SI
»Andromedine meglice ali kako se je Marjan Šarec odlepil od realnega sveta«!
Hudo resna situacija je nastala v tej naši deželici pod Alpami. »Frka«, v slengu naše mularije. O čem?
V Fokusu
Novice

Petek, 12. april 2019 ob 22:59

Odpri galerijo

Obveščevalna blamaža brez primere

O resnih stvareh ki jih ima ta naša »kokoška« do katere ima prav takšen odnos, sedanji (tako kot prejšnji, sicer bolj v rokavicah) premier Marjan Šarec. Tej prej omenjeni domači »živali« nagaja ena druga bolj »žleht«, s slabim karakterjem žival ali ptič, kakor vam je ljubše, ki se ji reče Sova. Pa ne ona na drevesih ki se oglaša od časa do časa. Ta in takšna Sova, ki skrbi za varnostno obveščevalno delo oziroma za preprečitev tujim prav tako in z takšnim namenom agencijam ali službam, da počnejo to za svoje države na našem ozemlju in zoper vitalne interese naše države. Do tukaj vse v redu.

Ja, kaj pa potem ni v redu?

Ne dolgo tega se je zgodil vihar v tako imenovanih obveščevalnih vodah in sferah, ko je  se zvedelo  o konkretnih osebah, ki so  opravljale prisluhe po naročilu hrvaške SOA(Sigurnostno obvaještajne agencije) v času priprave in trajanja  procesa mednarodne arbitraže v zvezi določanja meje med državama. Takrat sta za slovensko stran delala arbiter Jernej Sekolec in agentka Simona Drenik. Ta »strokovnjaka« sta si privoščila »diplomatski« čvek kar po navadni liniji, tako rekoč kot da se menita katero solato bosta imela pri kosilu. To da vse normalne države takšne podatke  zajamejo kot bistro vodo studenčnico na dlani, je jasno vsakomur, kar bi moglo biti jasno tudi tema dvema šlampastima »strokovnjakoma«. Nezaslišano in bedno če že ne neumno početje. Nekdo  ki je v »dobrih« odnosih z našo državo je dal  našim obveščevalcem do vedenja,  da je sedaj  čas da se to sproži v medije ter da se ostale slabosti Vlade Marjana Šarca prikrijejo oziroma postanejo nevidne vsaj v času pred evropskimi volitvami. Seveda je to spolzek teren z »pripravljeno« milnico.  In seveda za to pride prav provladni PR servis v obliki POP TV-ja. Glede objave in posledic tega se je  zaznala bojazen, da ni prav da se na takšen način pomaga slovenski vladi in njenemu PV, pa se je močno angažiral hrvaški medijski pomembnež, lobist in še česa,  njihov Ivan Tolj, po osnovnem poklici duhovnik, v resničnem in vsakdanjem življenju pa  mnogo več.  Marjan Šarec, igralec po poklicu pa v skladu s svojimi  igralskimi in siceršnjimi kompetencami, je  naredil »vihar« v kozarcu vode ter sklical  nujno sejo  Sveta za nacionalno varnost(SNAV). Ugotovili so da je vse ugotovljeno, da to na Hrvaškem delajo »amaterji« glede na njuna vzdevka ali poklica kot sta »fratr« ali mehanik ter da to ni v redu  da se to počne med državami, ki se imajo za prijateljske ter da se to ne sme dogajati ker to ni v duhu dobrososedskih odnosov. Hrvaška javnost v jok, pardon v krohot.  To da je napadena svoboda govora in pravica do obveščanja državljanov. Tresla se je gora zgodil se je  osmešeni Šarec.

Lista LMŠ  kandidatov za EU parlament ali »od Triglava do Vardara in še dlje«

Žalostno vendar resnično. Kako daleč  in nizko je padlo vse skupaj.  Politika postaja poligon za zdravljenje neizživetih, narobe ocenjenih ambicij preveč ambicioznih oseb, ki pa ne morejo, ne zmorejo pa tudi nimajo s čim podkrepiti tako visoko zastavljene ambicije v politiki, domači ali bog ne  daj, evropski o kateri sanjajo skoraj vsi politični »fičfiriči«. Smo kaj pa sploh naredijo v danem trenutku. Najdejo svoj kadrovski bazen ali »human resources« v že tako neskončno bogatem  biserčku pod Kamniškimi Alpami, Kamniku z neposredno okolico. Tudi če je malo razširjen proti Kranju, gorenjski prestolnici nič hudega. Bogastvo in raznovrstnost potenciala je primaren. Morajo imeti izkušnje z podjetniškimi »hobotnicami« in z njimi povezanimi malverzacijami, obvladati svet medijev, spoznati se na korporativno varovanje Šmarce, Šutne, Kamnika ter to primerno dokumentirati ali po potrebi zamegljevati.  Vsekakor pohvale vredno za kadrovskega  »selektorja« ali selektorja tudi zato je to tako velik zalogaj in zaradi  napihnjenega »ega« kakšnega od teh ki to počnejo.  To kar mora predsednik LMŠ, med  drugim tudi Predsednik Vlade RS in nostalgik po duši, poskrbeti je za uravnovešenost liste. To je lepo jasno, zemljepisno zaokroženo. Celo izven meja dosega te tako opazne nostalgije. Se je malo uštel pri eni kandidatki, posebej tiste ki presega s svojimi družinskimi povezavami bistveno dlje, tako rekoč do Bagdada. Zamenjati jo je moral  zaradi preveč odprtih »projektov«( beri dolgov, blokiranih TRR) ki jo potrebujejo, za  povsem povprečno »dečvo« iz Logatca.  Pa še svoje domače dvorišče in plot je preskočil, ki ga sicer  obvlada kot glavni petelin na vasi. Da bi to lepo prikrili so naročili  pri hišni prirejevalki anket javnega mnenja Ninamedia, preizkus pomembnosti, ki je pokazal na izredno ugoden rezultat in naklonjenost javnega mnenja. Pred koncem marca. Tudi nekaj šampanjcev so odprli. Kot se je z aprilom izkazalo,   morebitne večje zaloge mehurčkastega vina bodo  morale počakati  ali se celo načakati do primernega trenutka. Trenutno mnenje bolj kaže na potrebo po pijači, ki jo v krajih  okrog Celja  imenujejo tolkec. V kolikor bodo nastopile okoliščine, za kar obstoja velika verjetnost da se tolčejo po glavi, bodo  to lažje prenesli oziroma da imajo za to primerno otopela  čutila.

Kaj na to poreče vodja  lutkovnega gledališča iz Murgel? Imajo v rezervi še kakšno marioneto, ali bo počakal da se jim vse niti  pomešajo? Njegovi scenaristi po moji presoji to poletje bodo imeli veliko dela.

Novi val selitev  »narodov«  pred vrati  in Šarčeva lažna humanitarnost  ali nezmožnost  rešitve

Pomlad je tukaj. Mi tudi. Pa bo tako tudi ostalo. Velikonočni prazniki so pred nami.  Smo pripravljeni na našo politično pomlad, kulturno, pomlad, na cvetočo, ustvarjalno, delovno pomlad. Pa bomo to lahko nemoteno delali, doživljali, bogatili sebe in svoje bližnje?

Mnogo tega je kar nas ne pušča preveč ravnodušne glede na napovedi. Napovedi ki ne potrebujejo veliko omenjenega obveščevalnega dela tudi zato ker komunikacijska sredstva državljanov šže lahko dopuščajo spremljanje dogajanj. Dogaja se , in to zelo blizu. Po zimi smo tisti ki smo to spremljali statistiko in premike, na slabše, kar se številk tiče. Gre se za fizično ogrožanje zunanjih meja države, ki je so časno tudi Schengenska meja. Ta meja ni neka tutula, čast, je velika odgovornost in malo pomoči iz glavnega administrativnega centra Evrope, iz Bruxellesa. In kaj se zgodi? Bore malo. Že lep čas potekajo pogovori, akcije za ustanavljanje vojske za varovanje te zunanje meje. Celo 10.000 naj bi jih bilo. Pa ni še nobenega. Glede na hitrost bo prej mimo poletje. Nevarnost pritiska na zunanje meje je tukaj. Južna meja od zbirališč in taborišč beguncev, bolj ekonomskih migrantov je oddaljena 70 kilometrov. 70.000 je pripravljeno na naskok na meje, najprej Hrvaške potem pa naše in Schengenske. V bolj oddaljenih deželah kot so Makedonija, Grčija jih je še mnogo več. Na migracije in premih ždijo več milijonske mase ljudi, ki želijo videti svojo svetlo prihodnost na tuj račun.

Kje so tukaj slovenski organi v sestavi kot sta vojska in policija? Kaj bi človek, normalen, spodoben, rekel o tem? Naši vojaki lede opremljenost  so na videz slabše opremljeni kot kakšna paravojska ali milica na bližnjem ali srednjem vzhodu, kraje in države od koder  pravzaprav prihajajo ti iskalci »raja« na zemlji. Premalo število, preslaba oprema  preslaba celo za »lenarjenje« v vojašnicah. S to in takšno opremo samo še na  telovadbo lahko gredo, seveda če ni vključen tek na 5 kilometrov izven mesta.  Z policijo je še slabše. Njihovo delo že sedaj v  mirnih pogojih, glede na pogostost ekscesov povezanimi z prehodi meje, meji na skorajšnji  kolaps. Pa ne da ne hoteli. Potrebam po kadrih in popolnitvi  ni primernega odziva, skoraj nikakršnega. Nalog ki jih imajo jim odvzamejo kompetence, jih spremenijo v uradne sprovajalce do prve policijske postaje, centra, jih evidentirajo, vprašajo po »zdravju«

Na pobude in organiziranje protestov civilnih iniciativ  jim s strani policijskih uslužbencev odgovarjajo da : "Dosledno varovanje  kot tako je težko dosegljivo saj za to ni ne tehničnih ne kadrovskih resursov, žal. S prihodom lepšega vremena in povečanjem števila ilegalnih prehodov, ki se mu ne moremo izogniti pa obstaja možnost izgorelosti policistov posebej na najbolj obremenjenih območjih okrog Črnomlja in Ilirske Bistrice.

Temu so  bili nevarno blizu že lani v poletnih mesecih, kot tudi poslabšanju varnosti lokalnih prebivalcev na račun manjše prisotnosti policistov v notranjosti, ker so vse sile usmerjene v varovanje državne meje", pravijo iz vrst operativcev,ki se soočajo s tem sleherni dan.

Predsednik Vlade, Ministrstvo za obrambo, Ministrstvo za notranje zadeve s svojimi najbolj izpostavljenimi osebami se obnašajo kot da so kloni organom v Bruxellesu. Počasni kot tetke, neodločni in nedoločljivi v izreku  povedanega, brez oprijema, brez operativnega izvlečka za kasnejšo rabo. Tam vedrijo osebe znani kot politični multipraktiki. Predsednik Vlade  Republike Slovenije na srečanju skupine 16+1( od včeraj 17+1, zaradi pridružitve Grčije) v hrvaškem Dubrovniku pove, da smo dobri sosedje samo se še  moramo o nečem še zmeniti,  kar v prevodu iz političnega besednjaka pomeni da gostitelj srečanja, hrvaški premier Andrej Plenković se ne bo pogovarjal o odnosih med državama ker se mu zdi nepotrebno in nepomembno ta čas.  Dr. Miro Cerar, zunanji minister Slovenije, češ odločno se zavzemam za ureditev vseh odprtih vprašanj z vsemi sosedami pa sem nemočen ker nam to ne dovolijo iz Bruxellesa.

Državni in zunanjepolitični »larpurlartizem » se nadaljuje, realne  zunanje grožnje  v obliki pritiska na meje je zelo realen da bolj realen more biti.
Korenite spremembe so nujno potrebne zato ker brez koreninski politiki ne bodo spremenili nič ne zdaj ne kasneje.

Notranje politične potrebe rešiti čim prej, da se ne bo prej sesulo navznoter v marsikaterem sektorju delovanja in odločanja za življenje državljank in državljanov. Ni veliko časa.

Ukreniti in ukrepati čim prej, da ne bo prepozno.  Zelo kmalu, če že ne jutri!

Vane K. Tegov

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 28. Jan 2020 at 23:14

107 ogledov

VIDEO: Franc Kangler - Zdaj gre zares, rešimo Slovenijo!
"V danem trenutku je odstopil predsednik vlade. Kršile so se človekove pravice. In prišel je čas, da rešimo Slovenijo," je v zadnjem video posnetku, ki ga je naložil na svoj facebook profil povedal Franc Kangler. Slovencem je postavil provokativno vprašanje, kaj pričakujejo od nove vlade, opredelil pa se je tudi do predčasnih volitev. Poglejte, kaj je povedal.

Tue, 28. Jan 2020 at 19:22

205 ogledov

Neverjetno kaj delajo migranti v Španiji! Zgodba vas bo šokirala!
Neverjetno, kaj delajo migranti v naši bližini. Namesto, da bi bili hvaležni, ker jim Evropa nudi zatočišče in hrano se spravljajo na nemočne ljudi. Španija ima zaradi migrantov velik problem. Nič hudega sluteče ženske pa so podvržene nasilju. Danka Nicole Zanlith je v španskem mestu Marbella čakala na taksi in niti v najhujših sanjah si ni mislila, da jo bodo medtem napadli mimoidoči muslimanski migranti iz Severne Afrike. Očitno pa jim ni bilo dovolj, da so jo samo fizično napadli, ampak so se nato še norčevali iz nje. Neverjetno kaj so ji naredili in lahko si mislite, kako je trpela, ko so ji migranti skoraj da zmaličili obraz.  Kljub temu, da mediji pogosto prikrivajo poreklo napadalcev, ko gre za migrante, so v tem primeru saj navedli, da so bili napadalci maroški migranti, poroča Dailyarchives. To pa je tudi vse, kar so mediji sporočili. Očitno so te teme tudi drugod po Evropi tabu.

Tue, 28. Jan 2020 at 19:08

230 ogledov

Po odstopu Marjana Šarca, politični kanibalizem se nadaljuje!
Šteli so se dnevi ko bi lahko dočakali,  da bo začelo meso (beri odstop) in političnega mrtveca v obliki Vlade začelo odpadati in se neživljenjsko truplo sesulo in odpadlo od močno ohlajenega političnega trupla. Življenja samo na videz, mu je dajal ravnokar odstopljeni Premier, ki vlogo v lastno zastavljenem igrokazu-performansu  ni uspel odigrati do konca, kaj konca, do polovice ne, ob vedenju, da po  pričakovanjih stricev-inštalaterjev in tet-suflerk (prišepetovalk), da ga mora igrati kolikor se le da. Pa se ni dalo več. Tudi s posebnimi prijemi, ki jih je bila vešča njegova svetovalna okolica. In še enkrat tolikšna množična ekipa svetovalcev ne bi pomagala. Iz  političnega mrtveca živega in živečega bitja delati, kvečjemu zombija. In kako smo doživeli »ta veseli ponedeljek« ali Šarec je odstopil? »Lepši« začetek ponedeljka si nismo mogli zaželeti. Odgovoren in realni finančni minister Andrej Bertoncelj, že za fruštek, je naredil kar je moral. Odstopil je, ker ni želel, kot odgovoren prisluhniti tistim, ki se na finance in na gospodarjenje ne spoznajo. Izognil se je  pravljičnim in nerealnim obljubam posameznih ministrstev ali delov njih, da izpogajajo-izsilijo  bianco račun za fiks-ideje. Realno, modro, pričakovano. Šarčevo pa, nezrelo, prepozno, pobalinsko, z očitnim namenom, da škoduje in očrni svoje od trenutka odstopa koalicijske partnerje  trdne in »razvojno« bolj razkrojno naravnane koalicije. Brez da jih seznani, je v soju žarometov podal odstop najprej v mikrofone potem pa tudi s kasnejšo argumentacijo. Ploskal mu ni  nihče. Jezni in begajoči pogledi  ljudi iz koalicije ali blizu nje v slogu »ali smo si to zaslužili«, odkimajoči z glavo, da to pa res nismo pričakovali.  In se je začelo s slovenskim najljubšim nacionalnim športom, osiranjem, obiranjem, pljuvanjem. Število tekmovalcev neomejeno, disciplin tudi več. Začelo se je z negodovanjem »prvoligašev,« začudenjem zavrnjenih, neobveščenih,  iz »kornerja« in  stranske linije koalicijskih partnerjev, da je prišlo do odstopa. Sredi plesa, opotekajoče, samo se ne ve ali od slave ali nesposobnosti polne glave. Kako so imeli polno projektov, zastavljenih ciljev, pa se je kar z eno potezo končalo. Pa tako veliko je »obetal«! Ocena uspešnosti pa je bila!? Prvi je okarakteriziral delo koalicije sam. Da s trinajstimi poslanci in z tako številčno in raznovrstno  koalicijo se ni dalo več narediti. Dobro jutro! To bi mogel vedeti že julija 2018. Edina iz kontinuitete, v katerem koli oziru, SD je presenečena  in skoraj ogorčena  nad načinom podajanja odstopa, ki »trdno« zastopa svoje volilno telo, pa si je na nek način prišla na jasno, da tam kjer sama nima pomembnejše vloge kot jo je imela pri Šarcu, se veseli nove priložnosti za dokazovanje pri svoji volivcih  in si želi  predčasne volitve. Dobro jutro, drugič. So vedeli s kom to počnejo in kdo jih je spodbudil h koaliranju z njim. Interes in preživetje na političnem parketu, pa zeloo, zeloo malo  volivci in njihove potrebe ali pričakovanja.  Ostali so  še bolj razočarani. »Mojškra« je celo tako zaprepadena in prestrašena za svoj odstop in verjeten umik v pozabo, glede na skoraj  politično pretečen rok uporabe, da ga je tako rekoč razglasila za neodgovornega  in nepopustljivega  ter kreatorja slabega vzdušja v Vladi in posledično temu tudi neuspešnosti.  Malo več pragmatičnega glasu je iz sebe spravil predsednik SMC, ki ima rad konje in ki ni kaj dosti dajal na tole kljuse v vlogi PV  Republike Slovenije ter da ni nujno, da bodo takoj predčasne volitve, v kolikor se bo dalo  dogovoriti tudi kaj projektnega kot vmesna faza delovanja tega parlametarnega  sklica. Ne gre spregledati model  vladanja, ki ga  je prinesel ta politični provincialni »pezde«, kolerik, po domače živčen kričač, iz Kamnika, točneje iz Šmarce obdan z suito ključavničarjev, hišnikov, bratov nekdanjih arestantov, bodygardov in ostalih iz nabora »uspešnih« poklicev,  ki jih je obvladoval. In se vselil v vladne palače. V teh sedemnajstih mesecev mu je uspelo: odsloviti kolega poslanca zaradi sendviča, zgradil je zid okoli hiše, uredil službo znanki kar na SOVI, dovoljeval je, s pomočjo ministra  prost pretok ilegalnih migrantov in policijo spremenil v taxy službo ter zahteval humano ravnanje z njimi, ščitil koruptivne  ministre, zavrnil je nastop v EU parlamentu in pred 500 milijonskim TV avditorijem, češ, jaz to ne rabim, Slovenija tudi ne, in, da ne pozabimo  prizadevanje delovanje v smeri Jugovzhod, kjer so impozantni zaključki na področju posmeha s strani Hrvaške ter prilizovanje Srbiji z skupnimi vladnimi  sejami  ter predlogom za uvajanje srbščine v slovenske šole. Verjetno sem kaj spustil, pa naj mi ne zameri. Zamerim pa njegovim volivcem, tudi v mojem Celju, ki so ga dočakali kot kašnega odrešitelja, on pa je ob odsotnosti kakšnih pomembnejših »fac« naročil, oziroma za vsak primer imel svojo kamero in svojega snemalca in pripravljen mikrofon. Teh »for« se ne poslužujejo  niti v Burkini Faso. Beda ga gleda. Kaj pripadniki drugega ešalona? Ostali pa se pripravljajo na  vmesno fazo, ki se ji reče politični kanibalizem. Kdo bo koga še noter potisnil ven spravil in tako naprej. V stanju niti na nebu niti na zemlji, se bo odvijale borbe, boji, posamezni,  ali ekipirani za plenjenje v obliki služb, delovnih mest in položajev k so vezane na katerokoli sistematizacijo in ni strogo vezana na prihod ali odhod ministra ali državnega sekretarja. Hiperprodukcija le teh samo povečuje predimenzioniranost državnega in ostalega aparata  in od uspešnosti »lova« na položaje se kupuje zvestoba posamezni politični stranki za v prihodnje. V naslednjih tednih  bodo vožnje  v smeri Ljubljane še bolj intenzivne in obiski bodo trajali dlje, odvisno od uspešnosti pogajanj in prepričljivosti vseh dovoljenih ali pa tudi ne, oblik lobiranja in prepričevanja. Pa tudi kakšne temne kotičke, separeje po znanih prestižnih lokacijah je treba pogledati in pokukati, zna se zgoditi, videti in doživeti marsikaj. Pa tudi ljubezni z stiske ali prav zaradi nje. Pa ne bodo vse posledice tega vmesnega stanja prijetne. Bojo tudi slabe zgodbe,  solz, rotenja, preklinjanja, groženj,  razpada zakonov, vse kar lahko prinese ta prekleta provincialnost, politično in siceršnja mentalna nedodelanost vseh ki se na kakršen koli način dotaknejo  slovenskega javnega življenja in politike.  Politične nesnage je dovolj na naši politični in javni sceni, nekaj kot balast prejšnjih časov, nekaj politične nesnage je na novo  pridelane. Katarza je potrebna. Kako nas vidi bližnja in širša  politična okolica? Del te okolice jemlje to kot marginalno novico. Del, ki je politično soroden z koalicijo ki je pravkar pogrnila na izpitu politične zrelosti pri nas,  pa da so že vedli da se dela na destabilizaciji dela »uspešne« vlade Marjana Šarca. Enim celo to odgovarja. Na primer Hrvaški portal dnevnik.hr navaja da posebej kot verjetno možnost prerazporejanja in nastanke  druge vlade    z obstoječim parlamentarnim sklicem  Do faktografskih obvestil od odstopu in morebitnih novih scenarijev iz prijateljskih  »bratskih« balkanskih  vlad in njih voditeljev, seveda v kolikor tudi sami niso v isti »kaši » kot njihovi slovenski kolegi. Najbolj indikativna je objava agencije Reuters,  ko ob obvestilu o odstopu Šarca  seveda »prilepi« sliko Andreja Plenkovića, hrvaškega PV. Toliko o prodornosti, pomembnosti in prepoznavnosti sedaj že  premierja v odstopu iz Republike  Slovenije. Bolj očitno marginalizirani kar se učinkovitosti, prepoznavnosti in veljave Slovenije na zunanjepolitičnem parketu ni bili nikoli slabše. Primeren čas za zasuk na bolje je lahko prav zdaj. Le skupaj se morajo, pravi, pravšnji, odločni, sestaviti in sešteti in vajeti vzeti. Kaj menite, bo šlo!? Vane K. Tegov    

Tue, 28. Jan 2020 at 15:47

165 ogledov

Na Bavarskem panika zaradi koronavirusa. V službo prišel okuženi delavec
Prvi potrjeni bolnik z novim koronavirusom v Nemčiji se je okužil od ženske, ki je prejšnji teden pripotovala iz Kitajske, so danes potrdile zdravstvene oblasti na Bavarskem. Gre za prvi prenos virusa na evropskih tleh. Tudi iz Japonske poročajo o prvi okužbi z virusom pri človeku, ki pred tem ni bil na Kitajskem, poročajo tuje tiskovne agencije. 33-letni Nemec, pri katerem so v ponedeljek zvečer potrdili okužbo z novim virusom, se je okužil od kitajske kolegice med usposabljanjem v enem od podjetij na jugu Nemčije. Kljub okužbi je prišel na delovno mesto. Kitajka, ki je v Nemčijo pripotovala iz Šanghaja, je v četrtek, na letu proti domu prvič opazila simptome, podobne gripi. A ni bila gripa. Bil je koronavirus. Zdravstvene oblasti na Bavarskem zdaj testirajo 40 njegovih sodelavcev in družinskih članov, ki so bili v stiku z njim. “Število okuženih bi se lahko še povečalo,” je dejal vodja delovne skupine za nalezljive bolezni v uradu za zdravje in varnost hrane Martin Roth. Posebno pozornost namenjajo tudi vrtcu, v katerem ima okuženi Nemec otroke.

Tue, 28. Jan 2020 at 15:27

236 ogledov

Za reveže, ki prosijo za hrano, denarja ni, Arsenovič bi pa mesto obnavljal za svoje lokale
Da so mariborske ulice in ceste potrebne obnove ni treba posebej poudarjati. Marsikje so zadeve res alarmantne. A župan ima za sebe očitno drugačne načrte. Povsem nepotrebna naj bi bila obnova Glavnega trga, kjer naj bi zrasel baje celo vodnjak in Koroške ceste, ki vodi v najbolj znano županovo gostilno. Ampak, denar je bilo treba porabiti! Župan ima  še velike načrte s porabu sredstev mestnega proračuna, še posebej tam, kjer bodo lahko še več zaslužili njegovi lokali. Samo za (njegov) Sodni stolp naj bi odštel 1.2 milijona evrov proračunskega denarja, da o Koroški cesti, ki bo stala skoraj 5 milijonov ne govorimo. Tudi Arsenovičave galerija Gosposka se bo obogatila z občinskimi cekini. Končuje se tudi sanacija Žičkega dvora, ki bo namenjen koncertom in gostinski dejavnosti, pa tudi na (županov) Stari radio, ki bo spremenjen v hotel s 37 sobami ne smemo pozabiti. Bodo pa obiskovalci uporabljali tudi (Arsenovičevo) parkirno hišo. Očitno gre pri obnovi vse hitreje, če se uporablja občinski denar, kajne gospod župan? Arsenovič z mestom ravna kot s pastorkom; človek očitno sploh ni politik, ampak gostilničar!

Mon, 27. Jan 2020 at 21:16

233 ogledov

VIDEO: Danes mineva 75 let od osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz: "Nikoli več!"
Danes obeležujemo 75. obletnico osvoboditve zloglasnega taborišča Aushwitz, v katerem naj bi umrlo kar 1,1 milijona ljudi. Med njimi je bilo tudi 2.300 ljudi iz Slovenije, od tega se jih 1.600 ni nikoli vrnilo domov. V nekdanjem nacističnem taborišču Auschwitz - Birkenau je ob 75. obletnici osvoboditve oziroma ob dnevu spomina na žrtve holokavsta potekala slovesnost, ki se je je med drugim udeležilo 200 preživelih in voditelji iz več kot 51 držav, med njimi tudi slovenski predsednik Borut Pahor in nekdanje interniranke. Leta 2005 je Generalna skupščina OZN datum osvoboditve nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz, 27. januar 1945, razglasila za mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta. Slovenija je ta dan prvič uradno obeležila leta 2008. Tudi v Sloveniji se je zvrstilo nekaj spominskih slovesnosti ob dnevu spomina na žrte holovkavsta. Tako so v Dolgi vasi pri Lendavi na židovskem pokopališču predstavniki lendavske občine in raznih ustanov počastili spomin na lendavske Jude in vse žrtve holokavsta ter pri spomeniku položili vence in kamenčke. Župan občine Lendava Janez Magyar je v svojem nagovoru poudaril, da je bil osnovni cilj holovkasta iztrebljanje evropskih židov. "Zato nam mora ta največji zločin civilizacije ostati kot spomin in opomin, kajti tisti, ki kreirajo naša življenja, vse prevečkrat pozabljajo na zgodovinske izkušnje! Le s človeško in politično modrostjo lahko ustavimo tiste demone, ki se lahko kj hitro sprevržejo v človeške tragedije neslutenih razsežnosti. Erika Fürst: Naj se nikoli ne pozabi in ponovi najtemnejši madež zgodovine človeštva! Erika Fürst, soboška Judinja, ki je preživela pekel nacističnega taborišča Auschwitz, se je v svoji izpovedi v pogovorni oddaji Sreda v sredo, ki bo na sporedu to sredo, dotaknila enega najtemnejših obdobij človeške zgodovine. Eriko in njeno družino, očeta, mamo in starejšo sestro so madžarski orožniki zajeli 26. aprila 1944. »Bilo je zelo hudo. Odpeljali so nas v sinagogo, iz sinagoge v Čakovec, iz Čakovca v Nagykizso, kjer smo bili tri tedne brez hrane. Takrat sem nazadnje videla svojega očeta. Za to mi je zelo hudo,« je v pogovoru spomine obudila Erika Fürst. VIDEO
Teme
komentar Vane K Tegov marjan šarec

Zadnji komentarji

Viktor Hajsinger :

23.01.2020 15:01

Pa kaj?

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

»Andromedine meglice ali kako se je Marjan Šarec odlepil od realnega sveta«!