SI
Ugotovitve Muellerjevega poročila v celoti "oprale" Donalda Trumpa, Demokrati in liberalni mediji v USA pa "v jok!"
UGOTOVITVE MUELLERJEVEGA POROČILA IN IMPLIKACIJE ZA PREDSEDNIKA TRUMPA TER MOŽNE PARALELE IN ANALOGIJE Z AFERO PATRIA V SLOVENIJ
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Ponedeljek, 25. marec 2019 ob 15:43

Odpri galerijo

Medtem ko Predsednik Trump, Republikanci in vodilni konservativni mediji v ZDA ter ugledni komentatorji glasno poudarjajo, da je poročilo posebnega prieskovalca Roberta Muellerja nedvomno razbremenilo oz. oprostilo Predsednika Trumpa suma sodelovanja v zaroti z Rusijo o vplivanju na volitve 2016,  pa se Demokrati in “liberalni” mediji, ki jih Trump imenuje “lažnive”, nikakor ne morejo sprijazniti s tem ter za vsako ceno skušajo relativizirati rezultate preiskave in v obupu iščejo kančke možnosti za nadaljevanje raznih drugih oz. za začetek novih preiskav! Tem se seveda pridružujejo tudi slovenski osrednji mediji.

To, kakšen šok so izzvale že prve objave ključnih ugotovitev poročila, namreč, da niti Predsednik Trump niti nobena oseba iz kroga njegove družine in sodelavcev niso sodelovali pri kakršnih koli zrotniških dejanjih z Rusijo, da bi vplivali na izide volitev leta 2016 v ZDA, ter da posledično ne bo vložena nobena obtožnica, pa odlično ilustrirajo odzivi v liberalnih medijih in predstavnikov Demokratov.

Tako voditeljica na TV kanalu MSNBC Rachel Maddow, ki je znana kot neprizanesljiva kritičarka PR Trumpa, ni mogla (hotela) verjeti poročilu in je pri tem v oddaji komajda obvladovala solze.

Prav tako svojega razočaranja in dvomov niso mogli skriti voditelji in sodelujoči v oddajah na to temo na CNN.

Po drugi strani pa mediji bolj konservativne provinience, med njimi tudi najbolj gledani “Fox News”, objavljajo vrsto prispevkov, ki dajejo prav Trumpu ter obsojajo ravnanje Demokratov in liberalnih medijev.  

Med te spada tudi izjava Podpredsednika Pencea, da “bi moral ugotovitve poročila pozdraviti vsak Američan, ki spoštuje resnico”, vodje senatne večine Mitch McConnella, da “poročilo potrjuje trditve Predsednika Trumpa, da ni bilo nobene zarote z Rusijo”, Senatorja Chaffetza “Demokrati so lagali ameriškemu ljudstvu o Muellerjevi preiskavi in morajo sedaj za to odgovarjati”, Predsednice Republikanske stranke Ronne McDaniel, da “Demokrati dolgujejo opravičilo Predsedniku Trumpu”, prispevek Bretta Baierja “To je popolna zmaga za Predsednika Trumpa”, nekdanjega glavnega stratega Republikanske stranke Karla Rovea, da“poročilo predstavlja popolno zmago PR Trumpa” itd.

Obenem pa odvetnik PR Trumpa Guiliani (nekdanji župan New Yorka), zahteva popolno preiskavo o tem, kako je sploh prišlo do obtožb o zaroti z Rusijo in do začetka samega postopka.  

Preiskava o tem se je dejansko začela maja 2017, v šele četrtem mesecu predsedovanja Trumpa, sprožili pa so jo Demokrati, ki se nikakor niso mogli sprijazniti s porazom na volitvah novembra 2016. Zato so bili pripravljeni uporabiti vsa sredstva, da bi spremenili izid volitev. Kot izhodišče pa so uporabili fabriciran dokument dveh nadvse kompromitiranih oseb: nekanjega britanskega vohuna Christophera Steela in ustanovitelja podjetja “Fusion GPS” Glenna Simpsona.    

Celotna preiskava je trajala 675 dni oz. leto in dobrih 10 mesecev, v njej je sodelovalo 19 pravnikov ter 40 agentov FBI in predstavnikov raznih drugih institucij, stala pa je skupno 25,2 milijona dolarjev.

Predsednik Trump je ves čas trdil, da gre za konstrukt in “lov na čarovnice”, kar je med drugim objavil tudi v 77 twitih. V svojem najnovejšem t.j. 78. na to temo pa je twitnil “Nobene zarote, nobenega oviranja preiskav in popolna OPROSTITEV” ter dodal “OHRANIMO AMERIKO VELIKO”.

Ivanka Trump pa je uporabila citat Predsednika Lincolna “Resnica je nasploh najboljše sredstvo proti obrekovanju”, njen brat Donald Trump ml. pa je na twitterju sporočil, da “morajo Demokrati in mediji odgovarjati”.

Tudi drugi avtorji prispevkov na “Fox News” so kritični do celotnega postopka. Tako Keith Jarrett meni, da je bila celotna afera o zarotniškem sodelovanju med Trumpom in Rusijo “potegavščina – in najbolj umazani politični trik v modern zgodovini ZDA”, J. Concha pa , da bo izkrivljeno poročanje medijev “prineslo obračun, kakršnega nismo videli od leta 2016”.

Medij “Newsmax” pa med drugim objavlja prispevek na osnovi izjave Senatorja Grahama “Slab dan za vse , ki so upali, da bodo odstranili predsednika”, “The New York Post” prispevek z naslovom “Vsi bi morali proslavljati propad velike laži Hillary Clinton”, “The Daily Caller” pa “Demokrati so jamčili zaroto Trump - Rusija, Mueller pa je ni našel”.

Ugledni pravnik in zaslužni professor universe Harvard ter avtor številnih knjižnih uspešnic Prof. Alan Dershowitz pa je samo preiskavo označil kot “sramotno”, obenem pa ostro kritiziral poročanje medijev, eksplicitno CNN, ki da “je zavajal ameriško javnost”, objavo povzetka Muellerjevega poročila pa je Profesor Dershowitz označil kot “Zelo slab dan za CNN”.

Poročanje liberalnih medijev so ostro kritizirali tudi drugi avtorji kot Dan Gainor v “Fox News” v prispevku z naslovom “Poročanje liberalnih medijev o Muellerjevi preiskavi in zaroti postaja za medije kot katastrofa Titanica”.

Po vsem tem pa se celo CNN ne more izogniti oceni, da “Z opogumljenim Trumpom njegovo predsedovanje vstopa v novo obdobje”.

Medtem pa večina poznavalcev razmer v ZDA in objektivnih komentatorjev meni, da bo Trump ugotovitve iz Muellerjeva poročila znal spretno obrniti sebi v prid, kar mu znatno povečuje možnosti za ponovno izvolitev novembra 2020, še zlasti, če se bodo nadaljevali dosedanji ugodni trendi v gospodarstvu in posledično na trgu delovne sile ter bo večina Američanov občutila neposredne koristi tega, kakor tudi, da bo uspel zagotavljati varnost državljanov ZDA.      

V ZDA se je zadeva, ki bi lahko vplivala na usodo Predsednika Trumpa, ter  tudi širše na politične razmere v državi in svetu, razpletla v skladu s temeljnimi načeli pravne države, namreč, da je potrebno vse obtožbe tudi nedvoumno dokazati.

Pri tem pa se ni mogoče izogniti primerjavi s podobnim dogajanjem v Sloveniji v zvezi z medijsko sodnim konstruktom "globoke države", imenovanim “Patria”, ki je imel usoden vpliv na izid volitev leta 2008 ter 2014, ko so predsednika najmočnejše opoziicijske stranke Janeza Janšo neposredno pred volitvami 2014 poslali v ječo!  

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 26. Oct 2020 at 19:42

0 ogledov

Gale bi imel kar svojo fundacijo. Bo to še eno molzenje državnega denarja?
V Dnevniku so še zapisali, da si Gale želi zaščititi sebe enake, zato si je v ta namen zadal projekt, s katerimi bi rad zaščitil “žvižgače”, pri tem pa ga je podprl predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj. Če država ne poskrbi za žvižgače, ki razkrivajo zlorabo položajev in finančne malverzacije, bodo zanje gotovo poskrbeli ljudje, je prepričan Gale. “Namen fundacije bi bil, da bi vsak žvižgač, ki bo deležen sankcij delodajalca ali drugih oseb, imel neko zaščito. Da se torej ne bo bal razkriti stvari. To je projekt, ki bi ga rad izpeljal – ne zase, temveč za prihodnje žvižgače,” je napovedal Gale. Ni pa jasno, kaj bi bil vir financiranja te fundacije, ali bi šlo za nov pritok proračunskega denarja, ali bi se fundacija krila iz zasebnih – dobrodelnih prispevkov. Za zaščito tistih, ki razkrikajo koruptivne posle je v zakonih že določena zaščita Prejšnji teden so poslanci v državnem zboru sprejeli novelo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, s čimer bi korupcijo lahko v večji meri zajezili, kot so še zapisali pa imajo uslužbenci že določeno mero zaščite skozi zakon o preprečevanju korupcije. “Če so prijavitelji zaradi prijave korupcije oziroma neetičnega in nezakonitega ravnanja izpostavljeni povračilnim ukrepom in so nastale zanje škodljive posledice, imajo pravico od svojega delodajalca zahtevati povračilo škode. Komisija pa prijaviteljem lahko ponudi pomoč pri ugotavljanju vzročne zveze med škodljivimi posledicami in povračilnimi ukrepi,” so sporočili iz Komisije za preprečevanje korupcije. Piše portal Nova24- Glede na zapisano bi Gale v primeru dokazov sumljivih dejanj po vsej verjetnosti oprimeljivih dokazov že prejel kritje s strani KPK.  

Mon, 26. Oct 2020 at 19:38

0 ogledov

Proti Cristianu Ronaldu se je začela preiskava
Italijanski športni minister Vincenzo Spadafora vztraja pri preiskavi, ali je nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo kršil protokol COVID-19, so poročali mediji v tej državi. Spadafora meni, da Ronaldo ni smel zapustiti Torina, da bi sredi oktobra zaigral za portugalsko reprezentanco v ligi narodov, poroča Beta. Ronaldo je 11. oktobra v Parizu igral tekmo s Francijo, dva dni kasneje pa je bilo objavljeno, da je pozitiven na koronavirus, zaradi česar na tekmi s Švedsko ni nastopil. V Torino se je vrnil z zasebnim letalom in od takrat je v samoizolaciji. Juventus in Ronaldo sta zavrnila trditve Spadafore in poudarila, da nista storila nič narobe. Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer je italijanska vlada ponovno uvedla omejevalne ukrepe, kot spomladi, ki so med drugim prekinili ljubiteljski šport.

Mon, 26. Oct 2020 at 19:32

0 ogledov

Podpredsednik nemškega parlamenta je nenadoma umrl in se zrušil med televizijsko oddajo
Podpredsednik nemškega parlamenta Thomas Oppermann je danes nenadoma umrl po kolapsu med televizijsko oddajo. Vodilni politik Socialnih demokratov (SPD) in podpredsednik Bundestaga je bil star 66 let. Minister za delo in poslanec SPD Hubertus Heil je na Twitterju potrdil njegovo nenadno smrt. "Thomas je s strastjo in razumevanjem zagotavljal izredne storitve naši državi in ​​socialni demokraciji. Moje misli so z njegovo družino" - je dejal Heil. https://twitter.com/hubertus_heil/status/1320625085233979392  

Mon, 26. Oct 2020 at 19:30

0 ogledov

Ilham Aliyev: Tisti, ki želijo premirje, v Armenijo pošiljajo orožje !!
Predsednik Azerbajdžana Ilham Aliyev je po obnovljenih bojih in premirju v regiji Gorski Karabah dejal, da se je Azerbajdžan strinjal s premirjem za izmenjavo zapornikov in teles mrtvih. Armenija ga je prekinila v samo nekaj minutah. Tisti, ki želijo premirje, v Armenijo pošiljajo orožje. Imam njihov seznam. Zakaj nekdo, ki želi premirje, pošlje orožje? Je vprašal Alijev.

Mon, 26. Oct 2020 at 19:20

0 ogledov

IZ UKC OPOZARJAJO NA LAŽNE NOVICE
Na družbenih omrežjih se pojavljajo lažna sporočila, raznih “Potrčev”, ki je v slabo voljo spravilo uslužbence UKC Maribor, saj gre za zavajanje in lažno novico.   ·         Gre za LAŽNE informacije. UKC Maribor nima laboratorija za brise. Medicinskim sestram ni potrebno podpisovati ničesar in s samim odvozom brisom niso povezane. ·         V Urgentnem centru UKC Maribor v zadnjem tednu opravimo cca. 50 hitrih testov, dodatno Enota za obvladovanje bolnišničnih okužb opravi med zaposlenimi povprečno 100 -150 testov/dan. ·         Standardni “PCR” testi se sicer opravljajo na NLZOH (Nacionalni laboratorij za zdravje okolje in hrano) in NE v UKC Maribor. ·         Po podatkih dr. Golleta, je bil rekord v zadnjih nekaj dneh 900 brisov/dan, danes najverjetneje že več. Storitev opravljajo za širšo regijo. Več informacij v zvezi s testi lahko podajo na NLZOH. ““Hvala za razumevanje, vabimo vas, da sledite preverjenim informacijam,” sporočajo iz UKC Maribor!  

Mon, 26. Oct 2020 at 12:32

0 ogledov

Na Hrvaškem je zaradi Covida umrla 17-letnica
Na Hrvaškem zaradi velikega števila okuženih z novim koronavirusom v preteklih dneh od polnoči veljajo ostrejši ukrepi. Med drugim je uporaba zaščitnih mask obvezna tudi na prostem, ko ni mogoče vzdrževati najmanj 1,5 metra razdalje med ljudmi. V preteklih 24 urah je bilo 828 novih primerov okužbe s koronavirusom, 15 ljudi je umrlo. Do zdaj so na Hrvaškem potrdili 37.208 okužb z novim koronavirusom, 452 ljudi je umrlo zaradi bolezni covid-19. Hrvaški mediji danes poročajo, da je v Splitu v nedeljo umrla 17-letnica, ki je imela astmo, bila pa je tudi okužena s koronavirusom. Če se bo pokazalo, da je umrla zaradi covid-19, bo to najmlajša žrtev epidemije na Hrvaškem do zdaj. V državi je danes 10.919 aktualnih primerov okužbe. Med njimi je na bolnišničnem zdravljenju 864 ljudi, od tega 65 na ventilatorjih. Okrevalo je 25.837 ljudi, do zdaj pa so testirali skoraj 450 tisoč ljudi.  Hrvaški štab civilne zaščite je odločil, da mora biti v prihodnjih 14 dneh obvezna razdalja med ljudmi v zaprtih prostorih najmanj dva metra, na prostem pa 1,5 metra. Zaščitne maske so obvezne tudi na prostem, če ni mogoče zagotavljati ustrezne razdalje med ljudmi. Posebej so izpostavili, da poostreni ukrepi veljajo tudi ob obiskih pokopališč. V državi so omejili vsa zbiranja na javnih dogodkih na največ 50 oseb, za poroke in pogrebe pa bo veljala omejitev do 30 oseb. Za vse druge zasebne dogodke je omejitev do 15 oseb. Vsi družabni dogodki lahko potekajo najdlje do 22. ure, z izjemo porok, ki lahko potekajo do polnoči, je še odločil nacionalni štab civilne zaščite. Kot so dodali, je za vse dogodke, na katerih je več kot 15 ljudi, nujna pisna evidenca udeležencev.    
Teme
ZDA donald trump Muellerjevo poročilo

Zadnji komentarji

achilles arrow :

23.10.2020 14:02

JA TO JE ZELO POMEMBNO ! POSLUŠAJTE VSI "DRŽAVLJANI" SKORUMPIRANO ZDRAVSTVO (S TEM NE MISLIM SESTER IN BOLNIČARJEV, KI SO ŽRTVE SISTEMA), VOJSKA, KI JE NIHČE OD NAS NE RABI IN POLICIJA, KI ŠČITI VAŠE KRVNIKE NA OBLASTI VAM PA IZDAJA GLOBE .... TEM NAMERAVA VLADA POVEČEVATI PLAČE !!! VAM PA, KI VAS IMA ZA BUDALE SEVEDA, PONUJA APLIKACIJO E-DAVKI ?! OSEBNO NAMERAVAM V NAJKRAJŠEM MOŽNEM ČASU PODATI URADNO OSEBNO NOTO (PO PRIPOROČENI POŠTI) MINISTRSTVU ZA ZUNANJE ZADEVE ROTSHCHILD KORPORACIJE SLOVENIJE, DA OD TISTEGA DNE Z SAMOODLOČBO POSTAJAM SAMOSTOJNI SUVERENI SUBJEKT V MEDNARODNEM POMENU ! KOT SUVERENA RESNIČNA ENTITETA, ODGOVARJAM LE SEBI OSEBNO ! S TEM PARAZITU SLAMNATEMU MOŽU KORPORACIJI SLOVENIJI NEDVOUMNO SPOROČAM, DA SE KOT SAMOSTOJNI SUVERENI SUBJEKT ZOPERSTAVLJAM (V POVSEM ENAKOPRAVNEM ENAKOMOČNOSTNEM RAZMERJU - MOŽ NA SLAMNATEGA MOŽA) VSEM DEJANJEM DAVČNEGA TLAČANSTVA IN SUŽENJSKE DAVČNE EKPLOATACIJE (V SMISLU 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 17., 20., 21. ČLENA UNIVERZALNE MEDNARODNE DEKLARACIJE ČLOVEKOVIH PRAVIC) , KI JO JE TA PARAZIT, KORPORACIJA SLOVENIJA IZVAJAL NAD MANO VSE DO DNEVA SAMOODLOČBE. VSI TAKO IMENOVANI ZAKONI SO SPREJETI SAMODRŠKO S STRANI OBLASTI V ŠKODO POSAMEZNIKA. "SPREJEMAJO" JIH VEDNO ENI IN ISTI V IZBRANI KRIMINALNI TATINSKI TOLPI Z IMENOM VLADA IN PARLAMENT. DEMOKRACIJA JE ZGOLJ ABSTRAKTNA FIKCIJA (MS: IMAGINACIONIS) ZA MANIPULACIJO ZMEDENIH LJUDI. NAVAJAM PRIMER TLAČANSKE ZLORABE SLAMNATEGA MOŽA: HIŠA IN ZEMLJA POD NJO, KI JU "POSEDUJEM" SO MOJA OSEBNA LAST IN NE LAST DRŽAVE!. TOREJ TA PARAZITSKA ROTSHCHILD KORPORACIJA NIMA PRAV NOBENE PODLAGE ZA POŠILJANJE POLOŽNIC ZA DAVEK OD PREMOŽENJA, KER TO PREMOŽENJE NI NJENO AMPAK OSEBNA PRIVATNA LASTNINA! ČE SO SAMI SPREJELI NEK ZAKON OČITNE KRIMINALNE TOLPE Z UPORABO REPRESIJE NI NIKJER SLEDU, DA JE KDORKOLI OD NAS POSAMEZNIKOV TAK ZAKON SPREJEL, ŠE MANJ SE STRINJAL Z NJIM! JAZ SE S TEMI ZAKONI NISEM NIKOLI STRINJAL, NITI MI NI BILA NIKOLI DANA PRAVICA DO VETA, KI BI GA TAKOJ IZKORISTIL, KER JE OČITNO, DA GRE ZA NAVADNO KRAJO PREBIVALSTVA POD POLICIJSKO PRISILO ! IN OTROKE UČIJO, DA POLICIJA ŠČITI DRŽAVLJANE !?

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Ugotovitve Muellerjevega poročila v celoti "oprale" Donalda Trumpa, Demokrati in liberalni mediji v USA pa "v jok!"