LokalnoV fokusuŽivljenje

Polne roke dela za policiste: od nedovoljenih prehodov državne meje do prepira zaradi mačke

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  237 klicev, od tega 73 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije. V  tem  času  so policisti obravnavali štirinajst nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času pa so obravnavali tudi: 11 kaznivih dejanj, 2 prometni nesreči I. kategorije, 1  prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala, 1  prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala, 4 povoženja živali, 7 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih.

Kar 30 oseb nedovoljeno prestopilo državno mejo

V  zadnjih  24  urah  so  imeli policisti zares veliko dela z nedovoljenimi prehodi meje na območju Policijske postaje  Gorišnica,  kjer  je  kar  30  oseb s 14 osebnimi avtomobili, nedovoljeno prestopilo državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu,  kjer  ni  mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Med  kršitelji  je  bilo  10  državljanov  Hrvaške,  12  državljanov BiH, 5 državljanov Avstrije, 2 državljana Srbije in en Nemec. Vse polnoletne so oglobili oz. jim izdali plačilne naloge, mladoletnike pa opozorili.

Zapeljal iz ceste in se poškodoval

Sinoči je 71-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, na Streliški cesti v Mariboru zapeljal s ceste in se hudo telesno poškodoval. V prometni nesreči je bil udeležen sam. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

Prepir zaradi mačke

Včeraj popoldan sta se v stanovanjski hiši na območju Policijske postaje Šentilj, zaradi mačke sprla 81-letna ženska in njen 53-letni sin. Med prepirom je mama sina udarila v obraz, on pa jo je odrinil od sebe. Zaradi tega je padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Policisti bodo mami izdali plačilni nalog, sina pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Fotografija je simbolična

Iz hiše ukradel ključe avtomobila in se odpeljal

Neznani storilec je v noči na 17. 5. 2021, skozi vhodna vrata vstopil v stanovanjsko hišo v Miklavžu na Dravskem polju. V predsobi je našel in odtujil ključ osebnega avtomobila znamke Volkswagen Passat, kovinske črne barve, l. 2016, reg. št. MB BA-822, nato pa z njim odtujil še opisano vozilo. Materialna škoda znaša okoli 13.000 evrov.

Hudo poškodovan otrok

Včeraj popoldan se je v eni izmed mariborskih mestnih ulic zgodila nesreča, v kateri se je posebno hudo telesno poškodoval 7-letni otrok. Zaradi tega, ker je popustil kovinski nosilec dovoznih nihajnih kovinskih vrat velikosti 1,7 x 2,2 m in teže okoli 100 kg, so ta padla na otroka in ga pokopala pod seboj. Otroka so po nesreči z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Zdravniki so se uspešno borili za njegovo življenje, saj po zadnjih informacijah ni več v smrtni nevarnosti.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno