SI
Zdaj je čas za spremembe - ampak ne za spremembe, ki jih nikoli ne bo!
V Fokusu
Novice

Sobota, 30. november 2019 ob 22:20

Odpri galerijo

Stanje je!? Je takšno, da ni za kaj. Ne samo da ni za kaj, ampak je zanič v več ozirih. Politično na primer, tisto kar je, prav je narobe, zato ker je dobro in  se z njim hoče dobro. Paradoks! 

Nekje drugje, kjer vedo, ker vedo kaj je dobro, četudi opozicijsko in od drugih, ki niso »vaši,« sprejmejo in pohvalijo konstruktivno opozicijsko držo. Tukaj, v naši slovenski konstelaciji sil pa se še vedno gremo boja v jarkih, naši zoper vaše, na okopih, za ceno uničenja naroda in države.  Ideološki predznak pred normalnim, pred vsakdanjimi prioritetami, pred lastnimi državljani, ki se jih »naplahta« enkrat na štiri leta (v kolikor je  to res tako) ali pred vsakimi volitvami, z novo pripravljenim  »političnim« izdelkom« slabe kvalitete za instant porabo (kasneje se pokvari).

							Potem pa se ukvarjajo sami s seboj ali se glodajo (žreti se ne smejo, pazijo na ime, da jih ne bi imeli za kanibale), se obglodajo do kosti ali čisto blizu, požreti se nočejo, tudi za to, da ne bi kasneje pojedli svoje politične »izbljuvke«. In gredo naprej. Vedo ali ne, ne vem, vem pa da vedo da so prišli po nekem znanem političnem receptu znane politične kuhinje z  elitnega obrobja Ljubljane kjer že vrsto let deluje Politična akademija,  ki bi jo lahko parafrazirano imenovali »Male skrivnosti velikega mojstra politične kuhinje«, ki je značilna po izdelkih v katerih je zagotovo rdeča paprika kot začimba, seveda ob vseh drugih, ki so garancija za to,  da jed »uspe«.

							Sedaj postaja, verjetno zaradi let »Mojstra«  ta kuhinja vse slabša in ne slovi po tako »slovitih« izdelkov (beri politikov)  z dolgim rokom trajanja. To obdobje trajanja se rapidno, pospešeno krajša. Konkretno sedaj imamo,  po dobrem letu sestavljene jedi, ki bi v normalnih okoliščinah imela povsem drugačne  sestavine, jed (Vlada) bi se imenovala povsem drugače in seveda kuhar (predsednik vlade bi bil drug). Trenutna jed je v pozni fazi kisanja (skisanosti) in se čaka pa primeren čas in način,  da se jo odplakne skoti cevi in čeri politične kanalizacije. Sestavine lonca v katerega se jed  cmari se ne vzljubijo, ne ampak so antagonistične, nasprotujoče si, brez sinergičnega učinka. V takšnem primeru tudi  sami pregledniki (strankarski bossi) se niti ne približajo temu loncu in hitijo razlagati, da se  vmešavajo glavnemu kuharju v nadzor priprave jedi, da ne bodo kasneje krivi za slab okus ali neprebavljivosti jedi-beri političnih odločitev. Da je to tako,  priča tudi  vse več slabih političnih  želodcev in posledično temu slabostim bruhanja, bolezni in napovedi k drugemu oziroma odhod v politični »stalež«  ali opozicijo in vpis  v drugo politično akademijo. Nič več jim priokus pri ljudeh ne morejo  popraviti tudi  dežurni politični »popravljavci«  političnih mnenj ala Ninamedia, tudi zato  in kljub temu da se trudijo druga mnenja ustaviti,  ali če so že, da jih zminimizirajo, pa jim to vedno ne uspe  ali pa jim enostavno ne uspe, kot je bil primer politične »putanizacije« vloge SNS, ko mu je Ninamedia izmerila trikratnik v primerjavi  z meritvijo  javnega mnenja s strani Mediane. Blamaža prvorazredna, poteza k i jih  bo drago stala. Iz vsega naštetega se bo in se lahko, pravzaprav se mora ta »verein« razpustiti  jutri, čez en mesec, pol leta. Vse je odvisno od »kuharske« akademije.   Tudi vodja akademije, poleg starosti, počasne betežnosti (ko leva vrata avtomobila  zamenja za desno, volana pa nikjer), ni več toliko natančen pri izbiri sestavin. Tako da lahko rečemo da bo, nekaj drugega bo,  druga jed ali samo rahlo popravljena. Preverjanja so v teku.

Kdo pa lahko  pripravi popravljeno jed, kdo bo pripravil  novo jed  in kakšne bodo sestavine?

Po mojem ne bi smeli več ali pa nikakor ne tisti,  ki izhajajo iz do sedaj znane Akademije.

Vse jedi so se pokvarile, so postale neokusne, slabe, povzročile celotnemu narodu  raznovrstne težave, zdravstvene , politične, eksistenčne,  nevarne za življenje samo.

To je jasno in se lahko potrdi z realnimi podatki o padcu standarda in življenjske ravni prebivalstva, razen za 10 -15 %  ki so vezane na lonce- privilegije  ter da se jih slaba kuhinja ne tiče in za njih kuhajo-skrbijo  dvorni  kuharji in niso dnevno odvisni od stanja na področju politične kuhinje in vsemogočih kombinacij. Kdor spregleda mnenje o zdravju in političnem   počutju tako velikega odstotka  prebivalstva mora biti politično nor ali zrel za inštitucijo,  ki obravnava takšne in podobne norosti.  Žal sedanja konstelacija je zelo blizu tega stanja ali ravno v njem se paca.

Rešitev je in mora biti. Zato so  in so pripravljeni ljudje,  ki si niso dovolili pokvariti politične » želodce«, nekateri ki so to poskusili in se umaknili, upam, da bodo te težave odpravili in da se bodo  lahko pripravili za priključitev na vlaku sprememb , ki je na postaji in čaka na žvižg »političnega« prometnika sprememb z možnostjo ekipe, kompozicije ki bo znala voziti, zvoziti in se  vključiti v kompoziciji v kateri ne bo iztirjanj ali v  slogu zgornjega razdelka, slabih želodcev, bruhanja in drugih zdravstvenih in političnih težav iz naslova slabe priprave.

Prejšnjim (beri trenutnim) sestavljavcem jedi oziroma playerjem, po neuspešnem vodenju in seveda škodljivem po zdravju naroda vodenja Vlade in politike nasploh. Ja, pa nasvet pa  za prijavo na »patentni » zavod za nove športne discipline oziroma športe kot so: skakanje v prazen bazen; kobacanje po političnem blatu; laganje na dolge proge; pogrezanje prsta v »politično« marmelado in še in še.

Resne zadeve ki se nanašajo na nas državljane  kot so: dvig standarda lastnim državljanom, nova delovna mesta, skrb za starejše,  zavarovanje lastne države pred nekontroliranem vdoru tujerodnih ljudi brez zakonske in tudi finančne podlage ter vključevanje časovne komponente v zvezi s tem, krepitev vloge Slovenije v EU in  v svetu, kar je v zadnjem obdobju dosegla najnižjo raven in je tudi za to predmet posmeha in neupoštevanja vredna in še česa. Odidejo  naj  in naj odstopijo. Prepustijo  naj sposobnejšim in boljšim od sebe. Sestavine kot so: Šarec, Poklukar, Erjavec, Zajc, Cerar itn.. pod nujno prepovedati omembo v sestavinah(ingredients) zaradi možnih pritožb državljanov na stranske učinke  slabega vpliva na zdravje državljanov. V skrbi za državljane, ki so jih polna usta, državljani njih  pa poln želodec proti svoji volji. Zato odstop. Nemudoma!

Leto 2020, leto sprememb!

Res je. Sprememba na bolje. Vsekakor Vlade kot takšne. Takoj, če že ne prej. Takšna kakšna je  garant za nacionalno katastrofo na več področjih. Rabimo  boljšo Vlado, ki jo bodo sestavljali boljše ljudje, boljši politiki, odlični strokovnjaki in profili ki so najbolj primerna za vsako področje. To rabimo! Tudi  ljudje so, ki to zmorejo. Zdaj takoj.

V naslednjem letu  si želimo boljše zdravje na področju gospodarstva, politike zaposlovanja, skrbi za starejše, za nacionalno varnost, za bolj prepoznavno  in učinkovito zunanjo politiko in ne za posmeh ampak za državo ki ima v delovanju navzven svoj pečat in veljavo.  In, če zaključim v slogu večjega dela napisanega, želimo, da  vse to deluje  na državljane kot digestiv, pospeševalec dobrega zdravja brez kakršni koli črvičenj,  spahovanj in ostalih »zdravstvenih« težav  zaradi slabega vpliva neznosno slabe politike ki jo izvaja sedanja vlada in aparat, ki jo spremlja.

Smo na preži, v visokem štartu!

Vane K. Tegov

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 24. Jan 2020 at 11:05

170 ogledov

Res komično, lahko pa bi bilo tragično: totalno pijan bi zmrznil, če ga ne bi našli policisti
Mariborski policisti poročajo o komičnem primeru, ki pa bi se lahko končal tudi tragično. Danes, ob 1.24 je 51-letni moški, doma iz območja PP Rače, poklical nainterventno številko policije 113 in naznanil, da se je s svojim mopedompeljal proti domu. Vozil naj bi iz smeri Polskave proti Gaberniku. VGaberniku naj bi zavil v gozd tam pa naj bi se ujel v past, ki so jonastavili lovci. Sedaj je privezan k drevesu in ne more nikamor, jepovedal, ni pa znal povedati, kje se nahaja. Policisti so obvestilo, čeprav je bilo zelo nenavadno, vzeli nadvse resno.Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile za klicatelja tudi usodne, smo viskanje vključili še policiste-vodnike službenih psov policije. Ob 2.34 so prav policisti-vodniki službenih psov policije klicatelja našliv Ogljenšaku. Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped,zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno z vozišča, padel inlahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršiteljni bil nikamor privezan. Zakaj ni mogel nikamor pa je pokazal elektronskialkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola. K vsem naštetim kršitvam je potrebno dodati še to, da kršitelj nimaveljavnega vozniškega dovoljenja in da med vožnjo ni uporabljal varnostnečelade. Potem, ko so ga policisti »odvezali« so ga reševalci z reševalnim vozilomprepeljali v UKC Maribor. Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešiliiz »lovske pasti«, samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čemhujšim v tej mrzli noči. Policisti bodo zoper opisanega kršitelja podali obdolžilni predlog napristojno sodišče. Zanimivo bo izvedeti ali bo tam zgodbica enaka ali pa jobo predelal v basen. Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjajo policisti. Šedobro, da smo jo vzeli resno.

Fri, 24. Jan 2020 at 08:28

149 ogledov

Zavetišče za živali Maribor: Župan Arsenovič v letu dni ni našel čas, da bi ga obiskal, denar prosijo dobre ljudi
Zavetišče za zapuščene živali je prehoden dom za vse izgubljene, zavržene in mučene živali. Veliko psov in mačk se znajde v takem zavetišču. A le-to potrebuje tudi denarna sredstva, za katere bi morala poskrbeti občina. Zavetišče za živali v finančni krizi? Začetki zavetišča segajo v leto 1987, od leta 15.2.2012 pa je Zavetišče Maribor prevzelo podjetje Snaga d.o.o., ki nadaljuje z zgledno tradicijo ravnanja z zapuščenimi živalmi na območju Maribora in okolice. Poslanstvo zavetišča je zapuščenim živalim zagotoviti topel in ljubeč prehodni dom ter jim čim prej poiskati nove lastnike. Poslanstvo zavetišča je predvsem oskrba živali, delo v njem pa predvsem skrb za živali z veliko dobre volje in predvsem srcem. Občina vsako leto za delovanje zavetišča namenja manj denarja. In tu je glavni problem, saj Snaga, ki upravlja z zavetiščem išče donatorje za svoje delovanje. Sprejetih psov letno je okoli 300, število mačk pa je bistveno večje. Je pa zanimivo, da v zavetišču še ni bilo župana Arsenoviča, kjer bi se na lastne oči lahko prepričal, kako deluje zavetišče in kako je tu poskrbljeno za živali. Mogoče bi se prepričal, da tudi živali potrebujejo hrano, nego in zdravila. Kako lahko priskočite na pomoč? · Z donacijami na naš transakcijski račun številka SI56 04515 0000 175787, z namenom nakazila “donacija za zavetišče”. Vsa sredstva, ki se zberejo iz naslova donacij, se namenijo neposredno oskrbi in negi živali v zavetišču. · Z nakupom pasje in mačje hrane in njeno dostavo v zavetišče. Enako velja za pripomočke za nego (mačji pesek, stranišča, pasje ovratnice in povodci). · Z odejami, pregrinjali, kocami, s katerimi opremimo bokse in poskrbimo, da je živalim udobno. · Z obiskom zavetišča in preživljanjem prostega časa z našimi varovanci.

Thu, 23. Jan 2020 at 18:22

395 ogledov

Ilegalni prehodi meje - propustnost državne meje nikoli «boljša!«
Poročanje o ilegalnih prehodih meje je tako »vsakdanja« novica, obvestilo o dogajanjih,  ki  jih zaznamo v policijskih »raportih,« da se zaradi »nepomembnosti« rubrike, ki je tam nekje, zadnja ali predzadnje na seznamu kompletnega poročanja celo tam kjer so opisani kurji tatovi in roparji vrtnih ut, kjer se pomotoma pozabljene kakšne grabljice ali  šalotka. Nikakor ni treba podcenjevati državljane, občane in vse nas, ki poročamo o tem, na podlagi policijskih obvestil. Nič drugače ni bilo danes, ko je bilo to umeščeno med uto in tistim ki je odšel od doma in proti jutru prišel sam domov, samo malo panike je naredil. Obvestili  zajema naslednje stanje  na območju PU Celje za pretekli dan do jutra 23. januarja: "Nekaj pred 23. uro so policisti  v Podplatu ustavili voznika osebnega vozila nemških registrskih   oznak,  državljana  Belgije,  ki  je  vozil  sedem  ilegalnih prebežnikov, 4 državljane Vietnama in 3 državljane Afganistana. Voznika so pridržali, postopki z ilegalnimi prebežniki še potekajo." In karavana gre dalje postopki trajajo  o končnih izidih tega pa prav nič ne vemo.  Zvemo velikokrat zelo koristnih informacij, da ilegalni migranti, ki jim je uspelo prestopiti državno mejo na zelenem delu meje,  kar v vsakdanjem jeziku pomeni manj ali nič varovano morebiti z občasnimi kontrolami in se prebijejo v notranjost, ko so domačini po vaseh ali skorajda primestnih naseljih prestrašeni od nenapovedanih in »nepovabljenih in v tujem nerazumljivem jeziku» gostov na lastnem ali sosedovem dvorišče. Tako je bilo nekaj dni nazaj, ko so se sprehajali v okolici Novega mesta, v Regrči vasi, malo naprej so Regrške Košenice in je Šmihel, ki je že del Novega Mesta. PU Novo Mesto je namreč  poročala, da so prijeli 10 migrantov, in sicer 6 Maročanov in 4 Vietnamce, v petih krajih. Da se nekdo s tem ukvarja kot z pridobitno dejavnostjo kot prevoznik, informator, sprovajalec,  na nagovor, iz stiske ali iz »globokega« prepričanja, da počne nekaj plemenitega, tudi zvemo. Zvedeli smo, da je najbolj izpostavljena strankarsko obarvana  taksistka, ki se identificira z rdečo barvo in stranko SD, ne zvemo pa, kako je sankcionirana v nadaljevanju za svoje »plemenito« početje, ali nevede in premalo razpoložljivega časa za premislek ali pretehtavanja o »pametni« izbiri potnika.   Nismo pa utegnili zvedeti ali morda  nismo smeli, da je v naši neposredni nekdo  zaradi delovanja načrtnega taksiranja ilegalnih prebežnikov na našem območju, ki se je »ulovil« v prisluhe in posledično temu tudi kasneje zasačen v policijski zasedi in vsa ostala nadaljevalna dejanja. Taista oseba sedaj je v neki obliki nadzora  pogojne obsodbe, s pomočjo elektronskih zapestnic za katere skrbi probacijska služba,  ki je ustanovljena  leta 2016. In ob tem še zveš povsem naključno, kar  je še bolj  zaskrbljujoče posebej,  če ne veš kako je s tistimi, ki jih je uspel pripeljati do sem, ali jim je pomagal pri nastanitvi, ali so še tukaj ali je bil navadna prevozno posredniška »mala« riba, ki jih je predal naprej v obdelavo naslednjemu v sistemu. To zagotovo zbuja skrb med državljani, ob vseh možnih oblik groženj, ki so lahko pričakovane, napovedljive ali posamično nepredvidljive. Organi v sestavi in vsi tisti ki imate v svojem delu skrb za varnost državljanov kot  službo in imperativ ter visok moralno dejanje, pokažite to skrb in dolžnost do svojih državljanov. Zagotavljanje varnosti  lastnih državljanov je ustavna  kategorija, mar ne? V.K.T.

Thu, 23. Jan 2020 at 12:31

490 ogledov

Mariborski Javni holding v primežu Arsenovičevih obrazov in družinskega klana Pišek-Tancer
Na ponedeljkovi seji mariborskega mestnega parlamenta so se pri predlogu župana Saše Arsenoviča o imenovanju članov nadzornega sveta novoustanovljenega Javnega holdinga d.o.o., ki bo pod svojo streho združil javna podetja v mestni lasti, Snago, Nigrad, Marprom, Energetiko, Mariborski vodovod in Pogrebno podjetje Maribor, z odločnim in glasnim nasprotovanjem oglasili svetniki opozicijske Liste Franca Kanglerja/NLS. "Protestirali smo že proti temu, na kak način Arsenovič ustanavlja holding, vidi se, da mu je bil vzor ljubljanski župan Jankovič, v ponedeljek pa tudi nad imeni, ki jih je župan predlagal za člane nadzornega sveta," nam je dejal Milan Mikl, vodja svetniške skupine Liste Franca Kanglerja/NLS. "Gre za županu zveste in lojalne obraze, ki so šli tudi skozi kadrovsko sito in rešeto SMC. Preberite še: http://vfokusu.com/post/500072/ekskluzivno-brez-korupcije-mihaelu-strmljanu-ne-bi-uspel-lastniski-prevzem-varnosti-maribor Pa si oglejmo, kdo so novi člani nadzornega sveta Javnega holdinga Maribor: Mateja Cekič je šefica financ, od odhodu direktorja mariborske občinske uprave Borisa Železnika pa je začasno prevzela tudi ta resor. Saša Drobnak, stečajni upravitelj, predsednik sveta MČ Center, verjetno pa tudi Arsenovečev človek. V to kategorijo bi lahko po mili volji umestili tudi Mateja Bastiča, samostojnega podjetnika s poslovno in računalniško svetovanje. Najbolj je seveda zanimiv Igor Banič, Prekmurec, sicer direktor soboškega podjetja Blisk-Montaža d.d., ki je pred meseci postal prvi nadzornik Nigrada. Kdo je torej Igor Banič, ki ga najdemo tudi v zgodbi o lastniškem prevzemu Varnosti Maribor s strani ljubljanskega  MS Holdinga oziroma Mihaela Strmljana, enega bogatejših slovenskih tajkunov, ki je  dotedanjim storitvam čiščenja, upravljanja in vzdrževanja nepremičnin dodal še področje zasebnega varovanja. Varnost se je preimenovala v Aktiva varovanje. Ves posel je bil kar precej skrivnosten, ključni deležniki, menedžment in večinski lastniki mariborske Varnosti, na čelu z večinskim lastnikom, družinskim klanom Pišek-Tancer ter Mihael Strmljan so se takrat zavili v molk.            So pa zato bile bolj zgovorne anonimke o tej raboti, ki smo jih prejeli. Tako naj bi prodajalci, pa tudi kupec imeli več kot dovolj razlogov za molk pred javnostjo, saj naj bi bilo vse skupaj prej podobno kravji kupčiji pod mizo, v kateri so kratko potegnili manjšinski delničarji Varnosti Maribor, teh je bilo 13, "ki so bili ob tem ogoljufani in prevarani, saj je cena za delnico bila bistveno večja....razliko pa naj bi pobasal klan Pišek - Tancer, za lep evrski znesek iz naslova davka na dodano vrednost pa je bila prikrajšana tudi država," je zapisano v anonimki. Šlo naj bi za kar poldrugi milijon evrov.   Naš anonimni vir zatrjuje, da je denar preko davčnih oaz končal kot kupnina za garažno hišo v mariborskem trgovsko poslovnem centru City in podjetja Blisk Montaža d.d. v Murski Soboti. Preberite še: http://vfokusu.com/post/497997/temne-plati-strmljanovega-imperija-aktiva-od- Za nakup soboške Blisk montaže pa je Piškov zet Boštjan Tancer denar in moči združil še z Igorjem Baničem, nekdanjim direktorjem Polaničevega gradbenega giganta Pomgrad in Štefanom Kuharjem. Tudi pri Blisk Montaži naj bi za kupnino uporabili pod "mizo opran denar" od prodaje Varnosti Maribor. Ob tem je seveda zgolj naključje, da je Igor Banič "čez noč" postal predsednik nadzornega odbora mariborskega Nigrada in da je Blisk Montaža do lanskega poletja za MO Maribor opravila posle za skoraj 600 tisoč evrov. Poslovodstvo Blisk-Montaža d.d.: Direktor Igor Banič, prokuristka Pišek Tancer Simona, njen soprog Boštjan Tancer predsednika NS, član pa Marjan Pišek. Boštjan Tancer je tudi direktor družbe GMG naložbe, ki je kupilo garažno hišo City. Med petimi solastniki družbe GMG naložbe najdemo: tudi firmo SORS Marka Arsenoviča, brata mariborskega župana Saše Arsenoviča, VARLAS v lasti Hilde Pišek, verjetno soproge Marjana Piška, TDR nepremičnine, ki jo obvladuje Piškova odvetniška družba Živko in Purg, HOT-TEN Aleksandre Koželj Draš in Mitje Koželja ter družba Avemontis, ki ima sedež na Cipru. Skratka, sploh ne preseneča izbor članov nadzornega sveta pred meseci ustanovljenega Javnega holdinga Maribor. Preprosto zato, ker bo njihova osnovna naloga imenovanje direktorja, ki bo prav gotovo obraz po volji župana Saše Arsenoviča in stranke SMC, saj se v mestni hiši ne zgodi praktično nič brez prižgane zelene luči, še bolj pa po diktatu SMC ali njenega predsednika ministra Zdravka Počivavška. 

Thu, 23. Jan 2020 at 09:07

369 ogledov

NEVERJETNO! Vzgojiteljica v vrtcu Ruše na stol privezuje otroke in se dere na njih!
Ravnatelj Osnovne šole Janko Glazer iz Ruš Ladislav Pepelnik, kamor sodi tudi Vrtec Ruše, je potrdil, da je vzgojiteljica res povzdignila glas nad otroka. Za privezovanje pa je zapisal: “Preventivno pripenjanje otrok pa je zgolj iz varnostnih razlogov, saj je s tem poskrbljeno, da otroci ne padejo s stola.” Neverjetno! Kot da ravnatelj nima svojih otrok! Kot je eden od staršev v anonimki napisal: “Iz prve igralnice se je slišalo zverinsko kričanje vzgojiteljice (op. p. ime hranimo v uredništvu)  in neutolažljiv jok otroka. Po prvem šoku sva stopila naprej in si ogledala situacijo. Vsi otročki so sedeli za mizami ob polnih krožnikih. Gre za otročke stare eno leto, ki so komaj začeli obiskovati jaslice. Eden izmed otrok je neznansko jokal, iz nosu mu je tekel smrkelj v usta, očitno je že nekaj časa jokal, saj je bil čisto rdeč v obraz, (vzgojiteljica) pa je kričala na njega. Njene besede si bova zapomnila za vedno in nama še zdaj zvenijo v glavi. Na otročka je kričala: “ZAKAJ SE DEREEEEEEEEŠ! TVOJE DRETJE MOTI DELOVNI PROCES.TAKOJ PRENEHAJ!!!!!!!” Otroček je bil na stol PRIVEZAN z nekim rjavozelenim trakom kot pes. Menda jih (vzgojiteljica) že vsa leta PRIVEZUJE na stolčke. Seveda z dovoljenjem vodstva. Ob vsem tem kričanju je otrok jokal še bolj saj vsak normalen človek ve, da kričanje ni metoda s katero umiriš otroka. Mislila sva, da bo pomočnica skušala utišati vzgojiteljico in umirit situacijo vendar tudi njej očitno tak način dela ustreza.” Ravnatelj je sicer zaradi vsega navedenega vzgojiteljici, v skladu s 172. členom ZDR, izrekel strogi pisni opomin in odredil dodatno spremljavo njenega dela. A s tako vzgojo vrtec ne more delovati. Vir: Lokalec.si

Wed, 22. Jan 2020 at 18:42

1012 ogledov

Sreda v sredo z dr. Alešem Mavrom: "Javnost je bila Karla Erjavca, dolgoletnega političnega kameleona, preprosto naveličana!"
Gost današnje oddaje Sreda v sredo je politični analitik dr. Aleš Maver, Iztočnica za zanimiv, vsebinsko poln in pester pogovor, je bil seveda volilni fiasko večnega predsednika DESUS Karla Erjavca, ki se mu je strankarsko volilno telo odpovedalo, sam pa naj bi se, tako je vsaj izjavil, odpovedal tudi fotelju ministra za obrambo in se umaknil v politično osamo. Preigrala sva tudi različne kombinacije, ki se na osnovi političnih špekulacij pojavljajo pri obstoju vlade Marjana Šarca po odhodu Erjavca. Odstopil sicer še ni in vprašanje, kdaj bo to storil! VIDEO:

Zadnji komentarji

Viktor Hajsinger :

23.01.2020 15:01

Pa kaj?

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Zdaj je čas za spremembe - ampak ne za spremembe, ki jih nikoli ne bo!