SI
Ta zapis si vsekakor morate prebrati! Resnica o Jugoslaviji in Sloveniji. Njegov avtor ni nekdanji smučar Bojan Križaj!
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Ponedeljek, 11. maj 2020 ob 09:50

Odpri galerijo

Na družbenih omrežjih se je pojavil zapis Bojana Križaja, ki ga je do sedaj delilo na tisoče ljudi. To je zapis resnice, ki se je dogajalo  v Jugoslaviji in resnice, ki se dogaja sedaj v Sloveniji.

Tako naj bi zapisal Bojan Križaj:

Rojen sem bil v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji, natančno v Socialistični republiki Sloveniji, živeli smo nekako tako kot v filmu Moj ata socialistični kulak. Svobode govora in medijev ni bilo, ena resnica iz TV Ljubljana, katero je pokojni gospod Trček povedal vsak dan, ena resnica iz medija DELO in to je bilo to.

Ko smo začeli brati takratno Mladino, je bil to časopis upora in časopis novega upanja. V šoli smo pozdravljali za domovino s Titom naprej, učili o Marxu, temeljih samoupravljanja in kako smo solidarni do neuvrščenih po svetu. Tovariš Tito je vedno ustrelil kapitalnega jelena, pa čeprav na pol gluh in slep.

Trgovina je bila EMONA in ne Mercator, Hofer, Lidl, Spar….V tej trgovini je bila ena vrsta kruha,čakalne vrste, nobenega tropskega sadja, nobenih Milk,kinder jajčkov itd.

Čez mejo smo lahko šli enkrat ali dvakrat letno, vsakič pa je obvezno Zvezna carina Jugoslavije pregledala avto, da kaj ne “švercaš.” Bog ne daj da si kupil, če si seveda lahko, Mercedesa, ker če si ga si bil sovražni element in pod nadzorom UDBE. Imeli smo tudi bone za bencin, in vozila s katerimi smo se lahko vozili le po sistemu par – nepar odvisno od registrske številke. Spomnim se, ko sem se hudo ponesrečil in so starši iskali soseda z lihim številom registrske, da so me lahko odpeljali v klinični center.

Če si rekel da si Slovenec, si bil tepen, ker je bilo to spodbujanje nacionalnega sovraštva, bil je čas JNA, ko so gazili po tebi Srbski oficirji in si bil za njih en “glupi” Janez. Potem pa so prišli časi četverice JBTZ, v katerem smo vsi videli novo upanje, prišli so časi ko smo se dvignili kot narod kot celota in uspeli doseči samostojno državo Slovenijo. Ob tem so nas napadli, in želeli potlačiti in podjarmiti naš narod…v stilu za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni…

Akterji slovenske pomladi so bili kasneje vsi obsojeni v stilu na neznanem kraju na neznan način, neznanega dne….v imenu ljudstva. Ljudstva? Kakega ljudstva, ljudstva ki nas je reševal?

Po letu 1991 je prišel DEMOS, bilka upanja in žarek sreče. Seveda sovražnik ni počival, proJugoslovanske službe so infiltrirale počasi in uspešno vse svoje ljudi na vodilna mesta sodstva, policije in drugih organov zakonodajne oblasti. Naivno smo mislili, da ko nas je zapustil zadnji vojak JLA, da je to to, da smo svobodni, a v resnici se je dogajal prevrat v ozadju, s pomočjo tujih obveščevalnih služb.

In prav ti akterji imajo sedaj svoje sinove in hčerke, vsi rojeni po letu 1991, ki so vzgojeni v duhu sovraštva do Slovencev, nimajo dneva delovne dobe, saj so prišli po vezah do položajev raznih nevladnih organizacij, se aktivno vključili v politiko in sedaj aktivno hujskajo v uporu proti vladi, oziroma ne vladi, ampak samo konkretno Janezu Janši, on jim je trn v peti, saj se pipica zapira in strah ki je privrel na plan izvira iz leta 1991.

Ti levičarski hujskači in protestniki, niso vredni počenega groša. Svoje otroke uporabljajo za žive ščite, hujskajo k umoru, hujskajo z zastavami komunistične SFRJ. Kdor ni tega izkusil na lastni koži kako je bilo v tistih časih, ne more vedeti kaj mu sedaj manjka. Ti mamini sinkoti in dekleta ki pa sedaj javkajo in bevskajo, ne poznajo pomanjkanja, ne poznajo slabih stvari komunizma, medijske blokade in vsega prej naštetega.

Dokler jim nekdo ne ukine podpore in jih nauči da je treba delati z rokami za preživetje tega ne bodo poznali.Ko bodo imeli kredit, ki ga bodo stežka odplačevali, ko bodo ostali brez službe in bili na zavodu za zaposlovanje, napisali na stotine prošenj in bili popolnoma na dnu, takrat se lahko pogovarjamo.

Dokler pa stojite na stopnički na vrhu prestola in na nas SLOVENCE gledate kot zadnje smeti, do takrat bom JAZ osebno naredil vse, da se vam UPREM in v boju ne bom sam, tudi če padem , se bom pobral in se bojeval naprej.

SLOVENIJA JE MOJA DRŽAVA IN NE BOSTE MI JE VZELI !!!

POPRAVEK: Avtor zapisa "Resnica o Jugoslaviji in Sloveniji!" ni nekdanji smučarski as Bojan Križaj, temveč nekdo, ki ga z nekdanjim smučarjem povezujeta le ime in priimek.

Danes smo objavili pisanje Resnica o Jugoslaviji in Sloveniji, objavljen naj bi bil na facebook profilu Bojana Križaja. Objavili smo ga, ker po našem mnenju odseva kritično razmišljanje o razmerah, ki smo jih živeli v nekdanji komunistični državi, pronicljivo pa opiše razmere v Sloveniji. Ker je imel zapis izreden odmev na socialnih omrežjih, in ker so ga pospremili komentarji, ki so napeljevali k temu, da ga je napisal nekdanji smučar Bojan Križaj, smo zapis objavili.

Bojan Križaj, nekdanji vrhunski smučar,  nas je danes proti večeru poklical, ostro protestiral proti objavi zapisa, zahteval njegov umik in pogovor končal s pretnjo, da naj ne bomo presenečeni, če nas bo v prihodnjih dneh še kdo poklical.

Skorajda v istem hipu pa smo dobili sporočilo od Bojana Križaja, resničnega avtorja zapisa na facebooku, ki pa ga z nekdanjim smučarjem Bojanom Križajem povezujeta le priimek in ime.

Nekdanjemu smučarskemu asu Bojanu Križaju, za katerega smo tudi nekoč mi držali pesti, se še enkrat opravičujemo, da smo mu pripisali avtorstvo zanj spornega zapisa! Z objave smo maknili tudi njegovo sliko!

Vsebine pisanja pa nismo umaknili, ker se z njo strinjamo!

Boris Cipot, odgovorni urednik V FOKUSU. 

 

Galerija slik

Zadnje objave

Sun, 27. Sep 2020 at 19:56

359 ogledov

Se je res Hitler skrival v Argentini in tam tudi umrl?
FBI je razkril več map polnih do nedavnega zaupnih dokumentov, ki vsebujejo številne informacije o domnevnem begu Adolfa Hitlerja, nacističnega vodje in zločinca, v Argentino na samem koncu druge svetovne vojne, leta 1945, rezkriva portal Insajder.  Materiali pričajo, da je vodja tretjega rajha prišel v Južno Ameriko v podmornici in da mu je šest visokih argentinskih uradnikov zagotovilo zatočišče na ranču v južnih Andih. Iz dokumentov, ki so jih pridobili na FBI izhaja, da je Hitler zbežal iz Nemčije dva tedna in pol po padcu Berlina, poroča britanski Mirror. Zbrani materiali, s katerih je bila umaknjena oznaka tajnosti, razkrivajo, da je FBI kljub temu še dolga leta zbiral vse informacije, ki so kazale, da je Hitler res našel varen pristan prav v Argentini. Samo dejanje (pobeg) pa naj bi bilo organizirano z dvema podmornicama, zgrajenima po (takrat) najsodobnejših standardih in z možnostjo dolge plovbe brez izplutja na površje. Kot je navedeno v enem od poročil, je Hitler prispel v Argentino skupaj s 50 ljudmi, častniki, ki so bili lojalni njegovemu režimu, in njihovim družinskim članom. Poročila se sklicujejo, med drugim, tudi na lokalno policijsko poročilo o podmornici, ki se je nenadoma pojavila ob argentinski obali. V enem od dokumentov piše, da je argentinski novinar trdil, da obstaja poročilo lokalne policije, ki je dokumentirala čudno dogajanje ob obali, ko sta pristali podmornici z visokimi častniki in civilisti. Poročilo je celo sugeriralo, da je med njimi, kljub preobleki prepoznan tudi znan par, sicer nekoliko kamufliran. Šlo naj bi za Hitlerja in njegovo ljubico Evo Braun, piše Independent. Prvo poročilo o prihodu nacističnega führerja v Argentino ima datum 21. september 1945, medtem ko je po uradni različici takrat 56-letni Adolf Hitler štiri mesece prej, 30. aprila 1945 storil samomor. »Upokojeni« nemški diktator in Eva Braun pa sta, kakor sledi iz zbranih listinah FBI, v Argentini umrla naravne smrti, v častitljivi starosti.    

Sun, 27. Sep 2020 at 17:53

132 ogledov

Vojna: Tudi Azerbajdžan je na več področjih razglasil vojno stanje !
Azerbajdžanski parlament je sprejel odločitev o razglasitvi vojnega stanja v več mestih in regijah, poroča Anatolija. Parlament je odobril odločitev azerbajdžanskega predsednika Ilhama Alijeva, da zaradi spopada na razmejitveni črti med Armenijo in Azerbajdžanom razglasi vojno stanje na več območjih. V skladu z odločitvijo, sprejeto na izrednem zasedanju, bodo nekatere ustavne pravice in svoboščine ter lastninske pravice delno in začasno omejene na državljane Azerbajdžana in tujce v tej državi. "Vojno stanje" predvideva uvedbo policijske ure v določenih časovnih intervalih v določenih regijah. Armenske sile so zjutraj izvedle napad na naselja v Azerbajdžanu, kar je privedlo do konflikta. Azerbajdžanska vojska je začela protinapad in določena območja osvobodila okupacije.  

Sun, 27. Sep 2020 at 17:11

107 ogledov

Na prodaj slavna očala John Lennon, cena 50.000 USD
Sotheby’s ta mesec gosti spletno dražbo predmetov, ki so pripadali slavnim Beatlom. Dražba je bila organizirana ob 50. obletnici razpada britanske skupine. Na prodaj so predmeti, ki zajemajo celotno nastopajočo kariero skupine, vključno s podpisano kopijo prvega singla slavnega kvarteta iz leta 1962 "Love Me Do", katerega vrednost je ocenjena na 19.000-25.400 dolarjev. Med drugimi predmeti sta še par slavnih očal John Lennon v vrednosti od 38.000 do 50.000 dolarjev, pa tudi njegov šolski opomin, vreden približno 6000 dolarjev. Ura Cartier iz leta 1966 je ocenjena na približno 31.000 dolarjev. Pripadala je menedžerju Brianu Epsteinu, čigar smrt leta 1967 velja za ključni dejavnik pri ločitvi četverice Liverpool.  

Sun, 27. Sep 2020 at 16:37

152 ogledov

Aktivist iz Atlante je z donacijami Black Lives Matter porabila za nakup nove hiše in osebnih predmetov, skupaj naj bi porabi
FBI je aretiral ustanovitelja skupine Black Lives Matter v Atlanti zaradi obtožb zaradi goljufij in pranja denarja. Sir Maejor Page,  je bil v petek obtožen, da si je prisvojil 200.000 ameriških dolarjev donacij, ki jih je v imenu organizacije Black Lives Matter of Greater Atlanta zbral preko Facebooka, Page je bil aretiran v Toledu in izpuščen na prostost, potem ko je nastopil pred sodnikom prek video klica. Pisarna FBI v Toledu je lani začela preiskavo, potem ko je sodelujoča priča vložila ovadbo zaradi goljufije proti Page, katere pravo ime je Tyree Conyers-Page, je v pritožbi dejal agent FBI Matthew Desorbo. Page je leta 2016 ustanovil Black Lives Matter of Greater Atlanta, letos pa je junija, julija in avgusta zbral več kot 466.000 ameriških dolarjev. "Skupno je Page porabil več kot 200.000 USD za osebne predmete, ustvarjene iz donacije, prejete prek BLMGA Facebook strani, brez prepoznavnih nakupov ali izdatkov za socialno ali rasno pravičnost, "je dejal. FBI v Toledu je dejal, da je Page te donacije uporabil "za Georgea Floyda", namesto tega pa je denar porabil za nakupe hrane, jedilnice, zabave, oblačil, pohištva, sistema varovanja doma, prilagojenih oblek in dodatkov. Po navedbah urada je Page z doniranim denarjem 112.000 dolarjev porabil tudi za nakup hiše v Toledu v Ohiu. Transakcija je potekala prejšnji mesec. Poroča: Fox News  

Sun, 27. Sep 2020 at 16:32

236 ogledov

Vojna: Tankovska bitka med Armenijo in Azerbajdžanom (video) !
https://twitter.com/ArmeniaMODTeam/status/1310128643822280704 Ministrstvo za obrambo Armenije je objavilo video, v katerem je bilo zabeleženo, kako njihove oborožene sile napadajo azerbajdžanske čete na območju Gorskega Karabaha, kjer že danes zjutraj potekajo boji. Armenska vlada je zaradi stopnjevanja konflikta v Gorskem Karabahu razglasila vojno stanje in splošno mobilizacijo, je dejal premier Nikol Pašinjan. Pred tem je predsednik nepriznane republike Gorski Karabah Araik Artyunyan razglasil vojno stanje in mobilizacijo vseh državljanov, starejših od 18 let. Danes zjutraj je Pašinjan dejal, da so azerbajdžanske oborožene sile začele ofenzivo v smeri regije Gorski Karabah in da obramba razmere uspešno drži pod nadzorom. Ministrstvo za obrambo Azerbajdžana je sporočilo, da je Armenija začela intenzivno obstreljevanje položajev azerbajdžanske vojske in naselij, zaradi česar so se oborožene sile te države odločile za začetek protiofenzive vzdolž celotne fronte. Azerbajdžan je poročal o škodi in poškodbah med civilisti. https://twitter.com/Conflicts/status/1310147387474817024 VIDEO: Additional footage showing strikes on large groups of Azerbaijani armoured vehicles today. - @301_AD pic.twitter.com/gWK7nN4lS1 — Conflict News (@Conflicts) September 27, 2020  

Sun, 27. Sep 2020 at 16:27

147 ogledov

Erdogan: Turški narod je s svojimi azerbajdžanskimi brati
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dejal, da je Armenija z današnjim napadom znova pokazala, da predstavlja največjo grožnjo miru in stabilnosti v regiji. "Turški narod je danes, kot vedno, s svojimi azerbajdžanskimi brati" - je dejal Erdogan. Erdogan je še dejal, da mednarodna skupnost znova kaže, da ima dvojna merila, in na primeru neustreznega odziva na provokativno agresijo Armenije. "Armensko ljudstvo pozivamo, naj se bori za svojo prihodnost proti vladi in tistim, ki jih potiskajo v propad in jih uporabljajo kot lutke, in pozivamo ves svet, naj Azerbajdžanu stoji ob strani v boju proti okupaciji in zlu" - je dejal Erdogan.
Teme
Politika Zanimivo Aktualno Slovenska politika

Zadnji komentarji

uroš :

23.09.2020 11:19

Lahko bi ljudi ozavestili tudi o dejstvu, da je je edini virus, ki trenutno razsaja VIRUS LAŽI. Kaj boste omejevali, prodane beštije ?! Ne morete omejevati nečesa kar ne obstaja ! Obstaja pa vaša več kot očitna manipulacija zmedenega ljudstva, ki ni informirano (namenoma) o resnični zgodbi o koronavirusu. ki drugega ni kot oblastniška laž. Vsi vi, ki širite to ostudno laž, pa ste seveda plačani s strani finančnih elit in vsa ta laž ne bo končana, dokler vas folk ne bo sopregledal v kritični masi in obračunal z vami prevaranti, ki ste z vašo lažjo prebivalstvo pognali v gospoodarski in človeški propad ! Ko objavljate vaše izmišljene statistike o okužbah in širjenju koronavirusa, pa ste namenoma pozabili povedati, DA TEST KORONAVIRUSA NE OBSTAJA, KAR JE AVTOR TR PCR REVERZNE TRANSKRIPCIJE VERIŽNEGA TESTA ENCIMA POLIMERAZE POVEDAL SAM ! TOREJ LEGITIMNO STROKOVNO VPRAŠANJE: KAJ PRAVZAPRAV VI TESTIRATE IN PODATKE O ČEM PRAVZAPRAV OBJAVLJATE !? Koronavirus ne obstaja, kakor tudi ne obstaja noben drugi prenosljivi virus, ker ga še nihče ni prečistil in izoliral ! Tega dejstva tudi ne poveste! Ne poveste tudi dejstva, da znanstenega dokaza o obstoju prenosljivih visrusov ni ! Osnova za znanstveni dokaz o obstoju visurov je Rivers kriterij v šestih točkah (ki vsebujejo tudi Kochove postulate). O zadostitvi Riversovemu kriteriju lahko t.i. znanstveniki, mikrobiologi etc. lahko le sanjajo, nihče od njih pa se jim ni niti približal. https://youtu.be/BIAUQaRjGng?t=1834 Niste obvestili javnosti, da je v času lažnega koronavirusa število samomorov in alkoholizma ter družinskega nasilja kot posledico lažne pandemije za desetkratnik preraslo število izmišljenih koronavirus okužb. Vas to dejstvo ne briga in ne zganjate nobenega alarma, ustvarjate pa lažni preplah na osnovi laži in bi nas radi nalezli "dobrih navad". Z ENO SAMO BESEDO - ODVRATNI STE ! In nikar se ne sprenevedajte ! Vse se vrača vse se plača !

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Ta zapis si vsekakor morate prebrati! Resnica o Jugoslaviji in Sloveniji. Njegov avtor ni nekdanji smučar Bojan Križaj!