da vas lahko navedem kot podpisnika. Glede na žaljive komentarje našega predsednika vlade in pritiskov njegovih podložnikov mislim, da mora do tujine tudi priti glas drugače mislečih iz Slovenije. Moramo dati vedeti, da se ne strinjamo z ekstremno desno, avtoritarno, fašistično oblastjo.

Predlogi in popravki so dobrodošli.

Upam, da se vas bo odzvalo čim večje število, ker drugače nima smisla pošiljati pisma.

Popravljena verzija. Hvala vsem za pomoč.

V nadaljevanju pa je v angleščini se zahvali, da so podelili nagrado antijanšističnemu neodvisnemu novinarskemu popotniku Blažu Zgagi. Boljši poznavalci slovenske medijske scene pa so opazili, da je Zgaga že od prve sekunde te vlade blati in zavaja v tujih medijih in socialističnih novinarskih združenjih ob vsaki priložnosti.

V svojem kratkem pismu še zapiše, da je večina proti ekstremni desnici, ki je zavladala v Sloveniji. Ob tem ne pozabi omeniti na rekreacijske akcije balkonskih biciklistov, ki vsak petek kolesarijo proti vladajoči oblasti. Ob koncu doda pa še, da se večina ne strinja s pogledi in delovanjem stranke SDS. Njegova akcija je zelo uspešna, saj je na strani podpore slovenskemu zvezdnika žvižgaštva Ivanu Galetu bilo že 960 delitev, v komentarjih pa je zadovoljstvo izrazilo več kot 5000 posameznikov.

Prisesancu na državni proračun pa je lahko širiti antijanšistično propagando, saje od leta 2011 zaposlen v Prešernovem gledališču v Kranju, še enem proračunskem dejavniku, ki brez državnih sredstev gre hitro rakom žvižgat.

Zato je takšno aktivistično pismo Ternovška sramota, saj bi se moral zavedati, da kot voditelj kviza Vem na nacionalni RTV Slovenija predstavlja vse državljane in državljanke Republike Slovenije. A dejanje Ternovška je še en dokaz, da nekateri vidni novinarji in voditelji sovražijo slovensko desnico, pa kdor koli jo vodi. A to si zaposleni na RTV Slovenija lahko privoščijo, saj so oni neodvisni in objektivni do vsakega.
Glede na to, da na leto dobijo skoraj 100 milijonov evrov našega davkoplačevalskega denarja, bi resno bilo potrebno razmisliti, ali bi morali obvezni mesečni prispevek za RTV Slovenija plačati prostovoljno.
Ob koncu pa pozivamo vse slovenske državljane, ki se ne strinjajo s pismom Aljoša Ternovška, lahko svoje nestrinjanje lahko pišete glavnemu predstavniku za stike z javnostjo Christoph Jumpelt na njegov elektronski naslov christoph.jumpelt@dw.com ali pa ga osebno pokličete na številko +46 228 429-2041.   

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 25. May 2020 at 18:39

0 ogledov

Brezplačni webinar - Blockchain in razvoj kripto sredstev. - torek 26.5.2020 ob 16 uri
Korona kriza je dodobra zatresla cel svet, hkrati pa so digitalne rešitve doživele izjemen pospešek, ki mu danes kar ni videti konca. To vpliva na spremembe v gospodarstvu in financah, kar pa zahteva hitro prilagoditev podjetij, družbe kot celote in vsakega posameznika. Razumevanje le-teh in aktivno ukrepanje pomeni ključno razliko med zdajšnjimi in bodočimi poraženci ali zmagovalci. Spomnimo na naslednji rek »Kdor spi, ta zamudi.« Serije brezplačnih webinarjev je odstiranje tančic in razbijanje mitov o investicijskih in borznih financah. Omenjene teme želimo približati prvenstveno študentom FKPV in ostali zainteresirani javnosti. Pod okriljem FKPV, ki kot prva slovenska fakulteta izvaja izbirni predmet »Uporaba blockchain tehnologije in kripto valut«, bodo ostali soorganizatorji prispevali svoje znanje in izkušnje na aktualnem področju. Organizatorji serije vebinarjev so : Fakulteta za komercialne in poslovne vede, Abitura Celje,  aplikacija PalmaBot ter portal Kriptovalute.si. Naslovi posameznih tem webinarja:Zgodovina denarja.Blockchain in razvoj kripto sredstev- 26.5.2020 ob 16 uriFinančni instrumenti in razvoj borz - 28.5.2020 ob 14 uri.Pomembnost upravljavskih orodij za organizacije in posameznike.Kako se lotiti investiranja? Kje začeti?Zavedanje o varnosti na internetu pri upravljanju s premoženjem. Kako se lahko udeležite?Webinar se bo izvajal s pomočjo Zoom aplikacije.Za vsako srečanje bomo objavili nov zoom link za dostop ter samostojno povabilo. Drugo  srečanje bo v torek, 26. 5. 2020, ob 16. uri na zoom povezavi https://us02web.zoom.us/j/87247759138?pwd=L1plSWtPbnZ4QXdBUjVWbVJWSmtYZz09 Vsebina drugega srečanja je Blockchain in razvoj kripto sredstev.

Mon, 25. May 2020 at 18:32

0 ogledov

Začasno denarno nadomestilo plače zaradi izgube zaposlitve v obdobju epidemije
Na spletni strani Zavoda za zaposlovanje so objavili koristne informacije v zvezi z začasnim denarnim nadomestilom plače zaradi izgube zaposlitve v obdobju epidemije Ste zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali zaradi izteka pogodbe o zaposlitvi za določen čas postali brezposelni 13. marca ali kasneje? Če niste upravičeni do denarnega nadomestila za brezposelnost po Zakonu o urejanju trga dela, lahko uveljavljate začasno denarno nadomestilo plače na podlagi sprememb interventnega zakona.Spremembe in dopolnitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic (Uradni list RS, 61/2020) so začele veljati 1. 5. 2020. Višina nadomestilaZačasno denarno nadomestilo plače se vam prizna v mesečnem znesku 513,64 EUR (bruto), od prvega dne brezposelnosti za obdobje trajanja začasnih ukrepov. V obdobju, za katerega vam je priznano, ste vključeni v obvezna socialna zavarovanja, enako kot prejemniki denarnega nadomestila za brezposelnost.  Upravičenost do nadomestilaZačasno denarno nadomestilo plače lahko uveljavljate, če: -ste postali brezposelni 13. 3. 2020 ali kasneje zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali zaradi izteka pogodbe o zaposlitvi za določen čas,-ste bili pred 13. 3. 2020 na podlagi delovnega razmerja vključeni v obvezna socialna zavarovanja v Republiki Sloveniji (pri čemer niste upravičeni do denarnega nadomestila za brezposelnost po Zakonu o urejanju trga dela),ste prijavljeni v naši evidenci brezposelnih oziroma se prijavljate v omenjeno evidenco hkrati z uveljavljanjem pravice do začasnega denarnega nadomestila. Začasno nadomestilo lahko pridobijo tudi tuji državljani iz držav, ki niso članice EU, Evropskega gospodarskega prostora ali Švicarske konfederacije, če izpolnjujejo vse zakonske pogoje, med njimi pogoje za prijavo v evidenco brezposelnih pri slovenskem Zavodu. Začasnega nadomestila ne morete uveljavljati pred prijavo v evidenco brezposelnih. Prijavite se potem, ko niste več v delovnem razmerju, najhitreje prvi naslednji dan po prenehanju delovnega razmerja. Vlogo za začasno denarno nadomestilo lahko oddate sočasno z vlogo za prijavo v evidenco brezposelnih. Če nam vlogo za začasno nadomestilo oddate predčasno, še pred prijavo v evidenco brezposelnih, bomo vlogo šteli za predloženo z dnem vaše prijave v evidenco brezposelnih.  Začasnega denarnega nadomestila plače ne morete uveljavljati, če ste upravičeni do denarnega nadomestila za brezposelnost po Zakonu o urejanju trga dela.  Oddaja vloge za začasno nadomestiloZačasno denarno nadomestilo uveljavljate z vlogo, ki nam jo predložite v obdobju trajanja začasnih ukrepov. Obvezno priložite kopijo odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali kopijo pogodbe o zaposlitvi za določen čas. Obrazec vloge si lahko natisnete z naše spletne strani ali ga prevzamete zraven predalčnikov (poštnih nabiralnikov) na eni naših lokacij. Vlogo za začasno denarno nadomestilo oddate: Po elektronski pošti (brez kvalificiranega digitalnega potrdila) na naslov glavne pisarne naše Centralne službe: gpzrsz@ess.gov.si. Obrazec mora biti v celoti izpolnjen, podpisan in poskeniran, skupaj s podpisano in poskenirano prilogo (kopijo odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali kopijo pogodbe o zaposlitvi za določen čas).-Po navadni pošti na naslov naše Centralne službe (Zavod RS za zaposlovanje, Centralna služba, Rožna dolina, Cesta IX/6, 1000 LJUBLJANA) ali v poštni nabiralnik (predalčnik) na najbližji območni službi. Obrazec mora biti v celoti izpolnjen in podpisan, skupaj s podpisano prilogo (kopijo odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali kopijo pogodbe o zaposlitvi za določen čas). vir: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/zacasno-denarno-nadomestilo-place-zaradi-izgube-zaposlitve

Mon, 25. May 2020 at 18:28

0 ogledov

Vmesno nakazilo mesečnega temeljnega dohodka
Dne 22.5.2020 so mesečni temeljni dohodek prejeli tisti upravičenci, ki so bili z novelo ZIUZEOP-A na novo dodani med upravičence do tega dohodka, to so: samozaposleni, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci, ki iz tega statusa za posamezen mesec niso vključeni v zavarovanje za celotni mesec ali za polni zavarovalni čas in so posledično upravičeni do sorazmernega dela mesečnega temeljnega dohodka. Za katere upravičence gre? Gre na primer za zavezance, ki so zavarovani kot samozaposleni za npr. 20 ur, do polnega zavarovalnega časa pa so zavarovani iz naslova koriščenja starševskega varstva ali iz delovnega razmerja. Ali pa za zavezance, ki so zavarovani kot samozaposleni npr. za 10 ur, do polnega zavarovalnega časa pa kot upokojenci. Primerov je seveda še več. Ti upravičenci so danes mesečni temeljni dohodek za meseca marec in april 2020 prejeli v sorazmernem delu mesečnega zneska glede na delež vključitve v zavarovanje za posamezni mesec oziroma do polnega zavarovalnega časa. Finančna uprava RS je danes izvedla nakazilo 4.753 upravičencem, v skupnem znesku 2.227.985,10 eur. Naslednja tranša za izplačilo mesečnega temeljnega dohodka bo 10. 6. 2020. Vir: https://www.gov.si/novice/vmesna-transa-mesecnega-temeljnega-dohodka/

Mon, 25. May 2020 at 18:25

0 ogledov

Plačilo obresti v primeru odloga kreditnih obrokov
Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK) določa, da se v času odloga kreditnih obrokov obresti zaračunavajo, ne pa (nujno) plačujejo. Preverili smo, kakašne možnosti ponujajo banke – kdaj in v kakšni obliki bodo kreditojemalci, ki bodo izkoristili moratorij, morali poravnati med odlogom natečene obresti.  Na ZPS (Zvezi potrošnikov Slovenije) se z zaračunavanjem obresti v času moratorija po ZIUOPOK sicer ne strinjamo in menimo, da bi morale biti obresti v času odloga zamrznjene.  Preverili smo vloge za odlog odplačevanja kredita po ZIUOPOK vseh petnajstih bank in hranilnic. V nadaljevanju navajamo različne možnosti, ki smo jih našli v obrazcih, posamezne banke ponujajo izbiro dveh, treh ali štirih različnih možnosti: -Obresti se plačujejo med odlogom, mesečno. Doba kredita se podaljša za čas odloga. Anuiteta se po poteku odloga ne spremeni.-Obresti se plačujejo med odlogom, mesečno. Doba kredita se ne spremeni, anuiteta se po poteku odloga poviša.-Obresti se plačajo po koncu odloga v enkratnem znesku. Doba kredita se podaljša za čas odloga. Anuiteta se po poteku odloga ne spremeni.-Obresti se plačajo po koncu odloga v enkratnem znesku. Doba kredita se ne spremeni. Anuiteta se po poteku odloga poviša.-Obresti se plačujejo po koncu odloga, mesečno v preostalem času odplačilne dobe. Doba kredita se podaljša za čas odloga. Anuiteta se po poteku odloga poviša. -Obresti se plačujejo po koncu odloga, mesečno v preostalem času odplačilne dobe. Doba kredita se ne spremeni. Anuiteta se po poteku odloga poviša – ker se doba ne podaljša, je v tem primeru povišanje anuitete še večje (plačilo obresti, ki so nastale med odlogom in manjše število mesecev odplačevanja).Obresti se plačujejo ločeno od anuitete po koncu odloga, mesečno za čas trajanja odloga in ne dlje kot do zapadlosti kredita. Doba kredita se podaljša za dobo odloga. Anuiteta se ne poveča, a ker se ločeno plačujejo tudi obresti, ima to enak finančni učinek kot povišanje anuitete.-Delni odlog, kjer določite znesek v evrih, ki ga boste plačevali mesečno. Vir: https://vemvec.si/index.php/potrosniski-kredit/139-placilo-obresti-v-primeru-odloga-kreditnih-obrokov

Mon, 25. May 2020 at 18:13

0 ogledov

Virtualni sprehod po egipčanski grobnici
Arheologi so odkrili več kot 4.000 let staro grobnico, okrašeno s pisanimi risbami in skulpturami, skritimi pod peski Saqqara, razprostranjenega kraljevega grobišča, ki se nahaja v puščavi blizu Kaira v Egiptu. Hieroglifi, izklesani nad vrati grobnice, identificirajo njenega lastnika kot človeka po imenu Wahtye, ki je služil kralju Neferirkareju iz pete dinastije Starega kraljestva, ki je vladal od približno 2500 do 2350 BC. Druge rezbarije opisujejo Wahtyejeve imenitne naslove, vključno z kraljem za čiščenje, kraljevim nadzornikom in inšpektorjem svetega čolna. Vabimo vas na virtualni sprehod po stari grobnici. https://virtualbook.eu/listings/wahty-tomb/

Mon, 25. May 2020 at 17:19

0 ogledov

10 let od prve robotsko asistirane operacije v SB Celje in v Sloveniji
10 let od prve robotsko asistirane operacije v SB Celje in v Sloveniji V omenjenem  obdobju je bolnišnica vložila veliko lastnih sredstev v zagotovitev materialne opreme, potrebnega vzdrževanja, zagotovitev izobraževanja kadrov različnih profilov ter v zagotovitev učinkovite organizacije in logistike prilagojene robotski kirurgiji. Za področje urologije imajo usposobljene tri samostojne operaterje, eden je usposobljen za operacije na področju abdominalne kirurgije. Poleg njih je za delo z robotskim sistemom usposobljenih tudi 6 asistentov, več ekip inštrumentark in anestezije, ki je za področje robotsko asistiranih operacij specifična ter ekipo na patologiji. Z robotskim sistemom namreč povečini operirajo paciente z rakavim obolenjem. Ker prvi robotski sistem zaradi odločitve proizvajalca ni imel več možnosti nadaljnjega vzdrževanja, smo leta 2018 nabavili nov robotski sistem.  Vsekakor to kar je doseženo je rezultat timskega in kontinuiranega dela vseh ekip kako strokovnih in poslovodskih. Celjska bolnišnica in njene specialistične ekipe  so prav tako odraz napredka medicinske znanosti. Z rezultati ključnih parametrov, ki jih proizvajalec vseskozi spremlja na vseh robotskih sistemih za vsak poseg posebej, vseskozi dokazujejo, da so  rezultati zdravljenja z da Vincijem odlični in primerljivi z rezultati zdravljenj v uveljavljenih robotskih centrih po svetu. Operativne, post-operativne,  onkološke in funkcionalne rezultate tega programa predstavljajo tudi na številnih strokovnih srečanjih doma in v tujini. Dejstvo, da v bolnišnici obstaja tehnološko napredna kirurgija, je pred  kirurge ki delajo v bolnišnici prinesla tudi marsikateri strokovni izziv. Takšna je bila operacija pacienta s hemofilijo, ki je zbolel za rakom prostate in zato potreboval zdravljenje z radikalno odstranitvijo za rakom obolele prostate. Zaradi osnovne bolezni je bilo pri njem najprimernejše zdravljenje z robotsko asistiranim posegom, saj je tveganje za zaplete pri ostalih operativnih metodah preveliko.       Ko so v Splošni bolnišnici Celje pred desetimi leti v svoje delo uvedli robotsko asistirano kirurgijo, so s tem takrat  razburili kar nekaj duhov. Zaradi prepričanja, da lahko novo tehnologijo in drage tehnološke rešitve v dejavnost prva uvajata le klinična centra, so si dolga leta morali prizadevati za to, da jima je uvedbo nove in dražje tehnologije, skozi ceno opravljene storitve, priznala tudi  zdravstvena zavarovalnica. Sprva le za radikalne odstranitve prostate, po devetih letih obstoja tehnologije v Sloveniji, pa tudi za ostale operacije na področju urologije in abdominalne kirurgije.     Renome ki ga je SB Celje dosegla v tem času  dokazuje, da je bogato in vsebinsko znanje,ki ga celjska bolnišnica zagotovo ima  in ji ga priznavajo tako doma kot v tujini, je dokaz da pravilno ekipiranje in  ciljno usmerjeno znanje šteje največ. Na tem mestu ne sme izostati tudi ugotovitev  in obenem priznanje, da si SB Celje  zasluži priznanje za popolno obvladovanje razmer ter  reorganizacijo  ob epidemiji, čeprav se s tem izzivom ni nikoli prej «srečala« To je bil izziv  za vse,  za tiste, ki so bili v žarišču zdravljenja bolnikov, a tudi za tiste, ki so bili na čakanju doma. Sedaj ko je vse , vsaj  kar spada pod prvi in najmočnejši val in naval epidemije,  si  želijo normalno delo, ob zavedanju   da zdravstvo nikoli več ne bo enako kot pred COVID 19. Epidemija je vse izučila.  In še enkrat,  kot mnogokrat do sedaj, dokazuje da se stvari  in razmere rešujejo če vsi potrebni za obvladovanje situacij stopijo skupaj. To v primeru SB Celje   drži. Vane K. Tegov
Teme
kolesarji dušan ternovšek dule vaupotič

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Tudi Dušan Vaupotič - Dule se boji Janeza Janše, zato kolesari! Poleg redne službe v gledališču so tu še €€€.€€€ iz RTVSLO!