SI
RAZKRIVAMO! Zaslužki tistih, ki v času koronavirusa organizirajo proteste!
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Četrtek, 30. april 2020 ob 17:52

Odpri galerijo

Maske padajo, organizatorji se odkrivajo, vse skupaj pa plačujemo mi. Nevladne organizacije, »kvazi« društva, skrivanje za drugimi imeni in še veliko tega, to so tisti, ki v času epidemije organizirajo proteste. Pa si poglejmo ta zveneča imena:

Živeti s korono, če je virus, je virus za vse, Kombinatke – Ženski pevski zbor,, Lezbično – feministična univerza (LFU), iskra, Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, Iniciativa mestni zbor,  no-border Craft, Protifestival, Inštitut 8.marec, MC C.M.A.K. Cerkno, Infoshop, Danes je nov dan, Ambasada Rog, Ohranimo tovarno Rog, A-kolektiv žarnica, Cirkusarna NaokROG, FPZ Z’borke, Zadruga Urbana, Alternativa Obstaja, Komunal, Kje bomo jutri spali, so le nekateri, ki v času koronavirusa izvajajo proteste in ljudi pozivajo k nespoštovanju zdravniških priporočil.

So pa nekateri od njih zelo dobro plačani tudi s strani države (vir: Nova24 TV):

INFOSHOP Gre za Facebook skupino, ki se ozačuje za center anarhizma. Sedež imajo na Metelkovi v središču Ljubljane, kjer ima sedež tudi Mirovni inštitut, katerega soustanovitelj Darko Štrajn je organiziral prve proteste po menjavah v vladi. Takrat je portal Nova24 TV razkril, da so iz proračuna dobili že več kot deset milijonov evrov.

KOMBINATKE – ŽENSKI PEVSKI ZBOR. Gre za Facebook skupino pod okriljem Zavoda Novi kombinat, ki se financira iz proračuna. Polno ime zavoda je v Ajpesu Zavod NOVI KOMBINAT, Zavod za ohranitev in oživitev vrednot upora. Njegovi ustanovitelji so Renata Varga iz elitnega ljubljanskega predela Rožna dolina, Petra Vidrih iz Izole, Maksimilijana Ipavec iz Prestranka, Mateja Kar Dcosta iz Murske Sobote, Zvonka Krebelj iz Prema, Barbara Nagy iz Kopra, Nataša Smredelj in Maja Cipot iz Ljubljane in Neža Čebron Lipovec iz Kopra. Direktorica zavoda je Polona Glavan iz Ljubljane, sedež zavoda pa na isti ulici kot sedež Javnega zavoda Radiotelevizija Slovenija, in sicer na Kolodvornski ulici. Tako, da uslužbenci javnega zavoda gotovo že skozi okno opazijo, ko se množica Kombinatk na kolesih spusti proti centru. In Kombinatke so tudi s strani države dobro plačane, do sedaj so dobile na svoj račun okoli 78.531,70 EUR s strani raznih organizacij občin in države.

DRUŠTVO ISKRA. Študentsko društvo Iskra, ki ima sedež na Bergantovi ulici 14 v Ljubljani, zastopata Matej Križanec in Domen Korelc. Med dejavnostmi, za katere je društvo registrirano, pa je med drugim na Ajpesu navedena tudi oskrba z jedmi in strežba pijač, pa računalniško programiranje, posredovanje oglaševalskega prostora in celo oblikovanje, aranžerstvo in usposabljanje. Katero storitev so proti plačilu opravili za Eko sklad, iz Erarja ni razvidno.Je pa razvidno, da dobivajo denar le iz državnih seskov: Eko sklada, Študentske organizacije, Ministrstva za finance itd. Do sedaj so dobili 3.135 evra.

GIBANJE ZA DOSTOJNO DELO IN SOCIALNO DRUŽBO. To je gibanje z največ državnega denarja. Zadnje nakazilo so v Društvu Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, katerega predsednik je sodeč po Ajpesu Borut Brezar, prejeli februarja letos, ko je vlado še vodila koalicija stranke LMŠ v višini 6.236,50 evrov od Urada RS za mladino. Ta je sodil v resor stranke SD in ministra Jerneja Pikala. Društvo ima sicer sedež na Dalmatinovi ulici 4, bolj znani po tem, da tam domujejo sindikalne centrale. Do sedaj so prejeli 144.263,24 evra. Samo od Ministrstva za izobraževanje kar 57.785,85 evra.

PROTIFESTIVAL Gre za Facebook skupino, katere predstavnik je Rok Zavrtanik. Ta se na svojem profilu predstavlja kot predstavnik Založbe Sanje, malce globlji vpogled v javno dostopne evidence pa pokaže, da je Zavrtanik s svojimi aktivnostmi prek različnih oblik, od zavodov do s.p., v preteklosti silno učinkovito črpal proračunske milijone. Doslej že 3,4 milijona evrov.

MC C.M.A.K. CERKNO Gre za Facebook profil Cerkljanskega mladinskega alternativnega kluba, katerega zastopnik je Sebastjan Razpet. Iz Erarja je razvidno, da so doslej za svoje delovanje prejeli več kot četrt milijonov evrov iz proračunske vreče.

DANES JE NOV DAN je skupina močno prisesana na državne seske. Njihov velik protagonist in anti Janša nastrojen pa Filip Dobranič – Muki. Sicer gre za zavod s sedežem na Parmovi ulici 20 v Ljubljani, katerega ustanovitelja so Filip Dobranić, ki se v javnosti predstavlja kot Muki, in je tudi direktor zavoda, Nika Mahnič iz Pobegov, Jasmina Plošajner, Karmen Šterk iz Ljubljane, Eva Vrtačič iz Rečice ob Savinji in Žiga Vrtačič, ki je sedež zavoda očitno sprejel na svoj naslov. Zavod je bil v zadnjih tednih večkrat omenjen kot eden od izbrancev vlade Marjana Šarca za financiranje s sredstvi Urada za komuniciranje. Pri čemer so izbranci postali na dan, preden je prisegla nova vlada. Muki je sicer tudi del iz obvezne dajatve državljanov plačane platforme na javni RTV Slovenija Studia City, zato je kot sodelavec RTV Slovenija najbrž v konfliktu interesov, če bi želel kot protestnik svojo kampanjo širiti prek nacionalnega medija ali njegovih televizijskih, radijskih oziroma spletnih kanalov, saj je na plačilni listi RTV Slovenija, januarja je prejel 780 evrov, priča Erar.

To je samo del tistih “protestnikov” ki so prikovani na državne seske in so do sedaj odlično sodelovali z vsami levimi vladami. Ti protesniki delujejo po sistemu vseeno nam je, kaj se dogaja v državi, vi nam samo dajte denar pa boste imeli mir pred nami.

 

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 11. Aug 2020 at 08:14

0 ogledov

VIDEO: Belorusija: po Lukašenkovi "zmagi" na predsedniških volitvah v Minsku vroče, eksplozije, tudi mrtvi!
Policija v Belorusiji se je danes drugo noč zapored spopadla s protestniki v Minsku, potem ko je predsednik Aleksander Lukašenko zmagal po mnenju zahodnih opazovalcev na spornih volitvah, saj so jih zaznamovale številne resne nepravilnosti. Priče navajajo, kako je policija v petek napadla shod protestnikov in jih pretepala s palicami. Aretirali naj bi več kot 30 ljudi. Agencija AFP poroča, da je policija na protestnike streljala z gumijastimi naboji. V središču Minska so se slišale eksplozije, z bakljo je bil zažgan avtobus, en protestnik je bil ubit. Hkrati je beloruska varnostna agencija sporočila, da je preprečila poskus atentata na glavnega Lukašenkovega nasprotnika Svetalno Tikhanovskaya, poroča televizija ONT. Sama se ne bo pridružila protestnikom, da je policija ne bi aretirala,  od Lukašenka, ki je na oblasti vse od leta 1994, pa zahteva naj odstopil, piše agencija France Presse. Tihanovskaja se je v zadnjih tednih spremenila v nepričakovanega tekmeca Lukašenka in nedeljske volitve, na katerih je dolgoletni vodja z 80 odstotki glasov osvojil šesti zaporedni mandat, razglasila za ponarejene. 37-letna nekdanja učiteljica angleščine, gospodinja brez političnih izkušenj, je po uradnih rezultatih na volitvah dobila 10 odstotkov glasov, vendar je dejala, da velja za zmagovalko. Oblasti v Minsku so že pred tem prepovedale kandidaturo nekdanjega bankirja Viktorja Babarika in nekdanjega diplomata Valerija Tsepkala, čeprav sta oba zbrala potrebnih 100.000 podpisov podpore. Ruski predsednik Vladimir Putin je Lukašenku čestital za njegovo zmago, sporočila podpore pa so poslali tudi voditelji Kitajske, Kazahstana, Uzbekistana, Moldavije, Azerbajdžana in Venezuele, piše BBC. Na drugi strani je predsednik Evropske komisije obsodil zatiranje protestov in pozval k objavi "natančnih" rezultatov volitev, poroča France Presse. "Nasilnemu zatiranju protestov ni prostora v Evropi. Beloruske oblasti pozivam, naj poskrbijo za vnovično pošteno štetje glasov in objavijo resničen izid  glasovanja na nedeljskih volitvah," je dejala Svetalna Tikhanovskaya.

Tue, 11. Aug 2020 at 07:34

0 ogledov

Opozorilo ZDA Srbiji zaradi nakupa kitajskega orožja. Niso izključene niti sankcije!
ZDA so včeraj uradno opozorile Beograd o varnostnih tveganjih, ki jih prinaša nakup orožja pri kitajskih podjetjih, in ocenile, da morala izbira dobavitelja odražati deklarirano željo Srbije po vključitvi v Evropsko unijo. Glede odločitve Srbije, da kupi raketni sistem protizračne obrambne  FK-3 nove generacije raket zemlja-zrak srednjega dometa z radarjem nove generacije, je ameriško veleposlaništvo v Beogradu za Radio Free Europe povedalo, da je nabava vojaške in obrambne opreme suverena odločitev vsake države, vendar bi se morale vlade zavedati kratkoročnih in dolgoročnih tveganj in stroškov poslovanja s kitajskimi podjetji. Vsaka država "bi morala imeti zaupanje, da nabava opreme ne bo ogrozila njene nacionalne varnosti ali ekonomske suverenosti," so zapisali v sporočilu in dodali, da takšnega zaupanja ne more biti, "če so prodajalci vojaške in obrambne opreme odvisni od avtoritarnih oblasti. kakršna je na Kitajskem." Na veleposlaništvu ZDA navajajo, da so "svetovali Srbiji," naj si prizadeva za boljše usklajevanje s skupno varnostno in obrambno politiko EU. "Izbira dobaviteljev mora odražati deklarirani cilj Srbije: čim večjo integracijo z Evropo. Obstajajo tudi drugi prodajalci, ki niso odvisni od avtoritarnih režimov in ponujajo opremo, ki ne samo da lahko zadovolji srbske obrambne potrebe, ampak je tudi primerljiva po kakovosti in ceni," piše v izjavi ameriškega veleposlaništva v Srbiji. Nakup sistema protiraketne obrambe FK-3 je bil vključen v letno poročilo državnega podjetja Jugoimport SDPR, ki je bilo prejšnji teden predloženo Agenciji za poslovne registre Srbije.Jugoimport SDPR v tem dokumentu navaja, da je v letu 2019 uresničil 163 dogovorov o uvozu iz 31 držav, vrednih 620,3 milijonov dolarjev, in da to vključuje nakup dronov s Kitajske in prvi znani nakup sistema FK-3 v Evropi. "Največji del uvoza se nanaša na posodobitev zrakoplovov MIG-29, nabavo brezpilotnega sistema in sistema zračne obrambe FK-3," piše v poročilu, ki ga je 2. avgusta prvi objavil portal Balkan Security Network.Uradniki v Srbiji do danes niso odgovorili na vprašanja Radia svobodna Evropa RFE o nabavi orožja s Kitajske oziroma po kakšni ceni je bilo dogovorjeno. RFE dodaja, da od ministrstva za obrambo Srbije niti od državnega podjetja Jugoimport SDPR še niso prejeli odgovora.

Tue, 11. Aug 2020 at 07:13

0 ogledov

Zaradi streljanja izredno stanje v Beli hiši: tiskovna konferenca Donalda Trumpa je bila prekinjena
Novinarska konferenca Donalda Trumpa v Beli hiši je bila prekinjena po streljanju, ki ga je bilo slišati pred zgradbo v Washingtonu, poročajo svetovni mediji. Po njihovih besedah ​​so Belo hišo evakuirali. Trump je v zaklonišču preživel približno deset minut, mediji pa poročajo, da je bilo v bližini predsedniškega kompleksa slišana dva strela. Trump se je kmalu vrnil v Belo hišo in nadaljeval tiskovno konferenco, na kateri je dejal, da je bilo streljanje zunaj Bele hiše in da je zadeva pod nadzorom. WATCH: President Trump abruptly walks out of his coronavirus briefing while delivering his opening statement, after receiving a message from a Secret Service agent. He's heard asking, "What's happening?" https://t.co/Nj065CIsxp pic.twitter.com/hbmVeazBmC — CBS News (@CBSNews) August 10, 2020 Trump je dejal, da je policija ustrelila osumljenca. "Rad bi se zahvalil tajni službi, ki je svoje delo opravljala hitro in učinkovito. Zunaj je prišlo do streljanja in nekdo je zaradi tega končal v bolnišnici. Ne vem, v kakšnem stanju je ta oseba. Zdi se, da jo je ustrelil član tajne službe, zato bomo videli, kaj se bo zgodilo," je dejal Trump. Okoliščine streljanja niso znane.

Tue, 11. Aug 2020 at 06:52

0 ogledov

Policijski sidnikalist, hkrati pa aktivni član partije/stranke SD
Eden od sindikatov, kjer ima SD velik vpliv je očitno tudi Policijski sindikat Slovenije, ki je na ministra naslovil zahtevo, da jim pošlje obvezna navodila in direktive policiji, ki jih je sicer naslovil na vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije. Češ, omenjena navodila naj bi neposredno posegale v ustavno zagotovljene pravice članov sindikata, pa tudi osebnostne pravice in pravice iz delovnega razmerja. Pod ta dopis, ki ga je na twitterju objavil tudi Hojs, se je podpisal podpredsednik sindikata Andrej Kocbek. Hojs je zahtevo komentiral z besedami: “Neodvisni sindikalisti Policijskega sindikata Slovenije, sicer kandidati na listah stranke SD, bi želeli usmeritve,ki so namenjene generalnemu direktorju policije. Nekateri še vedno živijo v časih,ko je bil (in ta sindikat je očitno še danes) sindikat le podaljšana roka partije.” “Neodvisni” simdikalisti @PssSlo ,sicer kandidati na listah @strankaSD bi želeli usmeritve,ki so namenjene generalnemu direktorju @policija_si .Nekateri še vedno živijo v časih,ko je bil (in ta sindikat je očitno še danes) sindikat le podaljšana roka partije. pic.twitter.com/cqCj6Cfc0Q — Aleš Hojs (@aleshojs) August 10, 2020 No Kocbek seveda ni kar tako. Je še kako strankarsko aktiven. Bil naj bi namreč celo podžupan in občinski svetnik stranke SD. Kandidiral pa naj bi tudi za poslanca na listi SD za državnozborske volitve. V uredništvu Demokracije so istovetnost osebe preverili s pomočjo vizualne verifikacije in odkrili, da gre, verjeli ali ne, res za eno in isto osebo.

Tue, 11. Aug 2020 at 06:19

0 ogledov

Nova promocijska brošura Radovljice z okolico
Javni zavod Turizem in kultura Radovljica je izdal novo turistično brošuro, ki je prva obsežnejša brošura destinacije v slovenskem jeziku. Radovljica ponuja tudi kartico ugodnosti in vodene oglede Radovljice z okolico.   V brošuri, ki ima 24 strani, so predstavljene zanimivosti in aktivnosti v destinaciji, glavne prireditve, kulinarične posebnosti ter razpoložljivi vodeni ogledi. Čeprav so slovenski gostje v preteklem letu ustvarili manj kot 5 % nočitev, je nov katalog ena od načinov, kako Radovljico kot destinacijo za počitnice ali krajši oddih približati tudi Slovencem. Predvsem v letošnjem letu namreč ti predstavljajo pomemben del gostov. Javni zavod Turizem in kultura Radovljica je oblikovanje in tisk brošure financiral s sredstvi javnega razpisa za promocijo vodilnih turističnih destinacij, ki ga v letu 2020 izvaja Slovenska turistična organizacija. Brošura je na voljo tukaj- https://www.radolca.si/media/katalogi/turistina_brosura_radovljica_2020_promo_SLO.pdf Druge aktualne informacije iz Radovljice: Kartica ugodnosti Radovljica je letos drugo leto zapored gostom ponudila kartico ugodnosti, ki poleg brezplačnih voženj z avtobusom Hop-On Hop-Off ponuja tudi posebne ugodnosti pri ponudnikih turističnih doživetij in atrakcij v Radovljici in na Bledu. Več o kartici- https://www.radolca.si/sl/kartica-ugodnosti-julijske-alpe-radovljica Vodeni ogledi   Julija in avgusta javni zavod Turizem in kultura Radovljica v sodelovanju z lokalnimi turističnimi društvi organizira brezplačne vodene oglede Radovljice, Krope, Kamne Gorice, Mošenj in gradu Kamen. Kot novost pa je letos na voljo tudi posebno doživetje na biodinamičnem vrtu v okolici Radovljice. Gre za vodeno turo po biodinamičnem vrtu na Kmetiji Brinšek, ki jo dopolnjuje pokušina sveže zelenjave z vrta. Več o poletnih vodenih ogledihhttps://www.radolca.si/sl/aktivnosti/vodeni-ogledi Vir in foto: Javni zavod Turizem in kultura Radovljica

Tue, 11. Aug 2020 at 06:16

0 ogledov

Nova energijska pot Herbalium v Zeliščarskem centru JV Slovenije
Na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije v občini Škocjan so uredili novo energijsko pot Herbalium, ki zajema sedem energijskih točk. Že od pradavnine so ljudje občutili zdravilne točke v naravi. Na ta posebna mesta so hodili, ko so čutili potrebo po zdravljenju. Označevali so jih z večjimi kamni, zgradili templje ali pa kasneje cerkvice. V objemu čudovite narave v Zeliščarskem centru JV Slovenije v kraju Zagrad v občini Škocjan so s pomočjo različnih radiestezijskih metod določili kar nekaj energijskih točk, izbrali pa najmočnejših sedem, kolikor je v telesu tudi glavnih energijskih centrov. Energijska pot je zasnovana krožno z izhodiščem pri vhodnem objektu.  Več o energijski poti Herbalium- https://www.zeliscarski-center.com/energijska-pot-herbalium.html
Teme
nevladne orgaznizacije Slovenska politika

Zadnji komentarji

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

RAZKRIVAMO! Zaslužki tistih, ki v času koronavirusa organizirajo proteste!