SI
V primeru Kanglerja je šlo za organiziran politični in medijski linč, končni cilj pa rušenje vlade Janeza Janše
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Torek, 29. oktober 2019 ob 09:48

Odpri galerijo

»Gonja zoper Kanglerja je imela za cilj uničiti Kanglerja osebno in profesionalno kot župana, proteste iz Maribora pa preseliti na celotno območje Slovenije, s čimer bi lahko padla tudi vlada Janeza Janše. Ko so se začele množične ovadbe zoper Kanglerja, sem dobil vtis, da so centri moči s strani levice zadevo spretno organizirali«, so dejale zaslišane priče na včerajšnji  5. seji Preiskovalne komisije za ugotavljanje zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi.

Po tem, ko je prejšnji teden Preiskovalna komisija za ugotavljanje zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi že zaslišala Franca Kanglerja, je v ponedeljek, 28. oktobra  v Državnem zboru RS potekalo še zaslišanje prič, ki jih je določila komisija s predsedujočim poslancem SDS Žanom Mahničem na čelu. Tako so bili zaslišani, Željko Vogrin, Jože Jerovšek, Srečko Hvauc in Zoran Šarič. Slednji je zahteval zaprtje pričanja za javnost. Franc Pukšič in Rok Gerlovič se zaslišanja nista mogla udeležiti, a sta napovedala, da se bosta odzvala naslednjemu vabilu.

Mariborski svetnik in nekdanji načelnik mariborske upravne enote Željko Vogrin je hkrati tudi predsednik Odbora 2015, ki opozarja na množične kršitve človekovih pravic, do katerih je, kot zatrjuje Vogrin, prihajalo tudi med sodnimi postopki zoper Franca Kanglerja. Vogrin, ki je ena od prič v zvezi z izločitvijo sodnika Janeza Žirovnika iz Kanglerjevih postopkov, je dejal, da se je na razpis za načelnika UE Maribor leta 2017 prijavil tudi Janez Žirovnik, ki je veljal za favorita takratnega ministra za javno upravo Gregorja Viranta, a je Franc Kangler nasprotoval njegovemu imenovanju, saj je bil Žirovnik uslužbenec Službe državne varnosti Jugoslavije in kasneje Sove, zato po njegovem mnenju ni bil primeren za to delovno mesto. Vogrin vztraja pri izpovedi izrečeni na sodišču v Murski Soboti, kjer je bil zaslišan kot priča glede konfliktov med Kanglerjem in Žirovnikom.

Nadaljeval je, da so Francu Kanglerju leta 2011 policisti nezakonito vzeli prostost, saj za ta ukrep niso imeli nobene zakonske podlage, »kar dokazuje okoli dvajset kazenskih postopkov, ki so bili pravnomočno rešeni v prid Franca Kanglerja«. »Nedopustno je, da Kangler ob hišni preiskavi ni smel predlagati svojih prič«, je opozoril Vogrin, ki se mu zdi nenavadno, da je bila kot priča s strani policije predlagana Jana Dolenc, ki je bila pravzaprav obremenilna priča, zato ob preiskavi ni mogla biti nepristranska, kar je kasneje izpostavil tudi varuh človekovih pravic. Vogrin tako meni, da so policisti in sodniki svoje delo opravili skrajno neprofesionalno in pristransko, zato nosijo odgovornost za vso kalvarijo, ki jo je Kangler prestal. »Zanimivo je dejstvo, da so vsi, ki so sodelovali v postopkih zoper Kanglerja, kasneje napredovali«, še izpostavlja Vogrin.

»Ne pomnim, da se bi v Sloveniji izvedla takšna hišna preiskava v takšnem obsegu, kot se je v primeru Kanglerja«, je na vprašanje Žana Mahniča, kako kot bivši kriminalist komentira hišno preiskavo, odgovoril Vogrin, ki meni, da se je vse to dogajalo z vednostjo politike. Dodal je, da ne ve, če je za tem stala takratna ministrica za notranje zadeve Kresalova, a dejstvo je, da Maribor sam ni mogel zagotoviti 117 policistov za eno hišno preiskavo, zato so na pomoč prišli tudi policisti iz drugih delov Slovenije, kar je moral odobriti generalni direktor Policije. »Šlo je za organiziran politični in medijski linč zoper Kanglerja, z namenom njegove diskreditacije iz političnega življenja«, je prepričan Vogrin, ki zatrjuje, da so bili novinarji in policija med seboj povezani.

Vogrin je zaključil, da je imela gonja zoper Kanglerja za cilj uničiti Kanglerja osebno in profesionalno kot župana, proteste iz Maribora pa preseliti na celotno območje Slovenije, s čimer bi lahko padla tudi vlada Janeza Janše.

Jože Jerovšek, nekdanji poslanec SDS in nekdanji člana Komisije za nadzor javnih služb, katere član je bil tudi Franc Kangler, je dejal, da je imel Kangler vedno največ informacij o dogajanjih znotraj Sove. Prav tako je Jerovšek poznal tudi Žirovnika, ki je bil takrat namestnik direktorja Sove, zato je tamkajšnje zadeve dobro poznal. Po njegovem mnenju so prav takšni poznavalci, kot je bil Žirovnik, vodili zadeve znotraj Sove. Dejal je, da predstavnikom Sove pogosto ni bilo prijetno ob dejstvih, ki jih je javno govoril Kangler, »zato se mi je zdelo nenavadno, da se zaradi nesoglasij med Kanglerjem in Žirovnikom, ta kasneje kot sodnik ni izločil iz Kanglerjevih zadev«.

»Ko so se začele množične ovadbe zoper Kanglerja, sem dobil vtis, da so centri moči s strani levice zadevo spretno organizirali. Razvoj dogodkov priča, da ni bilo dokazov, po mojem mnenju je bila želja, da se prestraši župana Maribora in vzbudi strah pri ostalih z desnih strani, ki si bi želeli kandidirati za to mesto«, je dejal Jerovšek, ki je bil tudi sam ovaden zaradi primera Factor banke. Prepričan je, da je bilo v njegovem primeru to svarilo za člane novoustanovljene Komisije za nadzor bank, ki bi si želeli razkrivati nečednosti, ki se dogajajo v slovenskih bankah.

Komisija je nato zaslišala še nekdanjega poslanca SDS Srečka Hvauca, ki je pojasnil, da je bil v času Kanglerjevega županovanja direktor komunalno-gradbenega podjetja Nigrad, ki je takrat prenavljalo Trg Leona Štuklja, zaradi česar se je kasneje znašel v policijskih preiskavah. »Leta 2012 se je namreč začela kriminalistična preiskava in takoj sem dobil občutek, da je glavna tarča Franc Kangler«, pravi Hvauc.

Hvauc je opisal potek zaslišanja s kriminalistom Aleksandrom Geršovnikom, ki mu je dal jasno vedeti, da mu grozi dvakrat po leto in pol zaporne kazni. Ker je bil Hvauc prepričan v svojo nedolžnost, mu je kriminalist Geršovnik ponudil kompromis: »Če bi obtožil župana Franca Kanglerja, se bi Geršovnik s tožilcem dogovoril, da bom dobil samo pogojno kazen. Že takrat se mi je zdelo nenavadno, da kriminalist mimo sodnika določa, kakšno kazen bom dobil«, je dejal zaslišani, ki je bil prepričan tudi v Kanglerjevo nedolžnost, zato na kompromis ni pristal. Kasneje je Hvauc izvedel, da je šlo za tožilca Marčiča, ki je že bil obsojen zaradi krivega pričanja. »Nekdo, ki ga davkoplačevalci plačujemo za nepristranskost in pravičnost, sam krši zakon. Bil sem idealistično prepričan v pravičnost slovenskega sodstva, dokler nisem stvari občutil na lastni koži«, dodaja Hvauc, ki je bil na koncu oproščen vseh obtožb.

Okrožni sodnik, nekdanji uslužbenec SDV in Sove Janez Žirovnik.

Hvauc je še nadaljeval, da kljub temu da nima trdnih dokazov, lahko utemeljeno predvideva, da za vsem linčem stoji državna politika ob pomoči lokalne. Po njegovem mnenju je Kangler nekomu prevečkrat stopil na žulj, zato so mu s pomočjo sodišč in policije želeli onemogočati delovanje.

Predsednik komisije Žan Mahnič je napovedal, da bo naslednja seja potekala 13. in 14. novembra, ko bodo zaslišali še danes opravičena Franca Pukšiča in Roka Gerloviča ter štiri tožilce. Mahnič dodaja, da na seznamu prič ni sodnikov, zato ne bodo kršili petkove odločbe ustavnega sodišča, ki ne dovoljuje preiskovanja dela sodnikov.

Vior: sds.si

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 28. May 2020 at 15:54

105 ogledov

(HU)KORONSKI SMEH  - številka 033
HURONSKI ... eee, oprostite ... KORONSKI SMEH Smeh je pol zdravja, druga polovica je umivanje rok. ŠALE ŠTEVILKA 033 KORONSKA FATALKA NAKUPUJE SODOBEN POKORONSKI ZMENEK NA SPREHOD S PSOM – PO KORONA PREDPISIH! POZOR – NEKORONSKA ŠALA BREZ BESEDKmetica vpraša sina: »Kaj je rekel oče, ko je padel v gnojno jamo?«Sin: »Ali naj izpustim vse grde besede, ki jih je izrekel?«Mati: »Seveda!«Sin: »Potem pa ni rekel nič.« Pripravil Andy

Thu, 28. May 2020 at 11:48

325 ogledov

Bodo danes Radenci ostali brez Titove ceste, župan Roman Leljak je v to prepričan
Z današnjim dnem bodo Radenci kraj, kjer se bo ulica, poimenovana po komunističnem diktatorju Josipu Brozu Titu znašla v reportarnici zgodovine. Župan Roman Leljak bo na današnji popoldanski seji občinskim svetnikom predlagal, da ulico poimenujejo po slovenski osamosvojitvi.  Se danes torej obeta vroča seja občinskih svetnikov. Predlog župana Leljaka po ukinitvi Titove ceste, je med jugonostalgiki, člani nekdanje Zveze komunistov ozirona njihove naslednice Židanove socialdemokracije, v Radencih jih ne manjka, sprožil precejšen revolt. Spisali so celo peticiji, ne toliko proti Leljakovemu predlogu, da se ulica imenuje po Ante Šariuču, kakor po tem, da se zbriše Titovo ime. Nad idejo, da bi katero izmed ulic v Radencih poimenovali tudi po Ante Šariću ali Karlu Hennu  župan Roman Leljak še ni obupal. Morda bo to nova ulica, ki nastaja za gasilkim domom ali pa katera od 23 ulic, ki z imeni še vedno spominjajo na revolucionarne prekucniške čase. VIDEO: Roman Leljak, župan občine Radenci. Za zainteresirane bo na facebooku občine Radenci naposredni prenos seje obinskega sveta, o sklenjenem pa bomo poročali tudi na V FOKUSU.COM

Thu, 28. May 2020 at 06:29

174 ogledov

Rusija: »V Moskvi pogumno v rahljanje ukrepov proti korona virusu«
V Moskvi bodo s 1.  junijem  bodo odpravili več omejitev, ki so jih konec marca za zajezitev širjenja  novega korona virusa, je včeraj napovedal Sergej Sobiyanin, župan  Ruske prestolnice. Od ponedeljka, 1. junija, se bodo lahko Moskovčani odpravili  ven  na dolge sprehode in športe na svežem zraku. Prav tako se bodo  odprle številne trgovine je dejal Sergej Sobiyanin. Sergej Sobianin, župan Moskve Od ponedeljka naprej bodo  prebivalci  lahko zapustili   hiše in se odpravili na sprehod  ali se ukvarjali z športom. Z nekaj izjemami bodo mestni parki in zelene površine ponovno odprti za prost dostop. Seveda ob zavdanju da  lahko povečanje števila ljudi na ulicah poveča tveganje za okužbo. Zato so  v mestni upravi vzpostavili določena pravila za sprehode, tudi način  in časovni okvirji sprehodov  so uvedli  kot poskus -  za obdobje dveh  tednov, od 1. do 14. junija 2020 Devet tednov domačega režima, pod geslom »ostani doma,«  po besedah ​​Sobyanina, ni bilo zaman. Zahvaljujoč temu je bilo rešeno na tisoče življenj. Druga stopnja omilitve je bila mogoča, ker je zmanjšanje pojavnosti korona virusa postalo trajnostno. Pa to kljub temu ne pomeni biti  manj ampak biti čim bolj previdni. Zato je moskovski župan, zato , kljub nekaterim  ugodnostim , je podpisal odlok o podaljšanju samo izolacije, nadzora dostopa in drugih omejevalnih ukrepov do 14. junija 2020. Z to omilitvijo so dovoljeni  daljši sprehodi in šport na prostem za vse , tudi za one ki so starejši od 65 let. Tudi dovoljenje  za tovrstne  aktivnosti ne potrebujejo. Nekaj pa še bolj okrepljeno oziroma poudarjeno. Od 1. junija 2020 se bo režim nošenja mask in rokavic okrepil. Če odidejo  domov, tudi za sprehode in igranje športa, morajo vsi prebivalci uporabljati respiratorje, maske ali drugo opremo za zaščito dihal. Rokavice je treba uporabljati tudi pri delu, v trgovinah, lekarnah javnih  ustanovah in v javnem prevozu. Ali imajo časovne omejitve? Seveda. Hišo za športne aktivnosti  lahko zapustijo brez omejitev vsakodnevno, vendar le zjutraj - do 09:00. Sprehodi so dovoljeni od 09:00 do 21:00, vendar ne več kot trikrat na teden - dvakrat ob delavnikih in enkrat ob koncu tedna. Prav tako športne aktivnosti  ali hojo oziroma sprehod opravljajo v katerem koli odprtem mestnem prostoru - na dvoriščih, parkih, trgih, na ulicah in naravnih območjih, vendar z več omejitvami. Priporočeni polmer hoje naj ne b bil  oddaljen več kot dva kilometra od hiše. Z nekaj izjemami bodo mestni parki in zelene površine ponovno odprti za prost dostop. V primeru, da se zbere veliko število ljudi, je dostop do katerega koli mestnega območja lahko omejen. Obremenitve  z čezmernim številom bo ugotovljiva  z aplikacijami. Vedno in vsepovsod  je potrebno upoštevati  socialno distanco. Priporoča se nošenje vsaj enega od osebnih dokumentov. Zakaj so se odločili za rahljanje, omilitev določenih ukrepov! Predvsem  je prišlo do sproščanje karantene zato  ker so od 12 maja ko so se na delo vrnili zaposleni v gradbeništvu in  industriji   naj bi  število hospitalizacij zaradi OVID 19 upadlo za 40 odstotkov. Po besedah  Sobiyanina, so se uspeli izogniti težkemu scenariju ter da sedaj razmere nadzorujejo. V sami prestolnici so ravnali proaktivno in niso izgubljali časa.  Vse je še naprej odvisno od vsakega posameznika v smislu odgovornosti ter  upoštevanja določenih pravil n sprejetje tako imenovane »nove realnosti«.Kot se je dalo izvedeti iz njihovih občil, so iz Kremlja sporočili da bodo vojaško parado ob 75obletnici zmage v drugi svetovni  vojni,  ki bi morala biti 9 maja, pa je bila preložena, bo izvedena 24 junija. V Rusiji so  doslej  zabeležili 370.680 potrjenih primerov okužbe od tega vek kot 171 tisoč v Moskvi Število okuženih na 1 milijon prebivalcev v Rusiji je  2.526 oseb, ozdravelih od skupnega števila okuženih je 142.208 oseb. Korona virus so v zadnjem dnevu v Rusiji zaznali pri 8.338 ljudeh. Zadnjih 24 ur je v Moskvi  umrlo 71 pacientov obolelih z COVID 19. Skupno število umrlih do sedaj je 3.968 ljudi.   Radi  bi videli kako bo deloval eksperiment s sprehodi  in športa na prostem da bi se  čez dva tedna odločili o njegovem nadaljevanju, spremembi ali  v najboljšem  primeru  o odpravi omejitev sprehodov. Da bo čim več možnosti za sprostitev si prav gotovo želijo. V.K.T.

Wed, 27. May 2020 at 19:10

145 ogledov

Pomagajte policiji! Ukradel izrezane granitne plošče in odpeljal.
Prepoznate vozilo ali prikolico na fotografijah? Ste morda kje opazili take granitne  plošče? Če nam lahko nudite pomoč z informacijami, kdo je lastnik obeh  vozil  ali  ju  je  uporabljal,  nas prosimo pokličite na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Neznani storilci so namreč v nedeljo, 3. 5. 2020, med polnočjo in 2. uro, z osebnim  terenskim  avtomobilom  srebrne barve, na katerem so imeli pripeto dvoosno  prikolico,  skozi odklenjena vrata ograje pripeljali do podjetja v Cezlaku.  Na  prikolico  so  naložili  in odtujili večjo količino izrezanih granitnih plošč, zelenkaste barve, dimenzij 60x30x1,5 cm (kakšne so tudi na fotografiji) in pobegnili. Domnevno  isti  neznani  storilci  so  v sredo, 6. 5. 2020, okoli 1. ure, z osebnim  avtomobilom  Mitsubishi  Space  Wagon, na katerem so imeli pripeto dvoosno  prikolico  znamke  Pongratz,  pripeljali  do skladišča podjetja ob lokalni  cesti Cezlak-Pesek, občina Slovenska Bistrica. Tam so na prikolico z  namenom  odtujitve  naložili  več  različnih predmetov v vrednosti okoli 10.000  evrov. Pri dejanju so bili opaženi s strani občana, zaradi česar so od  tam peš zbežali, na kraju pa pustili opisano vozilo in prikolico. Osebni avtomobil na fotografiji je odjavljen iz prometa, zato bi želeli policisti pridobiti informacije kdo ga je uporabljal. Podobno želijo izvedeti za prikolico. Tudi granitne plošče so zelo specifične po barvi in niso domači proizvod ampak uvoz iz Italije.  

Wed, 27. May 2020 at 19:05

112 ogledov

Pomagajte policiji! Ukradel izrezane granitne plošče in odpeljal.
Prepoznate vozilo ali prikolico na fotografijah? Ste morda kje opazili take granitne  plošče? Če nam lahko nudite pomoč z informacijami, kdo je lastnik obeh  vozil  ali  ju  je  uporabljal,  nas prosimo pokličite na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Neznani storilci so namreč v nedeljo, 3. 5. 2020, med polnočjo in 2. uro, z osebnim  terenskim  avtomobilom  srebrne barve, na katerem so imeli pripeto dvoosno  prikolico,  skozi odklenjena vrata ograje pripeljali do podjetja v Cezlaku.  Na  prikolico  so  naložili  in odtujili večjo količino izrezanih granitnih plošč, zelenkaste barve, dimenzij 60x30x1,5 cm (kakšne so tudi na fotografiji) in pobegnili. Domnevno  isti  neznani  storilci  so  v sredo, 6. 5. 2020, okoli 1. ure, z osebnim  avtomobilom  Mitsubishi  Space  Wagon, na katerem so imeli pripeto dvoosno  prikolico  znamke  Pongratz,  pripeljali  do skladišča podjetja ob lokalni  cesti Cezlak-Pesek, občina Slovenska Bistrica. Tam so na prikolico z  namenom  odtujitve  naložili  več  različnih predmetov v vrednosti okoli 10.000  evrov. Pri dejanju so bili opaženi s strani občana, zaradi česar so od  tam peš zbežali, na kraju pa pustili opisano vozilo in prikolico. Osebni avtomobil na fotografiji je odjavljen iz prometa, zato bi želeli policisti pridobiti informacije kdo ga je uporabljal. Podobno želijo izvedeti za prikolico. Tudi granitne plošče so zelo specifične po barvi in niso domači proizvod ampak uvoz iz Italije.  

Wed, 27. May 2020 at 18:30

225 ogledov

Franc Bogovič: Predlog EU komisije za okrevanje po pandemiji COVID-19 pogumen korak naprej, vendar!
Bruselj, Koprivnica, 27. maj 2020 - Evropski poslanci so se na današnjem izrednem parlamentarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Bruslju, na katerem je večina poslancev sodelovala na daljavo, seznanili in glasovali o s strani Evropske Komisije predstavljenem novem Instrumentu za dolgoročno okrevanje in odpornost po pandemiji Covid-19 v EU, poimenovan "Naslednja generacija EU", hkrati je bil predstavljen tudi dolgo pričakovani osnutek večletnega finančnega načrta. Poslanec Slovenske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Franc Bogovič (SLS/EPP) je nov predlog Komisije sicer podprl, dodaja pa, da se pri uspešnem spopadanju z dolgoročnimi posledicami krize, ki jih naši državljani in gospodarstvo že čutijo na lastni koži, ne sme pozabiti na solidarnost.    Njegova celotna izjava je podana v nadaljevanju: “Evropa je pred recesijo zgodovinskih razsežnosti. Ocene kažejo, da se je bruto domači proizvod (BDP) EU v drugem četrtletju 2020 zmanjšal za približno 15 % v primerjavi z istim časom lani. Na splošno naj bi se gospodarstvo EU v letu 2020 zmanjšalo za več kot 7 %. V EU naj bi se brezposelnost povečala na 9 %, kar bo nesorazmerno močno prizadelo zlasti mlade in nizkokvalificirane začasne delavce ter življenje v revnejših gospodinjstvih. Dejansko se napoveduje najhujša kriza po veliki depresiji, zato me veseli, da je Evropska komisija danes za okrevanje gospodarstva držav članic EU po epidemiji novega koronavirusa predlagala poseben dodaten Instrument za okrevanje in odpornost v skupni vrednosti 750 milijard evrov. Od tega je 500 milijard namenjenih za nepovratna sredstva, 250 milijard pa za posojila. Omenjen sveženj je sicer tesno povezan tudi z večletnim proračunom EU, v okviru katerega Komisija predlaga dvig zgornje meje lastnih virov na 2 % bruto nacionalnega dohodka EU, kar naj bi bilo ravno to, kar bo Komisiji omogočilo uporabo svoje zelo močne bonitetne ocene za najem 750 milijard EUR na finančnih trgih za EU naslednje generacije. Po prvih podatkih in predvidevanjih je Sloveniji v okviru svežnja za okrevanje namenjenih cca. 5,071 milijarde evrov, in sicer okvirno 2,579 milijarde za nepovratna sredstva in 2,492 milijarde za posojila. S stani Evropske komisije predlagana zadolžitev je nekaj povsem novega v EU. A dejstvo je, da se soočamo s posebnimi okoliščinami, zato so bolj kot kadarkoli potrebni posebni ukrepi. V našem skupnem interesu je, da se vsi soočimo z vplivi in posledicami koronavirusa, okrepimo enotni trg in investiramo v naše skupne evropske prednostne naloge. V Evropski uniji je evro, vložen v eno državo, evro, vložen za vse. Zgolj skupno in kohezivno okrevanje, ki bo v celoti spoštovalo temeljno načelo evropske kohezijske politike, ki je solidarnost, lahko torej okrepi evropsko konkurenčnost, odpornost in položaj globalnega akterja. Zato morajo ravno solidarnost, kohezija in konvergenca spodbuditi okrevanje Evrope. Nobena oseba, nobena regija in nobena država članica ne bi smela zaostajati. Pri tem pa je treba poskrbeti zlasti in predvsem za to, da bo pri soočanju s posledicami korona krize cena denarja enaka za vse.”
Teme
preiskovalka DZ v zadevi Franc Kangler in drugu Željko Vogrin Srečko Hauc Žan Mahnič

Zadnji komentarji

BOGDAN VIRANT :

26.05.2020 20:09

Zakaj sem prisiljen plačevati nekaj, kar nisem naročil, me ne zanima, za mene ni koristno, pa še verjamem ne v to ? »Javni zavod“ RTV Slovenija in novinarji medijev, ki jih obvadujejo nedemokratične komunistične strukture, ste sramota in grožnja demokraciji, drugačnega razmišljanja in svobodi govora. RTV in komunajzarski lastniki medijev, dnevno širijo laži, manipulirajo, blatijo Janeza J., predvsem desni politični spekter, skratka vsakega, ki se ne strinja z njihovo bolano levo ideologijo. Novinarji se svojimi skrajnimi levimi komentarji pridružujejo navječjemu izdajalcu Slovenije, ki mu svobodna, demokratična in svobodna Slovenija nikoli ni bila in nikoli ne bo intimna opcija in so za ohranjanje svojih delovnih mest pripravljeni pisati, kakršnekoli laži, grozijo in nekaznovano pozivajo s plakati z umorom Janše. Novinarji RTV Slovenija se med službenim časom z denarjem davkoplačevalcev in prisilnim prispevkov še dodatno indoktrinirajo z branjem skrajnega levega tednika MLADINA in drugih predvsem levih medijev. Tako RTV Slovenija skrbi in poskrbi, da so novinarji primerno ves čaš primerno indoktrinirani s skrajno levo komunistično ideologijo. RTV “neodvisno novinarsto” živi še v času oktobrske revolucije. Je ideološko obremenjen s komunizmom, sovražen je do državljanov in drugače mislečih, ki se ne strinjajo z skrajno levo komunajzarsko bolano ideologijo, za kar moramo državljani še plačevati. RTV komunajzarski servis je potrebno privatizirati, da bodo svoje komunajzarske storitve lahko prodajali in ponujali na trgu tistim, ki bo RTV komunajzarske oddaje želeli gledati in plačevati. Ko bo RTV privatizirana, se boste vsi komunajzarji naročili na njene programe in se bo cena naročnine dvignila za vsaj 2x, vsi komunajzarji boste lahko vzdihovali ob prikazovanju rdeče zvezde, doživljali orgazme, ko vam bodo na RTV v oddajah prikazovali in poveličevali največje kriminalce, katere trenutno premore uboga Slovenija.
Viktor hajsinger :

16.05.2020 06:26

Sem že.
Igor Pust :

12.05.2020 22:09

Poslano na DW.

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

V primeru Kanglerja je šlo za organiziran politični in medijski linč, končni cilj pa rušenje vlade Janeza Janše