SI
UKC Maribor: Oddelek za otorinolaringologijo, cervikalno in maksilofacialno kirurgijo postal Klinika
V Fokusu
Novice

Ponedeljek, 23. september 2019 ob 20:51

Odpri galerijo

 V UKC Maribor so na novinarski konferenci predstavili potek podelitve naziva KLINIKA Oddelku za otorinolaringologijo, cervikalno in maksilofacialno kirurgijo. O pomenu preimenovanja, ki prinaša tudi kakovostni premik pri obravnavi pacientov, so spregovorili: prof. dr. Vojko Flis, dr. med., direktor UKC Maribor, izr. prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med., strokovni direktor UKC Maribor, doc. dr. Boštjan Lanišnik, dr. med., specialist otorinolaringologije, predstojnik ORL in MFK, doc. dr. Janez Rebol, dr. med., specialist otorinolaringologije, namestnik predstojnika ORL in MFK in  prim. doc. dr. Bogdan Čizmarević, dr. med., specialist otorinolaringologije, specialist maksilofacialne kirurgije.

Izr. prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med., strokovni direktor UKC Maribor: »V UKC Maribor smo izjemno zadovoljni in ponosni ob pridobitvi naziva KLINIKA Oddelka za otorinolaringologijo, cervikalno in maksilofacialno kirurgijo. Na to smo čakali več kot 10 let, vse od vzpostavitve kliničnega centra v naši ustanovi. To je dosežek, ki ni posledica delovanja zgolj današnje generacije, ampak tudi predhodnih generacij. Govorimo namreč o oddelku, ki v letošnjem letu obeležuje 100-letnico obstoja. Zahvaljujem se predstojniku doc. dr. Boštjanu Lanišniku, dr. med., ter njegovim sodelavcem, vsem zdravnikom, medicinskim sestram in drugemu osebju. Zahvala gre tudi predhodnikom sedanjega predstojnika, prim. doc. dr. Bogdanu Čizmareviću, dr. med, Antonu Mundi, dr. med. in prim. Dragu Kaniču, dr. med., ki so oddelek vodili v zadnjih 30 letih.

Pot do doseženega cilja pa seveda ni bila lahka. Kriteriji za pridobitev naziva KLINIKA, so izredno zahtevni. Potrebno je izpolniti kadrovske normative, tako na področju zaposlenih z doktoratom znanosti, kakor tudi habilitiranih učiteljev, ki jih je v zdajšnji generaciji zaposlenih na ORL kar nekaj. Eden izmed kriterijev so tudi materialne zmogljivosti, ki so potrebne za opravljanje dela – oprema, ki je v zadnjih letih na relativno visokem nivoju. Še dodatno pa smo za to poskrbeli z dodatnimi investicijami na tem področju. Omeniti velja mikroskop, ki je potreben pri vrhunskem delu, sistem za navigacijo in pa stolp, ki je potreben pri endoskopskih operacijah. Izpostaviti je potrebno tudi pogoje za opravljanje strokovnega dela – že omenjene dodatne pridobitve v zadnjih letih, gotovo pa tudi prostorske možnosti, ki omogočajo  tovrstno delo. Omeniti je potrebno tudi pogoje za opravljanje izobraževalnega dela. Sodelujemo namreč z Medicinsko fakulteto in kot povprej omenjeno, so številni zaposleni vpeti v izobraževalne procese pri študentih medicine in zdravstvene nege. Zelo velik poudarek pa je pri opravljanju znanstveno-raziskovalnega dela. Vsaka vloga za naziv Klinike se točkuje. Ob navedenih pogojih je potrebno izpolniti tudi pogoje na strokovnem, strokovno-organizacijskem, izobraževalnem in znanstveno-raziskovalnem delu. Vse navedeno se točkuje. Za pridobitev naziva klinike je potrebnih 3200 točk – na vsakem področju je potrebno doseči najmanj 800 točk. Naš oddelek za ORL je ob prijavi navedel reference, ki so bile priznane v vrednosti več kot 6000 točk, kar pomeni, da smo zahtevane normative presegli za dvakrat.«

 

Doc. dr. Boštjan Lanišnik, dr. med., predstojnik ORL: »Z veseljem sporočamo, da je julija 2019 Ministrstvo za zdravje Oddelku za ORL, cervikalno in maksilofacialno kirurgijo, podelilo naziv KLINIKA, kar je najvišji strokovni naziv za bolnišnične oddelke. Pogoji za pridobitev so strogi in zajemajo ustrezno usposobljen visoko izobražen kader, materialne zmogljivosti, odprtost v mednarodni prostor in pogoje za opravljanje strokovnega in izobraževalnega, znanstveno raziskovalnega in organizacijskega dela.

Zgodovina oddelka sega v leto 1919, ko je bil v Mariboru ustanovljen skupni oddelek za ušesna in očesne bolezni. Kasneje sta se oddelka ločila, oddelek za otorinolaringologijo pa se je nato razvijal do današnjih dni. Tako so pri nastajanju klinike sodelovale številne generacije zdravnikov, medicinskih sester in sodelavcev v preteklosti in sedanjosti.

V tem trenutku pokrivamo za celotno severovzhodno Slovenijo vse glavne subspecialnosti otorinolaringologije: otologijo s pediatrično ORL, avdiologijo in vestibulologijo, foniatrijo, rinologijo in kirurgijo glave in vratu. V multidisciplinarnem pristopu z ostalimi oddelki/klinikami izvajajmo tudi kirurgijo lateralne in sprednje lobanjske baze. Na kliniki v letu dni hospitalno zdravimo in operiramo okoli 2500 bolnikov na 50 posteljah, ambulantno pa pregledamo več kot 35.000 bolnikov od tega 8.800 bolnikov v okviru urgentne ambulante. Izvajamo praktično vse posege v otorinolaringologiji, le bolnike z najredkejšo patologijo napotimo na zdravljenje v tujino.

Klinika ima močne povezave s tujimi inštitucijami, predvsem z Univerzo v Pittsburghu, Cape Townu, Philadelphii, Zagrebu. Zelo dobro sodelujemo tudi s Kliniko za otorinolaringologijo in drugimi klinikami v Ljubljani.

Vodilo klinike je bilo in ostaja sodelovanje tako med zaposlenimi kot tudi med strokami, saj le na ta način lahko zagotavljamo najboljšo oskrbo bolnikov in skrbimo za strokovno rast klinike.«

 

 

Doc. dr. Janez Rebol, dr. med., namestnik predstojnika ORL:

»Na oddelek sem prišel pred 30 leti. Že takrat je bil kolektiv oddelka napredno usmerjen, večina kolegov je specializacijo opravila v Zagrebu, ki je imel na področju otorinolaringologije bogato tradicijo. Mene je privlačila ušesna mikrokirurgija, ki sem jo lahko spoznaval najprej na podiplomskem študiju v Zagrebu.

Velik vtis name so napravila predavanja pokojnega profesorja Mirka Toša, ki je Maribor obiskal pred približno 30 leti. Bil je predstojnik klinike Gentofte v Kopenhagnu na Danskem in svetovno priznani otokirurg. Ob koncu svoje specializacije sem en mesec preživel na njegovi kliniki v Kopenhagnu, kar je odločilno vplivalo na mojo nadaljnjo profesionalno kariero. Omeniti velja, da je prof. Toš bil tudi prvi predstojnik katedre za otorinolaringologijo na Medicinski fakulteti v Mariboru. Do njegove upokojitve sem ga srečeval na konferencah v tujini.

Sicer je na oddelku prišlo pred približno 25 leti do menjave generacij in nova generacija specialistov je na svojih področjih opravila velike premike in približala delo evropskim standardom. Oddelek je vedno pestilo pomanjkanje zdravnikov, ker je bilo znano, da je delo zahtevno. Tudi na nivoju instrumentarija in opreme smo bili skromno opremljeni. Do edinega večjega premika je prišlo s selitvijo na sedanjo lokacijo, ko smo pridobili boljše razmere za delo.

Pri delu so nas vodili ideali. Čeprav nas je bilo malo, smo opravili vse rutinsko delo in v prostem času pisali članke in se izobraževali. Na področju otokirurgije (ušesne kirurgije) smo pred skoraj 25 leti pričeli operirati otosklerozo, ki jo že 10 let operiramo z laserjem. S tem se bistveno zmanjša pojav  vrtoglavice, ki lahko spremlja tak poseg. V sodelovanju z Oddelkom za nevrokirurgijo že 20 let izvajamo posege na stranski lobanjski bazi in določene posege izvajamo edini v Sloveniji. Pred 12 leti smo opravili prvo kohlearno implantacijo (vstavitev polžkovega vsadka) in dobro sodelujemo s Centrom za sluh in govor, kjer sledi rehabilitacija teh bolnikov.

Na splošno vidimo veliko vrednost v povezovanju tako med oddelki v UKC Maribor - predvsem z Oddelkom za nevrokirurgijo, kakor tudi s Centrom za sluh in govor ter tudi na nivoju Univerze. Želimo si, da bi status klinike obdržali. Vključevati se bodo morali mlajši zdravniki in se ukvarjati z znanstveno-raziskovalnim delom, pri katerem je pomemben dejavnik tudi oprema, ki jo je zaradi iztrošenosti potrebno zamenjati.«

Avtor fotografij je Rebeka Gerlič, UK.C Maribor

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 24. Jan 2020 at 11:05

170 ogledov

Res komično, lahko pa bi bilo tragično: totalno pijan bi zmrznil, če ga ne bi našli policisti
Mariborski policisti poročajo o komičnem primeru, ki pa bi se lahko končal tudi tragično. Danes, ob 1.24 je 51-letni moški, doma iz območja PP Rače, poklical nainterventno številko policije 113 in naznanil, da se je s svojim mopedompeljal proti domu. Vozil naj bi iz smeri Polskave proti Gaberniku. VGaberniku naj bi zavil v gozd tam pa naj bi se ujel v past, ki so jonastavili lovci. Sedaj je privezan k drevesu in ne more nikamor, jepovedal, ni pa znal povedati, kje se nahaja. Policisti so obvestilo, čeprav je bilo zelo nenavadno, vzeli nadvse resno.Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile za klicatelja tudi usodne, smo viskanje vključili še policiste-vodnike službenih psov policije. Ob 2.34 so prav policisti-vodniki službenih psov policije klicatelja našliv Ogljenšaku. Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped,zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno z vozišča, padel inlahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršiteljni bil nikamor privezan. Zakaj ni mogel nikamor pa je pokazal elektronskialkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola. K vsem naštetim kršitvam je potrebno dodati še to, da kršitelj nimaveljavnega vozniškega dovoljenja in da med vožnjo ni uporabljal varnostnečelade. Potem, ko so ga policisti »odvezali« so ga reševalci z reševalnim vozilomprepeljali v UKC Maribor. Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešiliiz »lovske pasti«, samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čemhujšim v tej mrzli noči. Policisti bodo zoper opisanega kršitelja podali obdolžilni predlog napristojno sodišče. Zanimivo bo izvedeti ali bo tam zgodbica enaka ali pa jobo predelal v basen. Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjajo policisti. Šedobro, da smo jo vzeli resno.

Fri, 24. Jan 2020 at 08:28

149 ogledov

Zavetišče za živali Maribor: Župan Arsenovič v letu dni ni našel čas, da bi ga obiskal, denar prosijo dobre ljudi
Zavetišče za zapuščene živali je prehoden dom za vse izgubljene, zavržene in mučene živali. Veliko psov in mačk se znajde v takem zavetišču. A le-to potrebuje tudi denarna sredstva, za katere bi morala poskrbeti občina. Zavetišče za živali v finančni krizi? Začetki zavetišča segajo v leto 1987, od leta 15.2.2012 pa je Zavetišče Maribor prevzelo podjetje Snaga d.o.o., ki nadaljuje z zgledno tradicijo ravnanja z zapuščenimi živalmi na območju Maribora in okolice. Poslanstvo zavetišča je zapuščenim živalim zagotoviti topel in ljubeč prehodni dom ter jim čim prej poiskati nove lastnike. Poslanstvo zavetišča je predvsem oskrba živali, delo v njem pa predvsem skrb za živali z veliko dobre volje in predvsem srcem. Občina vsako leto za delovanje zavetišča namenja manj denarja. In tu je glavni problem, saj Snaga, ki upravlja z zavetiščem išče donatorje za svoje delovanje. Sprejetih psov letno je okoli 300, število mačk pa je bistveno večje. Je pa zanimivo, da v zavetišču še ni bilo župana Arsenoviča, kjer bi se na lastne oči lahko prepričal, kako deluje zavetišče in kako je tu poskrbljeno za živali. Mogoče bi se prepričal, da tudi živali potrebujejo hrano, nego in zdravila. Kako lahko priskočite na pomoč? · Z donacijami na naš transakcijski račun številka SI56 04515 0000 175787, z namenom nakazila “donacija za zavetišče”. Vsa sredstva, ki se zberejo iz naslova donacij, se namenijo neposredno oskrbi in negi živali v zavetišču. · Z nakupom pasje in mačje hrane in njeno dostavo v zavetišče. Enako velja za pripomočke za nego (mačji pesek, stranišča, pasje ovratnice in povodci). · Z odejami, pregrinjali, kocami, s katerimi opremimo bokse in poskrbimo, da je živalim udobno. · Z obiskom zavetišča in preživljanjem prostega časa z našimi varovanci.

Thu, 23. Jan 2020 at 18:22

395 ogledov

Ilegalni prehodi meje - propustnost državne meje nikoli «boljša!«
Poročanje o ilegalnih prehodih meje je tako »vsakdanja« novica, obvestilo o dogajanjih,  ki  jih zaznamo v policijskih »raportih,« da se zaradi »nepomembnosti« rubrike, ki je tam nekje, zadnja ali predzadnje na seznamu kompletnega poročanja celo tam kjer so opisani kurji tatovi in roparji vrtnih ut, kjer se pomotoma pozabljene kakšne grabljice ali  šalotka. Nikakor ni treba podcenjevati državljane, občane in vse nas, ki poročamo o tem, na podlagi policijskih obvestil. Nič drugače ni bilo danes, ko je bilo to umeščeno med uto in tistim ki je odšel od doma in proti jutru prišel sam domov, samo malo panike je naredil. Obvestili  zajema naslednje stanje  na območju PU Celje za pretekli dan do jutra 23. januarja: "Nekaj pred 23. uro so policisti  v Podplatu ustavili voznika osebnega vozila nemških registrskih   oznak,  državljana  Belgije,  ki  je  vozil  sedem  ilegalnih prebežnikov, 4 državljane Vietnama in 3 državljane Afganistana. Voznika so pridržali, postopki z ilegalnimi prebežniki še potekajo." In karavana gre dalje postopki trajajo  o končnih izidih tega pa prav nič ne vemo.  Zvemo velikokrat zelo koristnih informacij, da ilegalni migranti, ki jim je uspelo prestopiti državno mejo na zelenem delu meje,  kar v vsakdanjem jeziku pomeni manj ali nič varovano morebiti z občasnimi kontrolami in se prebijejo v notranjost, ko so domačini po vaseh ali skorajda primestnih naseljih prestrašeni od nenapovedanih in »nepovabljenih in v tujem nerazumljivem jeziku» gostov na lastnem ali sosedovem dvorišče. Tako je bilo nekaj dni nazaj, ko so se sprehajali v okolici Novega mesta, v Regrči vasi, malo naprej so Regrške Košenice in je Šmihel, ki je že del Novega Mesta. PU Novo Mesto je namreč  poročala, da so prijeli 10 migrantov, in sicer 6 Maročanov in 4 Vietnamce, v petih krajih. Da se nekdo s tem ukvarja kot z pridobitno dejavnostjo kot prevoznik, informator, sprovajalec,  na nagovor, iz stiske ali iz »globokega« prepričanja, da počne nekaj plemenitega, tudi zvemo. Zvedeli smo, da je najbolj izpostavljena strankarsko obarvana  taksistka, ki se identificira z rdečo barvo in stranko SD, ne zvemo pa, kako je sankcionirana v nadaljevanju za svoje »plemenito« početje, ali nevede in premalo razpoložljivega časa za premislek ali pretehtavanja o »pametni« izbiri potnika.   Nismo pa utegnili zvedeti ali morda  nismo smeli, da je v naši neposredni nekdo  zaradi delovanja načrtnega taksiranja ilegalnih prebežnikov na našem območju, ki se je »ulovil« v prisluhe in posledično temu tudi kasneje zasačen v policijski zasedi in vsa ostala nadaljevalna dejanja. Taista oseba sedaj je v neki obliki nadzora  pogojne obsodbe, s pomočjo elektronskih zapestnic za katere skrbi probacijska služba,  ki je ustanovljena  leta 2016. In ob tem še zveš povsem naključno, kar  je še bolj  zaskrbljujoče posebej,  če ne veš kako je s tistimi, ki jih je uspel pripeljati do sem, ali jim je pomagal pri nastanitvi, ali so še tukaj ali je bil navadna prevozno posredniška »mala« riba, ki jih je predal naprej v obdelavo naslednjemu v sistemu. To zagotovo zbuja skrb med državljani, ob vseh možnih oblik groženj, ki so lahko pričakovane, napovedljive ali posamično nepredvidljive. Organi v sestavi in vsi tisti ki imate v svojem delu skrb za varnost državljanov kot  službo in imperativ ter visok moralno dejanje, pokažite to skrb in dolžnost do svojih državljanov. Zagotavljanje varnosti  lastnih državljanov je ustavna  kategorija, mar ne? V.K.T.

Thu, 23. Jan 2020 at 12:31

490 ogledov

Mariborski Javni holding v primežu Arsenovičevih obrazov in družinskega klana Pišek-Tancer
Na ponedeljkovi seji mariborskega mestnega parlamenta so se pri predlogu župana Saše Arsenoviča o imenovanju članov nadzornega sveta novoustanovljenega Javnega holdinga d.o.o., ki bo pod svojo streho združil javna podetja v mestni lasti, Snago, Nigrad, Marprom, Energetiko, Mariborski vodovod in Pogrebno podjetje Maribor, z odločnim in glasnim nasprotovanjem oglasili svetniki opozicijske Liste Franca Kanglerja/NLS. "Protestirali smo že proti temu, na kak način Arsenovič ustanavlja holding, vidi se, da mu je bil vzor ljubljanski župan Jankovič, v ponedeljek pa tudi nad imeni, ki jih je župan predlagal za člane nadzornega sveta," nam je dejal Milan Mikl, vodja svetniške skupine Liste Franca Kanglerja/NLS. "Gre za županu zveste in lojalne obraze, ki so šli tudi skozi kadrovsko sito in rešeto SMC. Preberite še: http://vfokusu.com/post/500072/ekskluzivno-brez-korupcije-mihaelu-strmljanu-ne-bi-uspel-lastniski-prevzem-varnosti-maribor Pa si oglejmo, kdo so novi člani nadzornega sveta Javnega holdinga Maribor: Mateja Cekič je šefica financ, od odhodu direktorja mariborske občinske uprave Borisa Železnika pa je začasno prevzela tudi ta resor. Saša Drobnak, stečajni upravitelj, predsednik sveta MČ Center, verjetno pa tudi Arsenovečev človek. V to kategorijo bi lahko po mili volji umestili tudi Mateja Bastiča, samostojnega podjetnika s poslovno in računalniško svetovanje. Najbolj je seveda zanimiv Igor Banič, Prekmurec, sicer direktor soboškega podjetja Blisk-Montaža d.d., ki je pred meseci postal prvi nadzornik Nigrada. Kdo je torej Igor Banič, ki ga najdemo tudi v zgodbi o lastniškem prevzemu Varnosti Maribor s strani ljubljanskega  MS Holdinga oziroma Mihaela Strmljana, enega bogatejših slovenskih tajkunov, ki je  dotedanjim storitvam čiščenja, upravljanja in vzdrževanja nepremičnin dodal še področje zasebnega varovanja. Varnost se je preimenovala v Aktiva varovanje. Ves posel je bil kar precej skrivnosten, ključni deležniki, menedžment in večinski lastniki mariborske Varnosti, na čelu z večinskim lastnikom, družinskim klanom Pišek-Tancer ter Mihael Strmljan so se takrat zavili v molk.            So pa zato bile bolj zgovorne anonimke o tej raboti, ki smo jih prejeli. Tako naj bi prodajalci, pa tudi kupec imeli več kot dovolj razlogov za molk pred javnostjo, saj naj bi bilo vse skupaj prej podobno kravji kupčiji pod mizo, v kateri so kratko potegnili manjšinski delničarji Varnosti Maribor, teh je bilo 13, "ki so bili ob tem ogoljufani in prevarani, saj je cena za delnico bila bistveno večja....razliko pa naj bi pobasal klan Pišek - Tancer, za lep evrski znesek iz naslova davka na dodano vrednost pa je bila prikrajšana tudi država," je zapisano v anonimki. Šlo naj bi za kar poldrugi milijon evrov.   Naš anonimni vir zatrjuje, da je denar preko davčnih oaz končal kot kupnina za garažno hišo v mariborskem trgovsko poslovnem centru City in podjetja Blisk Montaža d.d. v Murski Soboti. Preberite še: http://vfokusu.com/post/497997/temne-plati-strmljanovega-imperija-aktiva-od- Za nakup soboške Blisk montaže pa je Piškov zet Boštjan Tancer denar in moči združil še z Igorjem Baničem, nekdanjim direktorjem Polaničevega gradbenega giganta Pomgrad in Štefanom Kuharjem. Tudi pri Blisk Montaži naj bi za kupnino uporabili pod "mizo opran denar" od prodaje Varnosti Maribor. Ob tem je seveda zgolj naključje, da je Igor Banič "čez noč" postal predsednik nadzornega odbora mariborskega Nigrada in da je Blisk Montaža do lanskega poletja za MO Maribor opravila posle za skoraj 600 tisoč evrov. Poslovodstvo Blisk-Montaža d.d.: Direktor Igor Banič, prokuristka Pišek Tancer Simona, njen soprog Boštjan Tancer predsednika NS, član pa Marjan Pišek. Boštjan Tancer je tudi direktor družbe GMG naložbe, ki je kupilo garažno hišo City. Med petimi solastniki družbe GMG naložbe najdemo: tudi firmo SORS Marka Arsenoviča, brata mariborskega župana Saše Arsenoviča, VARLAS v lasti Hilde Pišek, verjetno soproge Marjana Piška, TDR nepremičnine, ki jo obvladuje Piškova odvetniška družba Živko in Purg, HOT-TEN Aleksandre Koželj Draš in Mitje Koželja ter družba Avemontis, ki ima sedež na Cipru. Skratka, sploh ne preseneča izbor članov nadzornega sveta pred meseci ustanovljenega Javnega holdinga Maribor. Preprosto zato, ker bo njihova osnovna naloga imenovanje direktorja, ki bo prav gotovo obraz po volji župana Saše Arsenoviča in stranke SMC, saj se v mestni hiši ne zgodi praktično nič brez prižgane zelene luči, še bolj pa po diktatu SMC ali njenega predsednika ministra Zdravka Počivavška. 

Thu, 23. Jan 2020 at 09:07

369 ogledov

NEVERJETNO! Vzgojiteljica v vrtcu Ruše na stol privezuje otroke in se dere na njih!
Ravnatelj Osnovne šole Janko Glazer iz Ruš Ladislav Pepelnik, kamor sodi tudi Vrtec Ruše, je potrdil, da je vzgojiteljica res povzdignila glas nad otroka. Za privezovanje pa je zapisal: “Preventivno pripenjanje otrok pa je zgolj iz varnostnih razlogov, saj je s tem poskrbljeno, da otroci ne padejo s stola.” Neverjetno! Kot da ravnatelj nima svojih otrok! Kot je eden od staršev v anonimki napisal: “Iz prve igralnice se je slišalo zverinsko kričanje vzgojiteljice (op. p. ime hranimo v uredništvu)  in neutolažljiv jok otroka. Po prvem šoku sva stopila naprej in si ogledala situacijo. Vsi otročki so sedeli za mizami ob polnih krožnikih. Gre za otročke stare eno leto, ki so komaj začeli obiskovati jaslice. Eden izmed otrok je neznansko jokal, iz nosu mu je tekel smrkelj v usta, očitno je že nekaj časa jokal, saj je bil čisto rdeč v obraz, (vzgojiteljica) pa je kričala na njega. Njene besede si bova zapomnila za vedno in nama še zdaj zvenijo v glavi. Na otročka je kričala: “ZAKAJ SE DEREEEEEEEEŠ! TVOJE DRETJE MOTI DELOVNI PROCES.TAKOJ PRENEHAJ!!!!!!!” Otroček je bil na stol PRIVEZAN z nekim rjavozelenim trakom kot pes. Menda jih (vzgojiteljica) že vsa leta PRIVEZUJE na stolčke. Seveda z dovoljenjem vodstva. Ob vsem tem kričanju je otrok jokal še bolj saj vsak normalen človek ve, da kričanje ni metoda s katero umiriš otroka. Mislila sva, da bo pomočnica skušala utišati vzgojiteljico in umirit situacijo vendar tudi njej očitno tak način dela ustreza.” Ravnatelj je sicer zaradi vsega navedenega vzgojiteljici, v skladu s 172. členom ZDR, izrekel strogi pisni opomin in odredil dodatno spremljavo njenega dela. A s tako vzgojo vrtec ne more delovati. Vir: Lokalec.si

Wed, 22. Jan 2020 at 18:42

1012 ogledov

Sreda v sredo z dr. Alešem Mavrom: "Javnost je bila Karla Erjavca, dolgoletnega političnega kameleona, preprosto naveličana!"
Gost današnje oddaje Sreda v sredo je politični analitik dr. Aleš Maver, Iztočnica za zanimiv, vsebinsko poln in pester pogovor, je bil seveda volilni fiasko večnega predsednika DESUS Karla Erjavca, ki se mu je strankarsko volilno telo odpovedalo, sam pa naj bi se, tako je vsaj izjavil, odpovedal tudi fotelju ministra za obrambo in se umaknil v politično osamo. Preigrala sva tudi različne kombinacije, ki se na osnovi političnih špekulacij pojavljajo pri obstoju vlade Marjana Šarca po odhodu Erjavca. Odstopil sicer še ni in vprašanje, kdaj bo to storil! VIDEO:
Teme
UKC Maribor Oddelek za otorinolaringologijo cervikalno in maksilofacialno kirurgijo postal Klinika

Zadnji komentarji

Viktor Hajsinger :

23.01.2020 15:01

Pa kaj?

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

UKC Maribor: Oddelek za otorinolaringologijo, cervikalno in maksilofacialno kirurgijo postal Klinika