Foto: Arhiv
Črna kronikaLokalnoV fokusuŽivljenje

Policisti ponovno obravnavali nedovoljene prehode državne meje s Hrvaško

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  265 klicev, od tega 84 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje policije. V tem času so obmejni policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času pa so obravnavali še: 14 kaznivih dejanj, 8 prometnih nesreč I. kategorije, 1 prometno nesrečo II. kategorije v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala, 7 povoženj živali, 1. kršitelju  cestno-prometnih  predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil, 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih, 2 osumljencema so izrekli ukrep prepovedi približevanja, 1 nesrečo pri delu, 1 poskus samomora ter 1 samomor.

Simbolična fotografija Pixabay

Čez državno mejo, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj  popoldan so imeli policisti v postopku najprej dva državljana Hrvaške, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili.

Kasneje pa so zaradi enakega dejanja imeli v postopku dva državljana Kosova ( prvi ima urejeno bivališče v Sloveniji, drugi v Nemčiji), ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.  Policisti so prvemu izdali plačilni nalog, drugega pa oglobili.

Simbolična fotografija: Arhiv

Prijet državljan Afganistana

Danes, ob 2.30 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili skritega državljana Afganistana, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Zavrnili so ga nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč